Pitanje u vezi izbora ulja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • allroader
    CBC Član
    • 21.03.2012
    • 14
    • rijeka

.

slučajno naišao na službebni sajt proizvođača "vatoil" koji je po svom izgledu identičan sajtu "kroon oil-a"
    da li se radi o istom priozvođaču kao npr. champion i wolf ili nisam u pravu ?

Comment

• DS9
      CBC Senator
      • 27.10.2011
      • 280
      • Beograd

Pa piše im na sajtu da su preuzeti/kupljeni od Kroon-Oil B.V. 2010. godine.

Superior products and excellent service. These have formed the core concepts at VatOil since the company was set up in 1982, though there have been a great many changes since the 1980s. One of those changes involved the acquisition of the company by Kroon-Oil B.V. in 2010, however the company's products have maintained their consistently high quality.

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Hvala DS9. Nema šta da se doda.
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Minketa01
          CBC Član
          • 10.11.2018
          • 15
          • Beograd
          • SAAB 9-3 1.9TiD

Koja je razlika?

Izmedju RAVENOL VMO SAE 5W-40

i
          RAVENOL VPD SAE 5W-40 Pumpe-Düse

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Bilo je o ovome (više puta, čak, bar dva puta).

VMO ima kvalitetniju osnovu (miks baznih ulja), jer je dobrim delom na bazi PAO sintetičkih ulja.
            VPD ima kvalitetnije aditive i ispunjava nešto više zahteve. Na bazi je III bazne grupe baznih ulja (SHC).

Ako VMO ispunjava zahteve, onda ono, ako ne - tu je VPD.
            Za 505.01 zahteve - bacajte novčić.
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Minketa01
              CBC Član
              • 10.11.2018
              • 15
              • Beograd
              • SAAB 9-3 1.9TiD

Izvinite sto nisam pazio na casu. Imam naviku da iscitavam ceo thread, ali ponekad se ne mogu snaci u sumi podata.
              Kazite mi sad, molim Vas, koje je bolje za moju masinu: Ravenol VMO 5W40 ili Motul 8100 X-clean 5W40?
              Ravenol je u nemackoj tek za neki evro skuplji od Motula. Ali, ne mogu da se otmem utisku o razlici cena kantice Motula u Nemackoj i kod nas. Duplo!

Comment

• DS9
                CBC Senator
                • 27.10.2011
                • 280
                • Beograd

Za SAAB 9-3 1.9TiD?

Donekle mrtva trka (kao što gore reče expendable možeš i da bacaš novčić), ali ravenolova varijanta ima lepšu specifikaciju tj. tačku stinjavanja na nižoj t., tačku paljenja, na višoj t. i npr. poprilično nisku vrednost isparljivosti po Noku za 5W-40icu.

Otprilike je gotovo identična razlika onome što je gore naveo expendable u vezi razlike između dva ravenola, pa ono što je naveo za VPD računaj da u mnogome važi za motulov X-clean 5W-40.
                Last edited by DS9; 06.12.2018, 15:10.

Comment

• Max82
                  CBC Član
                  • 25.02.2018
                  • 81
                  • shuma
                  • odakle mi

Hyundai Accent

Uzeo sam Hyunda Accent 1.5 1999-2000,presao nekih 170.000km,radjen veliki servis pre dva meseca,akumulator prosle godine-40 meseci garancija,set kvacila...
                  Ulje sipano Modrica 20-60w,vreme za zamenu,koje preporucujete,dosta hvale Nisotec ulja,po prospektu za moje auto ide 10-40w 3l.
                  E sad,moj ima plin da li sipati

NISOTEC AUTOGAS

SAE 15W-40

NISOTEC AUTOGAS SAE 15W-40 je specijalno visokokvalitetno multigradno motorno ulje namenjeno za podmazivanje benzinskih motora putničkih i lakih dostavnih vozila koji kao pogonsko gorivo koriste autogas (TNG -tečni naftni gas) ili benzin. Posebna formulacija omogućava izuzetnu čistoću i zaštitu motora od habanja

ili

NISOTEC LONG LIFE

SAE 20W-60

NISOTEC LONG LIFE SAE 20W-60 je multigradno motorno ulje namenjeno za podmazivanje benziskih i dizel motora, sa i bez katalizatora, sa i bez turbo punjača, putničkih i lakih dostavnih vozila koja su prešla veći broj kilometara i imaju povećanu potrošnju ulja. Optimalna formulacija ulja garantuje dobro podmazivanje i smanjeno habanje.

Moze li se gde naci spojler za gepek jer ga je vlasnik skinuo jer je bio ostecen?

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

jel ti reko pre kupovine da je sipao 20w-60.?
                    ako jeste,retko posten prodavac.ali ti to nisi iskoristio
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Max82
                      CBC Član
                      • 25.02.2018
                      • 81
                      • shuma
                      • odakle mi

Ima papir sa datumom promene ulja i vrste.
                      Rekao mi je da pomalo trosi ulje,takav je motor ali nije strasno.
                      Pitanje sta sipati sada?
                      Sto se tice postenja,do sada ne vidoh ni jednog takvog,osim mene.
                      Last edited by Max82; 22.12.2018, 19:36.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

ako je to 1,5 16 ventila, u njega fabricki idu 10w-40 i 5w-40 ulja,a posto trosi ulje,ja bih sipao 10w-40,pa bih pratio koliko trosi ulja.a onda video dali da nastavis sa istim i da dolivas,ili ako je mnogo,sta ces uopste da radis sa tim motorom.

sipati 20w-60 u motor sa 16v iz 2000 godine, je produzavanje zadnjih dana tog motora,ili sipanje za prodaju kola ...
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Max82
                          CBC Član
                          • 25.02.2018
                          • 81
                          • shuma
                          • odakle mi

Motor je 1.5 ,12 ventila.
                          Razmisljam o ovom 15w-40.
                          Inace godina proizvodnje je 1999,prva registracija je 2000.
                          Last edited by Max82; 22.12.2018, 20:35.

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Ti motori imaju 12v i jednu bregastu pa je ona malo problematicna. 20w-60 je ulje koje mozes da koristis kad je temperatura u plusu. Na minusu je 20w pregusto. Taj motor trosi ulje na visokim obrtajima a na malim ne bi trebalo. Najbolje nadji 10w-50 mada je malo skuplje.

Last edited by b_samardzic; 23.12.2018, 15:07.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Saglasan sam sa prethodnim.
                              Dobre opcije su i 5W-50 te 15W50 ulja, ali cena Elf 10W-50 je tako povoljna da bolje nećete naći.
                              Saglasan sam i sa tehičkim objašnjenjem.
                              Inače, Nisotec GAs je o.k. pa ako vam je drag (brend) može i to, ali će 10W50 biti bolje (po obe osnove, i po hladnom a i za celu godinu i veće obrtaje).
                              20W60 je samo do -10 i ništa više. Motor se može startovati i na još par stepeni nižoj temp. ali to nije dobro za motor (dugoročno).

Comment

• Max82
                                CBC Član
                                • 25.02.2018
                                • 81
                                • shuma
                                • odakle mi

Hvala na savetu.

Comment

Working...
                                X