After market ECU; konverzija na EFi ubrizgavanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alex-bgd
    CBC Senator
    • 27.03.2005
    • 270
    • Beograd

Znam ja to, ali ja imam k-jetronik sistem i hocu da ga izbacim i stavim efi...Zato pitam....
    Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• Miljan3
      CBC Veteran
      • 10.12.2005
      • 156
      • under my car

e pa ona de da cujemo malo sta imju da kazu Boost i 206
      05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
      03' inf. G35-Greddy TT narucen
      95' M3 turbo-Prodat
      97' M3-4 vrata automatik
      95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• Alex-bgd
        CBC Senator
        • 27.03.2005
        • 270
        • Beograd

Nesto su mi se ucutali...

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Uh.. al ste se raspisali, covek ode malo da radi a vi

Alex, pvako, cena koju je 206 naveo je realna cena za ECU, kablove i EGT senzor sa digitalnim interface za komunikaciju sa Nira jedinicom.

Da moze jeftinije moze, problem je da se jedva iskopaju ljudi koji su spremni da izadju u susret jer je Nira nabacila stop na sirenje mreze dilera.
          Internacionalizacija se sprema ali nije jos ni blizu.

Sto se tice setupa, moze GT35R, isti koji si pominjao na pocetku, jedino sto je zalosno da nemogu da nadjem logiku, sklapas motor vrlo brizljivo i odabrano, na sve sto se tice hardware mislis, i sad kad treba od VCRa da se napravi DVD , posustaje se.
          Pazi , nije kritika, ali sta ti se desilo sa turbinom, je klasika gde si je prevrteo i izasla je iz spektra balansne zone, zabacila i zakacila , lezajevi su mekani

Ako ti kazem ovako, svi senzori i sto spominjes je sve standardno dakle postoji na svim danasnim autima. Tu nije problem.
          Problem je sada momentalno u tome da Nira dilerska cena nije momentalno dostupna meni da bi je mogao furati na export.
          DTA jeste, za njih imam dilerski ugovor ali (ovo nebi smeo da pisem) Nira je za dimenziju daleko ispred. Kad je u pitanju bulet-proof motor nema premca.
          Ja na Sistem gledam kao na osiguranje za svaki ulozeni novac u ostatak motora i celine.
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

@Miljan3

ApexI zaboravi, ima i boljih varijanti. Motec garantovano dobro radi, ali je JAKO skup, reda velicine od 3.500 EUR navise za osnovni sistem bez ikakvih periferalija. Ima i Autronic, koji je maltene isti kao Motec, koristi maltene istu logiku, elektroniku (jer ih pravi isti covek, odnosno inzinjer koji je i konstruisao prve Motec-e), samo je dosta jeftiniji. Ali ispod 3.000 EUR ni njega necete naci. Koga interesuju neki od ova dva, postoji firma u Zagrebu koja im je diler, ako nekome treba kontakt da se sami uverite u cene, tu sam.

NIRA radi upravo ovako kao sto si opisao, i jos mali milion stvari. Pored anti-laga ima i launch kontrolu, jonsku kontrolu detonacije, moze da se kombinuje sa SAAB DI kasetama, osnovne mape paljenja i goriva, kompenzacije po mali milion osnova, automapping itd...dakle, potpuno samostalan i kompletan ECU. Koristi podatke sa standardnih senzora ili sa svojih koje mozes da dokupis, mada zasto bi kad su i standardni dovoljno dobri.

@Alex

sve te senzore i davace koje si nabrojao neces dobiti u kompletu ni sa jednim standalone ECU-om, svi ih dodatno naplacuju. Mada, sve sto si nabrojao verovatno imas u sopstvenom servisu tako da te ne kosta bog zna koliko...a ono sto nemas kostace te jako malo, znas to i sam. Ne ides na jednostavno ubacivanje drugog ECU-a nego na kompletnu preradu upravljanja paljenjem i gorivom, mislim da ti je jasno da ono sto planiras i nije bas svakodnevni zahvat, i da mora da kosta.

NIRA je ubedljivo najpristupacnija od svih ECU-a koje sam gledao. Ako neko ima drugaciji podatak voleo bih da mi kaze koji to ECU kosta manje a nudi vise, posto sam STVARNO gledao na sve moguce strane i varijante, od piggyback do standalone sistema. Najpriblizniji mi je i bio DTAFast i taj sam i planirao da stavim pre par meseci (sto sam negde i napisao cini mi se...) ali spletom okolnosti izbor je pao na NIRU.

Sta se dobija? Dobija se ono sto je na slikama u threadu "Idemo Iz Pocetka" o mom autu, dakle ECU, kablovi, EGT senzor, softver...i to je to. Sve ostalo je opcija.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Alex-bgd
              CBC Senator
              • 27.03.2005
              • 270
              • Beograd

BOOST a i 206
              Razumem sta hoces da kazes ali, shvati da ja nisam tatin sin (bez aludiranja ni na koga ovde prisutnog da odmah prekratim eventualne zle komentare) koji moze da sipa nezaradjene pare u kola nemilice,nisam ni milioner ni nista slicno tome ...
              Ja sam samo entuzijasta koji pre svega voli kola i radim vec 20 godina od jutra do mraka i sticajem okolnosti sam uspeo da dodjem do jednog 15 godina starog automobila koji je dobra osnova za dalju nadgradnju a koji realno da je nov ne bih mogao ni da sanjam ...Ali da dam 4 ili 5 hiljada eura za efi sistem ubrizgavanja niti mogu niti hocu...Postujem sve sto si rekao da je to za dobrobit hardvera ali treba imati granice...Moje granice "barem finansijske" su vec na vidiku tako da moram debelo razmisliti sta mi je dalje ciniti...Ja bi najvise voleo da sad imam 15000 eura da ih"bacim" na auto i da ga napravim da ide ispod 10 sec do 200 ali to na zalost nije moja realnost...Ja kao i svako drugi mogu da odem kod renomiranih "tunera" i da bacim 5000 eura da mi oni prodaju efi ali sam jednostavno mislio da ovde zajedno mozemo mozda da smislimo nesto pametnije(jeftinije) a da bude bolje od k-jetronika koji vec imam i koji mi tera auto do 200 za 12.5 sec ...Ja ne ocekujem da cu nabaviti hi-tec stvar za male pare ali ocekujem da cu uz tvoju i eventualno pomoc jos nekoga ovde moci da "sklepam" neki solidan efi sistem za neke normalne novce...Eto,to je ideja a da li je ostvariva ne znam... Ipak zivim i radim u Srbiji...
              Boze moj, ako moze da se smisli nesto moze, ako ne sta je tu je...
              Necemo umreti ni bez tog efi-a ali bi bilo bolje s njim...

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Kojih 4-5000 EUR, pobogu Alex?

Hajde onda naglavacke, koji je otprilike neki razuman limit koji mislis da je u redu dati za ECU? Ako sam ja NIRU platio 2500 EUR, a svaki drugi koji sam gledao kosta najmanje toliko, o cemu se onda prica u stvari?

ECU-i toliko kostaju, i to je realnost, ostale periferije kostaju jos plafon 500 EUR i to je to...Dakle sve ukupno ispod 3.000 EUR za prelazak sa K na EFI tesko da ce da prodje.

Ja sa moje strane spreman sam da uradim koliko mogu, ako ni zbog cega drugog onda zato sto ste mi jako dobro odrzavali onaj matori crveni 325ix BiH tabli (za kojeg ste se stalno cudili kako jos uvek ide ), kome upravo planiram da udahnem drugu mladost blagim modifikacijama u sledecih par meseci, nadam se . Dakle, kad namestim NIRU na 206, dodji, vidi kako to radi, sta moze, sta ne moze, sta ti jos treba pored toga, nije problem. Pozajmim ti ga, napravi sebi mapu i vidi kako to radi na 911 Moze tako?

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

OK.. nije bio cilj da se ispreplecemo sa mislima do ovih nivoa da bi se emocije uplitale u logiku

TI FAST , izasao je novi i tu mogu da uticem na cenu, da je bolje nego to sto imas , sigurno jeste, svetlosna godina ispred , te ako je neizvodljivo sa Nira, onda verujem da DTA nedostizan.
                  Jer, zaista mi je zao da ti takav motor nenavodi inteligencija vec da radi malo nasumice Ima tu da se izvuce puno , nemislim da se izvlaci vise nego si zamislio, vec da se povecaju sigurnosni marginali sa zadrzanim i sa nesto povecanim efektom.
                  move your mind

Comment

• Alex-bgd
                    CBC Senator
                    • 27.03.2005
                    • 270
                    • Beograd

Nira 2500 eura.ok...Ali gde su?

1. kablovi od nire do senzora...
                    2. Regulator pritiska goriva (moj sistem radi na 5.8 bar-a efi na 3)
                    3. Protokomer
                    4. Tps (throttle position senzor)
                    5. Senzor pritiska u usisu
                    6. Senzor radilice
                    7. Senzor bregastih ( 2 kom)
                    8. Senzor temperature u****
                    9. Knock senzori za kontrolu paljenja i detonacije
                    10. Lambda sonda
                    11. Senzor temp. izduvnih gasova
                    12. Dizne
                    13. Creva za dovod i odvod goriva
                    14. Neki rezervoar ili ti stabilizator pritiska goriva
                    15. Cevi i nosaci za dizne
                    16. Senzor temperature motora

I ko zna sta jos,ovo mi pade na pamet a ko zna sta sve jos na kraju moze trebati ...Pa samo prave dizne kostaju bar 1000 evra,slazes se...A ovo ostalo da kupujes na kilo pa te kosta jos 1000...Mislim da sam samo realan a ko zna na kakve probleme jos moze da se naidje prilikom instalacije samog sistema...Nisam pesimista,samo znam da nikad ne ide kako je planirano...
                    Ne bih da sad ispada kako ja tu kao pricam neku tuznu pricu ali ne bih ni da pomislite kako imam neogranicene fondove i da se nesto ciganisem...

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Alex, senzor bregaste se koristi samo jedan, signal se koristi samo pri paljenju radi identifikacije cilindra.

11. Senzor temp. izduvnih gasova je vec tu i ne samo senzor vec i interface za aktivno navodjenje motora prema temp izduva

Ovo sve ostalo?? Stoji i ceka na bilo kojem SAABu
                      Shalim se

Pazi, da nebi duzio u ovoj temi koja ce inace biti pocepana pd strane moderatora ovoga dela foruma na sub zone jer se iskomlikovala i nije vise u jednoj temi , Nira za razliku od svih ostalih sistema, ima opciju da koristi 2 MAP senzora, dakle Jedan ISPERD jedan IZA trotela ili TPS senzora.
                      Unikatno patentirano resenje koje daje takav krvav responz motora da mi je zao sto ga svi nisu ugradili (samo je GM platio Nira dodatak EGT za SAABa i Opela sa TuRbo motorima) .. no verujem da ce se o ovome cuti uskoro jos vise. Kako rekoh, DTA opcija postoji.
                      move your mind

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Ja tebe savrseno razumem, ali mi ne ides u glavu. Ako me razumes

Hoces preradu na EFI? Pa to toliko kosta, i nema preterano mnogo varijacija na temu kojebi smanjile tu cifru.

Ali, redom

1. dobijas u kompletu
                        2. uzmi bilo koji, Peugeotov deo kosta 20 EUR
                        3. ne treba ti
                        4. Bilo koji BOSCH, ili bilo koji drugi, ako ga skines sa bilo cega na otpadu, ako je bas dotle doslo, kostace te 10 EUR.
                        5. MAP senzor Peugeotov kosta oko 4500 dinara, za turbo motor na SAAB otpad, isto kao i pod 4
                        6. sorry, ne znam...
                        7. Takodje, sorry...
                        8. Mislim da ovo ne kosta ni 10 EUR, mislim da imam negde jedan koji mi se vuce po garazi, ako ti zatreba, vici
                        9. i to imam ako ti zatreba, obican akusticni senzor, ako koristis SAAB DI kasetu za paljenje, koristis jonizaciju za kontrolu knocka pa ti ne treba ni on
                        10. cca. 150 EUR, sa VW/Audi 1.8t
                        11. dobijas u onih 2500 EUR sa NIRA-om
                        12. to ne bih znao, ali SIGURNO nisu 1000 EUR. Ako me komplet dizni koji tera preko 300KS polovan kosta 100 EUr, zasto bi tebe kostali 1000? Stavi 12 komada manjih pa teraj kao BATCH, polusekvent, sta fali tome?
                        13. 50 EUR plafon, "Boban Sajle", "Hidraulik"...
                        14. svrha?
                        15. dacu ti moje cevi i fuel rail i nosace dizni i napravi kod prvog strugara
                        16. ...gde to stoji i cemu sluzi?

Opet kazem, razumem probleme, ali ta zajebancija kosta toliko. Ali ni blizu koliko mislis sad, mislim da malo preterujes. Ne moras BAS sve novo i po meri da kupujes, improvizuj malo, stada ti kazem

Comment

• Miljan3
                          CBC Veteran
                          • 10.12.2005
                          • 156
                          • under my car

i ja bi se isto slozio sa 206 moze se dosta djelova nac jeftini kosto je on naveo,normalno polako stavis ispitas nista te ne kosta,a za injektore mi smo na BMW koristili od forda ja sam uzeo 6 injektor mogu izdrzat preko 650ks po gorivu bili su oko 30 i nesto dolara komad i to ovi su specijalni a bilo ih je i vecih.Samo ti neko prepravi konektore na njima da mozes prikljucit svoje zice
                          95' M3 turbo-Prodat
                          97' M3-4 vrata automatik

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

6. 60-2 bosch standard, Motronic sa BMWa?, imas na remenici i triger tocak i senzor.
                            7. 1 puls na krug , jednostavno resenje, jedini zahtev je da ima stabilitet ispod 12 stepeni.. dakle nije problem.

Ako te bas zanima i ako mislis da se odlucis za dalje, sve sto si naveo, lako iskopam ovde , novo ili polovno sa garancijom kako ti odgovara.
                            No, ovo sad sve pocinje da mi lici na Buvljak i toga se jezim.
                            Cilj mi nije da ti prodam nesto, vec da ti pomognem da dodjes na vrh.
                            I ne po ceni bezcenja, koliko vrh kosta inace

Nadam se da razumes moje stavove, ja ovde na forumu sve vreme propagiram besplatnu pomoc svima kojima treba, nijedna moja rec koja je napisana nije propracena fakturom, nikome i nikada, niti ce biti.
                            move your mind

Comment

• Miljan3
                              CBC Veteran
                              • 10.12.2005
                              • 156
                              • under my car

Ajmo sada BOOST za predsjednika uraaa eheheh
                              evo ovde imas link za injektore,imaju siemensovi i ford racing ja sam ove koristio a i drugi ljudi potpuno su isti ko na BMW i na jos nekoliko auta,a i dsta jeftini nego da trazim original za BMW
                              95' M3 turbo-Prodat
                              97' M3-4 vrata automatik

Comment

• Alex-bgd
                                CBC Senator
                                • 27.03.2005
                                • 270
                                • Beograd

Nisam to ni pomislio i ne bih voleo da ovo ode u pogresnom smeru ...
                                Na kraju krajeva,niko me ne tera niti me moze naterati da radim nesto protiv svoje volje a dovoljno sam svestan sebe i svojih postupaka da znam sta hocu a sta ne u zivotu ...
                                Dakle,pogledacu sutra sta imam po radnji od gore pomenutog,da ne duzimo dalje bezveze...

Comment

Working...
                                X