Sta je najbolje za Alexov Porsch; Dosta price o turbu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alex-bgd
    CBC Senator
    • 27.03.2005
    • 270
    • Beograd

Ima ima...
    Pored malo normalnih ljudi i 99% debila koji ne znaju ni zasto su dosli i gledaju te cackajuci nos i komentarisu kako "bi oni to sigurno vozili bolje sa tvojim autom i da prava kola uvek ima pogresan covek i slicno" a ti si ostavio nedelje i mesece i hiljade sati praveci taj svoj auto a oni svi jedva cekaju da ti nesto rikne i slicno...

NE HVALA
    Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• *Egon*
      CBC Senator XXL
      • 31.12.2004
      • 1232
      • Beograd, Dorcol, N 44

Originally posted by Hic

imate prednji pogon i na mokroj cesti vas 3 puta slabiji auto i ovako i onako napere, ne vozite reli niti brdo....kog ste se onda vraga toliko koncentrirali na Nm?

Nisam znao da imate disciplinu TRKANJE NA MOKROJ CESTI, kod nas kad je mokro nema DRAGA
      Garaza
      1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Alex-bgd
        CBC Senator
        • 27.03.2005
        • 270
        • Beograd

Alo Vas dvojica, ne kvarite mi temu...
        Sve se to moze resiti uz jedno pivce...*ebo Vas drag

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

koja nira ce da padne i3 ili +, kako planiras (ako uopste planiras) da odradis knock regulaciju sa nirom ? senzori, mesta na koja ih postaviti... ?

koji je menjac na tom autu, stari turbo 4brzinac ili noviji 5brz?
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Planira, dovoljno dobrim mapiranjem i pracenjem preko EGT-a, i Shell V-Power-om. I nema knocka.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Hic
              CBC Veteran
              • 17.11.2006
              • 185
              • Zagreb. Croatia

Knock i EGT nemaju nikakve veze jedan s drugim. Motor knocka i EGT moze biti savrsen, a isto tako moze biti u banani, a motoru nista. Nema tog tunera koji tunira po EGT-u, to je samo jedna varijabla koja se prati kako bi se napravio siguran posao. Ovo govorim iz iskustva svojeg a i drugih. Mozes imati savrsenih 850C u kolektoru i za 3 sekunde ne imati klip....

EGT direktno ovisi o smjesi i kutu paljenja, te nicemu drugom. Ako nemas 4 EGT-a odjednom da pratis sve cilindre, djabe ti posao, jer moze jedan pregoriti za par sekundi, a da se to na EGT-u ne vidi.

Primjer (koji je najcesci u 99% slucajeva):

Tuniras i leanes smjesu. Sad si na 10:1 i kreces prema 11.9. Skidas polako benzin i slusas knock u isto vrijeme...sve 5. I ides tako prema svojem cilju i kad ono zgori klip?!?!

Pa naravno, ukoliko svi injektori nisu ISTI, prilikom PRAVOG tuninga kada se zeli 100% izvuci iz motora, uvijek ce jedan cilindar ili vise njih, biti leaner od nekog drugog. I taj ce najprije krepat. A EGT ko ribica, savrsen.

EGT je samo kontrolna varijabla. Pazite se internetskih EGT prica.

Just my 2 cents...

Comment

• Alex-bgd
                CBC Senator
                • 27.03.2005
                • 270
                • Beograd

Ok, sve sto si rekao ima smisla ali ajde sad kazi kako ti konkretno mislis da uskladis sve cilindre i da si 100% siguran da ni jedn nije leen i da ni jedan nema detonacije (knock) ili preveliku temperaturu sagorevanja nije bitno da li zbog ugla paljenja ili kolicine goriva?
                Znaci moraces da montiras u mom slucaju 6 wide band sondi ili 6 egt senzora da bi svaki cilindar posebno setapovao ili...
                Prosvetli me

Comment

• Hic
                  CBC Veteran
                  • 17.11.2006
                  • 185
                  • Zagreb. Croatia

Pa jednostavno, ajde malo razbij glavicu, kazem ti kad platis DRUGU sniclu za redom!!!

Ali mnogo bre jednostavno......mnogo!

6 egt-a je odlicna stvar, ali 1 je dovoljan sa 1 lambdom, samo izbusis 6 rupa! ali to nije rjesenje....ajd malo mucni! ako ne uspijes kazem ti

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Svatam ja sve to i u pravu si, delimicno. odnosno EGT se koristi kao prilicno dobra indikacija sta i kako se desava u motoru, ne kao glavna vodilja. Ali da EGT i knock nemaju veze jedno s drugim...imaju, znas to dobro

Kako Autronic cita knock? I ne interesuju me one detonacije koje mozes da cujes, nego one koje NE mozes - sta tu moze da uradi?

Usput, Nira I3+ ima knock detekciju i korekciju.

Uostalom, kako god resis problem, resices ga ili preko EGT-a, ili preko lambde, ili preko knock detekcije samog ECU-a - sve varijante postoje i na Autronicu i na NIRI.

Comment

• Hic
                      CBC Veteran
                      • 17.11.2006
                      • 185
                      • Zagreb. Croatia

Na autronic se moze spojiti knockbox, pa se knock moze sam definirati i odrediti mu se treshold.

Osobno to ne koristim, jer ne vidim svrhe. Kako provjeravam aute na dynu, UVIJEK prije padne okretni nego nastupi knock. Razlika je od 2 stupnja pa do 8 ili 10. Tako da ja ne vidim potrebu za tim (iako posjedujem knockbox). Autronic isto ima detekciju i korekciju na 8 cilindara (ne samo na 4, ako netko tako nesto pomisli), ali cemu?
                      Naravno ima i 3 kanala za knock, pa mozes imati i 3 ulaza za knock. Nepotrebno, IMHO.

Da knock senzori rade, motori ne bi pregarali. Moze oklada ?

Dajte argumente i ja cu svoje, svi cemo nesto nauciti.

EGT i knock nemaju veze, demonstrirati cu ti visoki EGT bez knocka i niski EGT sa knockom, da li je to ono sto zelis znati?

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Upravo to, jako me interesuje.

Comment

• Alex-bgd
                          CBC Senator
                          • 27.03.2005
                          • 270
                          • Beograd

Ljudi,jel neko video Boost-a ...

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Evo ga u ogledalu kod mene

btw: besh auto koji nemoze da razvulkanizira gumu i ulepi mantil od iste u asvalt
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• Hic
                              CBC Veteran
                              • 17.11.2006
                              • 185
                              • Zagreb. Croatia

Comment

• Alex-bgd
                                CBC Senator
                                • 27.03.2005
                                • 270
                                • Beograd

Pa dobro covece, mi ovde razvili pricu a tebe nigde da nam pokvaris veselje...
                                Znas ono kad kazes nista to ne valja,ne moze to tako i slicno...
                                Jesi preteko po ovom snegu? ako ga uopste ima po evropi...

Comment

Working...
                                X