Sta je najbolje za Alexov Porsch; Dosta price o turbu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Yugo_IHI_Turbo
    CBC Veteran
    • 04.05.2005
    • 185
    • Batajnica,Serbia

Moze li se igde poruciti sama sonda.
    Ja na linku za LM1 vidim samo LM1kit-sadrzi merac,spndu i jos neke "gluposti"?
    Ne daje mi se 350$ za to kad cu ja neracunajci sondu napraviti merac za max. 50EUR.
    Ne shvatite me pogresno,znam da na nekim stvarima ne treba stedeti, ali mi ovo nije nesto glave vredno(ili mozd ai jeste )
    Koliko se inace krecu cene same lambde?
    "If in doubt, flat out"
    Collin McRae

Comment

• kutija
      CBC Veteran
      • 30.11.2005
      • 100
      • Split,Hrvatska

Sama sonda je izmedu 50-80 USD.
      Pogledaj u Boschu da li imaju i koliko je?
      To su ti sonde za 5 zica LSU4.2...
      VW 1.8 t imaju serijsku na autima to pa pogledaj i u VW-a koliko dode...
      Ima jos auta serijski to samo ne znam napamet koji,ali sigurno dosta novijih auta..

Comment

• Miljan3
        CBC Veteran
        • 10.12.2005
        • 156
        • under my car

Fino vreme bogami sledece godine ce bit brzih auta tamo ,samo dobro je BOOST reko treba uzet u obzir i temperature ljeti ali vidim da cese auto koristit samo vako na street i po noci vecinom pa i nece bit "toliko" razlike.
        Sto se tice GTech on mjeri dobro ako ga nastimas davalja (uneses tacnu tezinu auta,tezinu vozaca i ostale informacije i uredu si)ali ako nedje ides malo nizastranu onda pokaze netacno jer aparat vazda "misli' da je ravnica i normalno pokaze bolje vreme da je auto brze nego sto jest.
        Jesteli isli na Dyno i kako je tuning uradjen za ovo auto jeli standalone ili fabricki kompjuter samo sa nekim "dodatcima"?
        Izvinjavam se ako je ovo bilo prije odgovoreno negde.
        05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
        03' inf. G35-Greddy TT narucen
        95' M3 turbo-Prodat
        97' M3-4 vrata automatik
        95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• Alex-bgd
          CBC Senator
          • 27.03.2005
          • 270
          • Beograd

Ovaj auto je u principu jedna velika puzzle slagalica,ne treba mnogo da mozgas jer su to mnogi pre tebe vec uradili i komercijalizovali...Samo odes i kupis sta ti treba i montiras Koliko para toliko muzike
          Dakle,u pitanju je porsche 911 turbo iz 93' godine.Motor je 3600 ccm sa turbo punjacem i fabrickom snagom od 360 ks i 500 nm na 0,85 bar-a pritiska.
          Fabricki deklarisano ubrzanje(potvrdjeno sa g-tech om pre tuninga) 0-100 km/h 4.8 ,od 0-200 km/h 16.5 a 402 m predje za 12.9 sec
          Na motoru je uradjeno sledece,umesto kkk27 stavljena 27/29 hibridna turbina,Pritisak turbine dignut na 1 bar,bregaste osovine sa otvaranjem usisnog ventila 1,26 mm pre gmt,drugi filter vazduha,izvadjen katalizator,Nosac za citac broja obrtaja koji pomera paljenje u napred(nemoguce ga je drugacije zaraniti)...
          Mislim da imamo negde i merenje pre 7 meseci kad je kupljen auto i kad smo izvukli fabricka ubrzanja sa njim...Ako uspem da nadjem uradicu komparaciju dva merenja pre i sada pa cu postaviti da vidite razlike.Inace sva merenja radimo na ostruznickom pravcu ili ti obilaznici oko bgd-a zato sto nije velika guzva,nov je put i dovoljno je dugacak i ravan...Motor na ovom autu je u principu ogranicen na 500 konja zbog nemogucnosti da se dovede potrebna kolicina goriva preko njegovog k-jetronik ili ti (porsche cis) mehanickog ubrizgavanja goriva...To se resava sa stavljanjem EFI ubrizgavanja ali jos uvek nismo pronasli ( cis to efi conversion) za neke pristojne pare.Ako neko zna gde moze da se nabavi za neke normalne pare komplet kit javite...A kad i ako to nadjemo onda nema granica...
          Kod mene su radjene malo drugacije prepravke ali o tome kad postavim merenje mog auta...
          Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• Miljan3
            CBC Veteran
            • 10.12.2005
            • 156
            • under my car

oo sada vidim o cemu se radi moj rodjak isto ima 911 twin turbo samo je njegov 2003 godiste,i on ima isto druga turba stavjena (od GT2)izvadjeni katalizator i stavljen novi auspuh nemogu se sjetit koja je marka sad,i stavljen drugi filter (K&N)i povecan mu je boost na 1 bar,nekomuje radio kompijuter ali nisam siguran ko,vidicu trebamo ic na dyno sad kad bude malo ljepse vreme vamo pa cu ti vidit sa ovima stabiti bilo najbolje a i najpovoljnije da uradis za dovod goriva.Ovi ljudi imaju veliki shop samo rade Porsche,Audi,BMW,jedni medju najboljima ovde.Kakvi su vam sada AFR na autu?Jesteli ugradili wideband za gorivo/vazduh sta on pokazuje?Jer vidim stavili ste bregaste,drugo turbo,bolji izduv pa zato da nebude lean.

Ovaj auto je u principu jedna velika puzzle slagalica,ne treba mnogo da mozgas jer su to mnogi pre tebe vec uradili i komercijalizovali...Samo odes i kupis sta ti treba i montiras Koliko para toliko muzike
            I da ovo nisam bas razumio jeli ovo bilo nesto na moj racun ili sta?Jer ja ovuda nista ne 'mozgam' ja samo hocu da pomognem ako mogu i tako da vidim sta ostali rade,jer i sam volim da poslusam jer vazda ima pametniji ljudi.A i to Koliko para toliko muzike ja vazda govorim pa sam po toj poslovici i bacio izmedju 12-15000$dolara samo na masinu(te 3000$ jos se mislim oculi kvacilo uzet ili ne )
            Ali ako sam pogresno razumio to sto si napiso nikom nista onda samo preskoci ovaj donji dio posta
            95' M3 turbo-Prodat
            97' M3-4 vrata automatik

Comment

• Alex-bgd
              CBC Senator
              • 27.03.2005
              • 270
              • Beograd

Nisam primetio da si ti to izgovarao vec sam samo rekao ono sto mislim bez ikakvih zadnjiha namera,imam 33 godine i nisam klinac koje se nadmudruje recima...
              Samo sam rekao da kod porschea 911 turbo nema sta da se izmisli sto vec nije izmisljenjo odavno i da kao vlasnik ili majstor treba samo da odes na internet i odaberes sta ti se svidja i kupis (slozis u motor kao puzzle slagalicu) a to bas i nije slucaj sa drugim automobilima...Eto,to sam mislio i to napisao...
              Pozdrav...

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

video sam auto kako ide kod vishe poslovne....ladnoo si ga vozio za novu godinu ...i bash ga nesto i nisi shtedeo ....ide bruka

sry za off
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Alex-bgd
                  CBC Senator
                  • 27.03.2005
                  • 270
                  • Beograd

Ni jedan od ova dva auta nije vozen za novu godinu,ni crni ni crveni...Sad sam proverio sa duletom!!!
                  Video si nekog drugog verovatno ...Pozdrav

Comment

• Alex-bgd
                    CBC Senator
                    • 27.03.2005
                    • 270
                    • Beograd

Evo kao sto sam i obecao, zateceno stanje u prvoj "crnoj" koloni a posle tuninga u "crvenoj"....Mozete videti da je na "crnom" snimku auto brze isao do 80 na sat posto je dule bolje krenuo,to je ono sto sam rekao da je samo jednom pronao pre neki dan i odmah ladno izvezao 12.8 a moze i bolje ubedjen sam...
                    U prvoj koloni je dule pustio gas posle 200 i zato fale podaci za ubrzanje do 220 i 240 km/h...

Comment

• Miljan3
                      CBC Veteran
                      • 10.12.2005
                      • 156
                      • under my car

Originally posted by Alex-bgd
                      Nisam primetio da si ti to izgovarao vec sam samo rekao ono sto mislim bez ikakvih zadnjiha namera,imam 33 godine i nisam klinac koje se nadmudruje recima...
                      Samo sam rekao da kod porschea 911 turbo nema sta da se izmisli sto vec nije izmisljenjo odavno i da kao vlasnik ili majstor treba samo da odes na internet i odaberes sta ti se svidja i kupis (slozis u motor kao puzzle slagalicu) a to bas i nije slucaj sa drugim automobilima...Eto,to sam mislio i to napisao...
                      Pozdrav...
                      O ok izvinjavam se onda ja sam to na pogresan nacin skuzio jebiga bilo 4 sata ujitru ovde kad sam piso pa sam malo i spavo
                      izvinjavam se za off
                      95' M3 turbo-Prodat
                      97' M3-4 vrata automatik

Comment

• Alex-bgd
                        CBC Senator
                        • 27.03.2005
                        • 270
                        • Beograd

Ma ok, zaboravljeno...

Comment

• Miljan3
                          CBC Veteran
                          • 10.12.2005
                          • 156
                          • under my car

Evo kao sto sam i obecao, zateceno stanje u prvoj "crnoj" koloni a posle tuninga u "crvenoj"....Mozete videti da je na "crnom" snimku auto brze isao do 80 na sat posto je dule bolje krenuo,to je ono sto sam rekao da je samo jednom pronao pre neki dan i odmah ladno izvezao 12.8 a moze i bolje ubedjen sam...
                          U prvoj koloni je dule pustio gas posle 200 i zato fale podaci za ubrzanje do 220 i 240 km/h...
                          0d 0-200kmh prije 16.507
                          od 0-200kmh sada 12.838 vidi se da je valjo taj tuning dosta gotov 4 sec bolji nego prije
                          95' M3 turbo-Prodat
                          97' M3-4 vrata automatik

Comment

• Alex-bgd
                            CBC Senator
                            • 27.03.2005
                            • 270
                            • Beograd

Zezas se nesto ili?

Comment

• Miljan3
                              CBC Veteran
                              • 10.12.2005
                              • 156
                              • under my car

Zezas se nesto ili?
                              No no ozbiljan sam bio samo sam gledo brojeve i vidio gore do 80 je bilo malo slabije jer je sporije kreno ali poslje 80kmh auto poludi i vidi se do 200kmh je brze za skoro 4 sec,a ja sam znam koliko je tesko skinut jednu sekundu sa normalnog vremena a ne 4,zato bio sam impresioniran nisam nista drugo mislio
                              Pa joj sta ja trebam da se izvinjavam cjeli dan ovuda jeli sad eheheheh
                              95' M3 turbo-Prodat
                              97' M3-4 vrata automatik

Comment

• Alex-bgd
                                CBC Senator
                                • 27.03.2005
                                • 270
                                • Beograd

Ok, video sam malog djavola na kraju pa sam pomislio da nesto zezas...Upravo tako, bilo je vise proklizavanja pre neki dan nago u maju ali je auto posle sve nadoknadio...

Comment

Working...
                                X