Sta je najbolje za Alexov Porsch; Dosta price o turbu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by HicOfftopic
sto mi bi da do sada nisam stavio taj nesretni flywheel?!?!?!
Pa auto ide da je to milina!Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
OK.. oseti se u prve 3 brzine sigurno, ja sam furao na mome umesto 12Kg sa 7kg i nisam mogao da krenem normalno sa FWD ni sa 2 brzinom
Kod tebe je FOUR ili? Ima smisla u tom slucaju. I za RWD takodje ako nista drugo senzacija na semaforu dok turirashAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
iskreno nije rat zvijezda, ali je nekako fino povezan...onak je filing da se punije vrti. bas onak mekano.... a da ih nisam prodao 50 barem...uf, u sustera sva djeca bosa!
a glavni je razlog, vjerovao ili ne, jer cuva lezajeve. hebes mene, ja sam uvijek ziheras
Comment
-
-
Voleo bih da mogu da nastavim u istom duhu ali ...
Ja sam stavio kod sebe olaksani zamajac i sachs sport kvacilo ali nikako da bih cuvao lezajeve,naprotiv...
No ne planiram da predjem 300000 km sa motorom pa me i ne zanima sto radilica i sva klizna lezista trpe vece udare zbog manje zamajne mase i nestabilnijeg rada motora...Moje iskyustvo je pokazalo tako a i sve sto sam do sada citao govori da sa olaksanim zamajcem trpe vise i lezajevi,i radilica, i menjac i svi sklopovi motora...
Naravno, ne kazem da ce nesto da crkne ali generalno po "mom" misljenju olaksani zamajac NE cuva lezajeve i motor...Voleo bih da me argumentovano ubedis u suprotno,ti ili bilo ko drugi ko isto misli,mozda sam u zabludi...
Prihvatam svako argumentovano i iscrpno objasnjenje, a ne ono"veruj mi na rec" i slicno...Mislim da znam koliko ne znam
Comment
-
-
E kaj sad da ti velim, ja sam bas uvjeren da cuva....da mi nije to objasnio D.Rowe, glavni inzinjer u Prodriveu, koji razvija Imprezin motor za WRC, mozda bih i sutio, no dok netko NJEGOVOG kalibra meni ne pokaze suprotno, za mene je to zapisano u kamenu.
I ovo je nelogicnost na kvadrat, zbog MANJE MASE mogu trpiti samo MANJE opterecenje.
Eto ti primjer:
probaj gurnut ciglu od 10 kila i ciglu od pola kile. Da li ce povrsina po kojoj klizi cigla biti jace istrosena nakon 10000000 cigli od 10 kila ili jednakog broja puuno laksih cigli?
dA VIDIM SAD argument NA ovo?
Upali mozak , ne slusaj filozofska raspravljanja kakvih je internet prepun!!!
Zamasnjak sluzi SAMO za umirivanje motora....i nista drugo. Motori ih niti nemaju (pa imaju malo veci ler gas radi stabilnijeg rada).
Comment
-
-
I jos jedno objasnjenje: MRZIM ISCRPNA OBJASNJENJA, vise volim da ljudi sami zakljuce. Takvo znanje ostaje, a teoretska raspravljanja sluze za gubljenje vremena.
Ali ajmo na motor. Imamo neku masu SVIH pokretnih dijelova, x.
Znaci na nase lezajeve djeluje sila y, koja ovisi o okretajima motora.
Svaki dio zbog svoje mase ima MOMENT tromosti, koji je potrebno savladati da se nesto pokrene iz mirovanja.
ZA SADA SE NE OSVRCEM UOPCE NA TRENJE, ono je zanemarivo ZA SADA. Reci cemo jedino da je trenje takodjer vece STO JE VECA MASA!
I onda, da li ce lezaj vise trpiti ukoliko je SILA za pokretanje svega toga u motoru VECA ILI MANJA?
Treba li iscrpnije?
Comment
-
Comment