Postoji li uljna magistrala u bloku za napajanje brizgaljki za hladjenje klipova uljem?
Seat Ibiza + Turbo
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Postoji li uljna magistrala u bloku za napajanje brizgaljki za hladjenje klipova uljem?http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Onda ukradi sa izlaza za filter ulja. Imas dosta varijanti, npr. umetak koji se srafi na izlaz za filter, sa njega postoji izlaz za ulje koji mozes da odvedes na turbinu, a sam filter se srafi na taj adapter, cesto e koristi za "kradju" ulja za uljni hladnjak. Mozda neki turbodizel ima upravo ovakvu flansnu
Comment
-
-
tzv reducir za ulje, pola godine kopanja ne bi li nasao takav sa una turba...
medjutim, filter je odmah pored turba koji je usput i zakosen tako da smo jedva uspeli da uglavimo najplici filter koji smo nasli a da pase navoj
A i bojim se da bi opet pao pritisak i eto ti ga vraze opet klik klik klik kli k...
evo slika (pocela kisa pa su ale odletele sa antene):
rone u akciji cupanja turba svecica , svega.... (jer bas morala da upadne tako duboko...?)
skinuto je vec crevo za ulje...
krivine ala auspuh majstor stanisic
usisni kolektor by rone (vlasnik ibize)
turbo und sportishe filter
ovde smo bili maznuli ulje, na glavi...
restrikcija protoka ulja na duploj nipli na turbu... prvo 4mm a posle 2.5mm
turbo odozdole , malo se mozda vidi i filter ulja kako je minimalan
Comment
-
-
to sve pod uslovom da uljna pumpa ima kapaciteta da zadovolji potrebe motora i plus potrebe turbine, i naravno da je u dobrom stanju...
zna li neko da li se moze nekakvom obradom ili cime vec povecati kapacitet uljne pumpe?http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Comment
-
-
Pazi, ovako, uzeli ste ulje sa glave, odatle i problem. Kanal za dovod ulja u glavu je vrlo uzan i restriktivan, pritisak kad padne u njoj izaziva simptome koje navodite.
Skini sa filtera za ulje , tu ima protokaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Kapacitet pumpe nemoze da se poveca, radnipritisak / ogranicenje moze. Ima redukcioni ventil koji se shimsuje, dakle podbaci se podloska ispod opruge koja gura klip u redukcionom kanalu, no nema potrebe za takvim necim ovde.
Pumpa za ulje ima dovoljan kapacitet.
Teraj ulje 10W-50.
=====================
Mora da moze sa filtera... spoljni kanal je ulje iz pume, unutrasnji , navoj na koji se navrce vodi u motor, uzmi sa spoljnog dela dakle direkt iz pumpe bez filtracije.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
znaci busimo blok i problem resen?
jos da skontamo sta i kako sa extra benzolom i problem resensamo da se uradi !!!
Ovo je sve bilo dosta u startu na vrat na nos uradjeno, pa je auto 2-3 dana vozen tako, pa ko zna sta je usput moglo da strada, od detonacija i sl. u svakom slucaju sad je atm ponovo, pa kad resimo sistem za gorivo, busimo blok maznemo ulje i vracamo stoku nazad pod haubu - gde joj je i mesto
Ajmo sad dalje...
Comment
-
-
Comment
-
-
pa to vam pricam sve vreme, nema mesta za adapter izmedju turba i filtera za ulje nema mesta muha da proleti... to je belajja vec imam adapter, lep cist okupan u ultra zvucnoj kadici sa fairy-jem....
nemamo wb lambdu, imamo samo narrow band obicnu glupavu... sto za lpt i nije neki greh ?ipak se tu ne planira vise od 0.3bar
a i sam sistem za gorivo fabricki sto bi rekao taj moj drugar, mi se ovde pravimo pametni, a vidi sta radimo, "cipujemo" karburator ???
dopuna, sad sam se setio da je drugar na 325 nesto pokusavao, i ovo je njegov reducir odakle je maznuo i ulje ,ovaj mali holender...
tako nesto bi moglo da stane i pored turba jer bi filter dosao odozdole....
jos kad bi to mogao nede da nadjem...
Comment
-
-
Za tortu prvo pozajmiš 10 jajaca.. ne to je iz druge priče
Ovako, daš strugaru da ti napravi ploču kao što je čelo filtera. Na tu ploču navariš dve cevi koje idu pod 90 stepeni na neku stranu, ne bukvalno 90 već sa krivinom 90. Na kraju te dve cevi navariš opet ploču (koju takodje napravi strugar) u koju se uvrne filter. U medjuvremenu izbuškaš te cevi i otmeš pritisak ulja za turbo...
Ne pucajte u pijanistu, kasno je...
Comment
-
-
hmmm, sta ce na ovo reci boost?
kolike cevi trebaju da budu, tj ova sto je u sredini znam, ali ovaj spoljni deo ? da ne napravim jos veci belaj nego sto je bio?
Doro svaka ti mast, ocu reci cast ! genijalna ideja, mada meni opet lakse da probusim blok i zavrnem ....
stvarno elegantno resenije!
Comment
-
Comment