naravno na 4 i to sa sto kracim prenosom neki zupcanik izmedju druge i trece.....
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
to pravim vozacima samo odmaze sta mislis sto nijedn trkacki auto nema abs?(bar ne klasican)
EDOT:004 nepotrebno citirati post tik iznad
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
da li je alternativa preci na 13/53 sa 4 brzine ?
ili jos bolje na 6speed iz punta?
sta mi predlazete ?
Mene u sustini bas bole kad ce da rikne menjac posto cu drugi da kupim na obliznjoj trafici , kao i kutiju cigara
a osim toma ne saltam ga muski otkad sam ubacio motor, vec polako nezno kao sa zenom . . .
Tebi bi 13/53 prenos sa cetiri brzine bio prekratak i na voznju na auto putu bi mogao slobodno da zaboravis,a ovaj 17/64 sa pet brzina je veoma "metiljava roba",mozda bi ti bilo najbolje da prepakujes 13/53 od 45ice i stavis petu brzinu ali opet taj motor ima isuvise snage pa ce tek onda biti tesko za start a da ne ore do trece i sa 15" gumama.
Samo ti skrecem paznju da ces "trafiku" sada cesce posecivati,dobar dan jel imate getribu za yuga,a prodavacica te pita koliko cete,jednu a doci cu uskoro i po drugu
za regatu ili prismu sta prvo naleti od tih 1.6 sohc motora, moram da sacekam da dodje saby iz horgosa
Jerbo ako ja odem na otpad, bice rubrika sa cituljama enormno uvecana sutradan....
daklem, ja na otpad vise ne idem, ali cu rado pocastiti onoga ko hoce da ide u moje ime.... (mrzim otpadare, mrzim otpadare.... )
nego, bojim se da mi ovaj ili pak neki drugi menjac ne bude predugacak ?
posto je na 7000rpm koje ovaj motor u laganom jugu dohvata ko iz nista, proracunata brzina dosta preko 200km/h a to ne planiram da upraznjavam cesto .... da li mi je bolje da stavljam kraci menjac ili pak da metjem nize gume/tockove?
p.s. 6.11.2006 je gumetina napunio u guzicu cele 23 godine.... (a budzi juga, sramota... )
- Kako to misliš, kočim?
Comment