Z-Koral Nitro In - Iz pocetka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

lako je vama da se sprdate...

ne mucite moju muku, a tebi Sale neko drugi nosi delove po masinskoj obradi.... boli te uho....

salu na stranu, upravo sam izmerio kompresiju, i dosao do zakljucka da sva 4 cilindra otkidaju po 15bara bez po muke...

e, sad mogu da kazem, TO NIJE ! i da trazim kvar dalje posto imam uzasan MISFIRE (((

zamenio svecice prepipao kablove i nista, idem sad da maznem nekome bobinu da prebacim i vidim ima'l kakve razlike....

a sve vreme zaboravljam cinjenicu da je greska mozda nastala mnogo ranije....

dakle kad sam slomio nosac davaca obrtaja na radilici, pa ga krpio tecnim metalom, da li je moguce da smeta ako sam ga omasio pola milimetra gore dole ??? jel moze da prouzrokuje toliki misfire ?

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Heh...moze li Itekako. Meni je ogromne probleme pravio upravo lose namesten davac sa radilice.

Ukratko, pomeris li davac predaleko od 60-2 tocka, nece citati obrtaje svaki put kad treba, pa ni davati signal svaki put. A druga stvar, ako si ga pomerio napred ili nazad, tako da ugao izmedju GMT 1. klipa i polozaja samog senzora nije onoliki koliko ECU misli da jeste, imaces problem, odnosno cela mapa paljenja bice pomerena za taman toliko koliko si omasio taj ugao.

Ali posto imas misfire, a ne slucaj da auto radi ali sa losim uglom paljenja, pre ce biti da senzor ne dobija signal sa svakim okretom radilice.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Gumetina
        Banovan
        • 12.12.2004
        • 1082
        • Novi Sad

to mi se dogadja samo na leru, cim predje 1000obrtaja prestaje...

zazor je meren i nije ni celih pola milimetra...

da mashi prijavio bi gresku a ne prijavljuje. a da je los ugao paljenja zezao bi me ne bi isao, pucao itd. a radi i ide i ne puca...

moracu malo da ga cacnem...

problem u sustini nije kritican samo , eto nervira me sto drnda na leru.

desava se nekada i neposredno posle paljenja da nece da ide na male obrtaje ali cim se zagreje proradi. ima li to veze sa bobinom ?

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Ja mislim da to ima veze sa step motorom...probaj drugi
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

upravo sam se vratio od majstora za fijate, koji je rekao da je 99% step motor... e sad on mi radi.... kako god, videcemo od nove godine....

nego je poceo jedan cudan zvuk da mi se javlja pri dodavanju gasa

cak cak cak cak cak i kako opterecenje pada tako se zvuk smanjiva i na kraju na konstantnom gasu prestaje....

sta bi to moglo da bude ?

hidropodizace smo pretrsli i promenili 2 kom od onih bregova pojedenih, ali su se culi kad smo ga upalili jedno minut dok se nisu napunili i prestali da se cuju.... e sad ?

Comment

• Gumetina
              Banovan
              • 12.12.2004
              • 1082
              • Novi Sad

njet step motor. njet davac obrtaja. sve prekontrolisano i testirano

sta sad ?

tps, bobina, zamajac ?

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

Imas dve bobine? (wasted spark)
                Probaj sa njima. Mene je jedna zezala pre nego sto je crkla.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Gumetina
                  Banovan
                  • 12.12.2004
                  • 1082
                  • Novi Sad

utvrdjeno je da nije tps ,ostaje samo bobina .to cemo pogledati jedan dan od nove godine ako nije ni to dizem ruke vozicu ga neispravnog

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Guma dečko
                    Nabavio sam jedan osciloskop, da dodješ malo da pretresemo to?
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Gumetina
                      Banovan
                      • 12.12.2004
                      • 1082
                      • Novi Sad

Moze, a kadd ?

danas sam se malo petljao sa dijagnostikom i resetova sam ecu, posle toga nece vise da drzi ler, pa ga drzi pa se gasi pa u krug.....

vec pocinjem da besnim

taman sam nasao odakle dolazi ono cak cak cak cak (auspuh)

kad ono nesto pocelo da fijuce..... i to bas lepo .....

znaci nije bilo dovoljno sto sam uradio generalnu sad moram da zamenim i svaki senzor i svaku gumu i svaku zicu.... ma uzas....

da nije neka vradzbina ?

Comment

• Saby
                        CBC Senator XXL
                        • 25.11.2004
                        • 408
                        • Horgos

Ma nije to vradzbin, nego do majstora je
                        Fun starts @ 3000 RPM
                        Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Gumetina
                          Banovan
                          • 12.12.2004
                          • 1082
                          • Novi Sad

Izvini momak, ali bojim se da te .......... pitao !

Meni bar iber radi kao svet i motor ne trosi olio....

sad je naucio ler, ali misfire, uzas....

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

(pushi)
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Gumetina
                              Banovan
                              • 12.12.2004
                              • 1082
                              • Novi Sad

very funny, pazi sad :

Sinoc okupim drustvo da docekamo ng , namontiram projektor i upalim winamp, namestim atmosferu, i u momentu prikljucivanja externog HDD reka, na kojem su bili svi filmovi, isti mi crkne !!!!

kontam, ok, zovem drugara, da donese filmova, donese on notebook, prikljucimo i sve ok, kad ne lezi vraze izbi osigurac, ostadosmo u mraku, opravim osigurac popalim svetlo, kad ono crkla sijalica u projektoru !!!!

i to sve debelo pre 12 sati...

donesem TV, namestim, slika plave boje !!! donesemo drugi notebook, namestimo, sve ok, napokon otvorim pivo i polako pocnem... tako sam i zavrsio

Ujutro se budim, da vozim devojku kuci, kljuc u bravu, ne zuji benz pumpa.... verglam, nista....

drz ne daj, nece uzmem od caleta auto i odvezem devojku kuci.....

dignem haubu od juga a ono dzibri spaljena elektronika , vonja sto na sat !! JOOOOOJ! sta sad ? gori lampica od immobilajzera....

iskopcam ga, jedva ga nekako rasturim (hermeticki zatvorena plasticna kutija... kad ono pliva u vodi.... AAAAAAA

otkud voda, ceo motor suv ko barut, nigde ne prokisnjava, nije ni bilo kise a sinoc sam ga vozio !!! ?

konstatujem da je ploca tj stampa po ploci izgorela na oko 40% povrsine... sve je dakle otislo k vragu

pocinje mucenje, sta sad ?

nekako sam se pribrao i nasao mapu bez immo-a i upisao, nece da pali, aj sledeca neca da pali, aj sledeca, kressssss....

upali, sad idem da otvorim pivo i pocnem ponovo, ovo je vec previse

Comment

• civi
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1492
                                • Pozarevac

dva malera nikad ne idu sama , cuvaj se treceg......
                                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                                - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                                X