sad ja, opet se ponavljam otidji kod Boosta i sve ce da ti sredi.
SAAB 93 AERO - generalna
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Po obicaju imam nos za potencijalne probleme, preporucio sam pre koju godinu uistinu intervenciju preventivno za bezanje od niskofrikcionih motora na overloadu , no racunajuci da si uspeo pune 2 godine da se odrzis sa njim recimo opet ovako:=]
Comment
-
-
Originally posted by CLDOriginally posted by SAABALEXznaci,dogovorim se sanjim,odem u vrbas i to je to.
E TO JE VELIK PROBLEM,NO VIDJET CU STA CE MI ON PREPORUCIT,UVJEK SE NADJE RJESENJE,NE ZURI MI SE TAKO PUNO,JER U 2 GODINE ZAISTA SAM IMAO PUNO PROBLEMA SA KOLIMA,I KAO BOOST KAZE ODRZAO SAM KOLA I JOS CU IH IMAT I SA NJEGOVIM SAVJETOM DOTERAT TAKO KAO STO ZELIM.
Comment
-
-
saab 93 aero
Zdravo.
Oko toga sto je svedska jako daleko,morao sam da odlucim,i tako sam nabavio saab 95 aero 01 godine,i ako ima interesenata mogu 93 aero prodat.
Imam i pitanje.
Jer mozda postoji u srbiji ili kdje drugdje da se mi sredi kola,jer u nasoj zemlji je oko saabova vrlo lose.
Comment
-
-
Bojim se da te slicna sudbina cheka sa ovim takodje.
Uzimati motor generacije 5 bez znanja sta je radjeno na njemu, kako je vozen i odrzavan je velika lutrija.
Savet bi bio sledeci:
Vadjenje klipova i klipnjacha i ubacivanje od modela 9000 2,3T
Odstranjivanje balansnih osovina
Izmena lanca i lancanika zajedno sa vodjicama lanca
Kad vec sve rastureno, izmena lezajeva, komplet i prepakivanje motora.
Sve ovo nosi materijal vrednosti oko 450? za povratak na SAAB safe config.
Motor je posle ovih izmena neosetljiv na sve greske koje nosi niskofrikcioni motor i spreman hardverski da podnese sve tvoje namere o tuningu u buducnosti.
Ukoliko imas potreebu za odraditi sve ovo u Srbiji od ljudi koji imaju moj support obrati se na PM (PP).
PozzAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Turbina koja je kod tebe na autu je Mitsubishi TD04hl-15T i nepodrzava u tvom setupu sa kobrom (usisna cev je restriktor) vishe od 300KS
Za 350KS na tvom motoru treba ceo deo izmena periferije da se odradi, izduvni sistem , katalizator model RACE (jer u SLO morate imati KAT) ..
Dakle, nista nemoguce ali cifra bezi brzo na gore.
Moj savet je da:
Odradis sto jeftinije motor (ovo jeftinije neznaci da se skarabudzi) u normalnu konfiguraciju i da ga prodas.
Pricam o 9-3 Aero .
Malo je zeznuta situacija posto neznam da li je taj u voznom stanju ili ne.
Mozes mi se obratiti na mail u vezi svega sto je potrebno.
Ovo cisto da se ostali chlanovi foruma neopterecuju sa detaljima koji nemaju veze sa tehnikom , o tehnici se moze pricati kasnije kad se sve odradi.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTBojim se da te slicna sudbina cheka sa ovim takodje.
Uzimati motor generacije 5 bez znanja sta je radjeno na njemu, kako je vozen i odrzavan je velika lutrija.
Savet bi bio sledeci:
Vadjenje klipova i klipnjacha i ubacivanje od modela 9000 2,3T
Odstranjivanje balansnih osovina
Izmena lanca i lancanika zajedno sa vodjicama lanca
Kad vec sve rastureno, izmena lezajeva, komplet i prepakivanje motora.
Sve ovo nosi materijal vrednosti oko 450? za povratak na SAAB safe config.
Motor je posle ovih izmena neosetljiv na sve greske koje nosi niskofrikcioni motor i spreman hardverski da podnese sve tvoje namere o tuningu u buducnosti.
Ukoliko imas potreebu za odraditi sve ovo u Srbiji od ljudi koji imaju moj support obrati se na PM (PP).
PozzAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Hvala.
Mislio sam da je koja stvar koju mogu sam da odradim(da lakse vozim ili nesto slicno).
Kako je to moguce,kad su ovi motori vec bili savrseni,da je saab uradio nesto sto pravi ove motore losije!!!!!!!!!!!!!!ZASTO??
Dobio sam osjecaj da saab vec dugo nije ono sto je nekad bio.
Tehnika bi mogla odradit nesto za razvoj da su kola bolja,a ocigledno GM je ovu situaciju pobrkao.
Comment
-
Comment