BMW e30, sto bi neki rekli, od sredine...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ivan_R5
    CBC Član
    • 14.12.2006
    • 55
    • Split / Solin

[quote=BMW 325i]
    Originally posted by "Ivan_R5":fut4wsym
    Mislim da ?e ti bit slaba walbro, bolje da si uzea bosch 044...
    Walbro ima veci protok nego 044...jedino sto je bosch bolja firma od walbro ali znam zilion ljudi kojima radi posao korektno tako da...sto bacati 200eur na bosch kad nema potrebe...

255l/h walbro
    200l/h 044[/quote:fut4wsym]

na istom setupu prijatelju walbro nije dava goriva, stavija 044 i ne da je bilo dovoljno, ve? je još i pove?a boost + još ide nitro.

This is the popular Bosch Motorsports "044" fuel pump, as used by Japanese European & Australian tuner shops, JGTC cars, Touring cars, almost all WRC cars, and many more. Quite possibly, the most popular aftermarket fuel pump. Capable of providing 300 LPH free flow and 200 LPH at 5 bar (or 72.5 psi) for up to 685 BHP. In comparison, the Walbro GSS341 255 "high pressure" fuel pump can support 390 BHP

Comment

• Hic
      CBC Veteran
      • 17.11.2006
      • 185
      • Zagreb. Croatia

[quote=BMW 325i]
      Originally posted by "Ivan_R5":33dwa9gf
      Walbro ima veci protok nego 044...jedino sto je bosch bolja firma od walbro ali znam zilion ljudi kojima radi posao korektno tako da...sto bacati 200eur na bosch kad nema potrebe...

255l/h walbro
      200l/h 044[/quote:33dwa9gf]

da, ali bosch 200l na 5 BARA, a walbro 255l na 3 bara. A na 5 bara, valbro jedv 160l. A cim se malo zgrije...pada protok ko lud.

Comment

• BMW 325i
        CBC Senator XXL
        • 25.06.2005
        • 338
        • Novi Sad

[quote=Hic]
        Originally posted by BMW 325i
        Originally posted by "Ivan_R5":3s4jqbo9

255l/h walbro
        200l/h 044
        da, ali bosch 200l na 5 BARA, a walbro 255l na 3 bara. A na 5 bara, valbro jedv 160l. A cim se malo zgrije...pada protok ko LUD.[/quote:3s4jqbo9]
        Da,tacno tako,a posto meni ne treba 5 bara....dovoljan mi je Walbro
        Doris je vozila mini moris.

Comment

• BMW 325i
          CBC Senator XXL
          • 25.06.2005
          • 338
          • Novi Sad

[quote=Ivan_R5][quote="BMW 325i":2fw46171]
          Originally posted by "Ivan_R5":2fw46171

255l/h walbro
          200l/h 044[/quote:2fw46171]

na istom setupu prijatelju walbro nije dava goriva, stavija 044 i ne da je bilo dovoljno, ve? je još i pove?a boost + još ide nitro.

This is the popular Bosch Motorsports "044" fuel pump, as used by Japanese European & Australian tuner shops, JGTC cars, Touring cars, almost all WRC cars, and many more. Quite possibly, the most popular aftermarket fuel pump. Capable of providing 300 LPH free flow and 200 LPH at 5 bar (or 72.5 psi) for up to 685 BHP. In comparison, the Walbro GSS341 255 "high pressure" fuel pump can support 390 BHP
          [/quote:2fw46171]

daleko od toga da ja tvrdim da je bolja walbro,nego ljudi koji imaju motore kao ja sto pravim,90% koriste walbro tako da nisam je napamet uzeo...
          Moja je GSL392 ne GSS341.....
          Mislim da je GSS34x in-tank,ova moja je in-line...

Comment

• Ivan_R5
            CBC Član
            • 14.12.2006
            • 55
            • Split / Solin

Originally posted by BMW 325i
            Pa nije stvar u barima, ve? je walbro i na 3 i 3.5 bara (koliko tebi triba) dosta slabija od boscha... Al ako ne?eš imat neku snagu, valjda ?e i walbro bit ok.

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Da li ova diskusija walbro vs. bosch ima neku poentu? Barem malecku? Mislim ocigledno je da je walbro vise nego zadovoljavajuca pumpa, a jeftinija je od bosch-a. Osim toga, covek je vec odlucio da ce da koristi walbro i kupio je i cemu sad rasprava kako je bosch bolji u nekim uslovima?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BMW 325i
                CBC Senator XXL
                • 25.06.2005
                • 338
                • Novi Sad

Originally posted by Uros Piperski
                Da li ova diskusija walbro vs. bosch ima neku poentu? Barem malecku? Mislim ocigledno je da je walbro vise nego zadovoljavajuca pumpa, a jeftinija je od bosch-a. Osim toga, covek je vec odlucio da ce da koristi walbro i kupio je i cemu sad rasprava kako je bosch bolji u nekim uslovima?
                Upravo to....

Sledece pitanje?

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

Originally posted by Uros Piperski
                  nije rasprava vec samo ukazivanje na neke moguce buduce probleme...
                  na fiatu je walbro po svim podacima trebao da radi posao ali nije...ubacena bosch i opala ...
                  znaci nikakvo sada trkeljisanje tipa -pogresio si .ne valja ili sta vec,vec samo ako bude imao problema sa nedostatkom goriva ili simptome istog da pogleda neku drugu soluciju ...
                  pitanje:
                  podmazivanje ostavljas fabricko (uljna pumpa itd)?
                  da li taj blok ima brizgalice koje od dole hlade klipove?
                  i da, izduvna grana je od koje firme posto mi lici na hotshot ili na ssautochrome?
                  "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• BMW 325i
                    CBC Senator XXL
                    • 25.06.2005
                    • 338
                    • Novi Sad

Originally posted by mikimazda
                    pitanje:
                    podmazivanje ostavljas fabricko (uljna pumpa itd)?
                    da li taj blok ima brizgalice koje od dole hlade klipove?
                    i da, izduvna grana je od koje firme posto mi lici na hotshot ili na ssautochrome?
                    Podmazivanje ostaje fabricko,nova uljna pumpa,to sve radi posao bez problema.
                    Nema uljne brizgalice,M50 ima ali je nepotrebno da ih stavljam jer imam standalone ECU (par ljudi u srbiji je ugradjivalo jer su ostali na motronic-u i niko vise)
                    Pa ja sam je uzeo od itgperofrmance.com,na grani ne pise nista,skroz sam zadovoljan kako je uradjena (zanimarimo to sto je polirana),varovi,duzine cevi...sve je na jako zavidnom nivou i "split pulse" je sto je meni jako bitno.
                    Fabricki motor (atmosferski 325i) ima EGT 780 stepeni,nikakav problem nije da se dovede ponovo na tu temp. tako da brizgaljke koje si pomenuo nemaju potrbe,hocu da ti kazem da ih nisam zaboravio ali u mom slucaju su nepotrebne,naravno da bi bilo bolje da ih imam,ali niko od par hiljada ovakvih turbo motora ih nema jer imash kompletnu kontrolu nad motorom putem standalone-a.

Danas mi je stigao 50mm wastegate

Jako sam zadovoljan

Gogi

Comment

• Lord_o21
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2006
                      • 494
                      • Novi Sad

Slab je to tlak, metio bi ja tu 11bar-a i neke grose dizne...
                      ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• *Egon*
                        CBC Senator XXL
                        • 31.12.2004
                        • 1232
                        • Beograd, Dorcol, N 44

[quote=Ivan_R5]
                        Originally posted by "BMW 325i":2d0dy9gg
                        Pa nije stvar u barima, ve? je walbro i na 3 i 3.5 bara (koliko tebi triba) dosta slabija od boscha... Al ako ne?eš imat neku snagu, valjda ?e i walbro bit ok.[/quote:2d0dy9gg]

Evo mali dodatak o Walbro pumpi:

Inace mi je koristimo u Igorovom SAAB-u.

In short: Walbro 255 LPH, in-tank high performance fuel pump, for installation in stock fuel tank assembly. Flow capacity 255 litres/hour, which can supply appr. 500 hp. 99% bolt-on install.

Koristi je Maptun za SAAB vozila.
                        Ne razumem zasto to nije moglo da funkcionse u Fiatu?
                        Garaza
                        1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

50mm WG? Zasto toliki? Koji, kakav...?
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BMW 325i
                            CBC Senator XXL
                            • 25.06.2005
                            • 338
                            • Novi Sad

Originally posted by 206
                            50mm WG? Zasto toliki? Koji, kakav...?
                            Pa sto da ne?
                            Uzeo sam ga po preporuci nekih poznavaoca iz Svedske koji imaju ovakav motor. (http://www.e30tech.com/featured/peppe/)

Comment

• BMW 325i
                              CBC Senator XXL
                              • 25.06.2005
                              • 338
                              • Novi Sad

Originally posted by Lord_o21
                              Slab je to tlak, metio bi ja tu 11bar-a i neke grose dizne...

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Daj reci mi koja dizna moze da radi sa pritiskom goriva od 11 bar, posto ja za takvu diznu ne znam?

OK, 50mm, zasto ne, i to sto kazes...mada 50mm moze da podnese dooosta vise snage nego sto planiras.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X