Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Nazad je ok tvrdoca , opruge su od golfa i kada ja sednem ,auto se spusti za 1-2 cm ,sto je ok . I kada skakucem po shasiji zadnje vesanje veoma lepo upija oscilacije . Nisam siguran kako se ponasa napred posto je montiran samo jedan coilover . Karter je na ovom motoru je limen i skratice se ( i prosiriti ) za oko 5-6cm . Min. visina kartera od tla ce biti oko 10-12 cm , a konstrukcije oko 15 . I menjac viri ispod poda 2-3 cm . To je sve cena koja mora da se plati da bi ovaj fordov ohc stao pod haubu a da se ne narusi izgled . Inace motor je veoma visok .
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
      CBC Senator
      • 21.12.2006
      • 229
      • bg. sremcica

van ako budes pravio onakve izduvne grane to je super ali montiraj ih posle atesta nikako pre......klirens i posle stracivanja karetera ce biti 10 12 cm

SLOBODAN
      da to sa vise izbusenih rupa je logicno i ja mislim isto (princip poluge)ali ovo je jedini crtez gde imam nesto slicno ....a ono sto sam ja dizajnirao nemogu da snimim u formatu slike jednostavno takav je program
      .....coilover +pusrod i to je najbolje i naj komplikovanije resenje

fast & furious

za pomeranje prihvata na donjem ramenu nisi dobro procitao sta sam napisao ustvari mislimo na potpuno istu stvar

sto se tice pusrods nije problem u polozaju amortizera to je ok nego smo sto je malo komplikovanije resenje pa ima potencijalno vise mesta da zeznas nesto tj srugar koji ti izradjuje delove

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Izduv ce biti takav samo sto nece izlaziti kroz haubu neko kroz bocnu stranu kod donje ivice shasije i dalje paralelno sa shasijom spolja do auspuha

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Koliko sam namirisao, ima jeftino da se pazare prohromski polovni lonci od motorcikala tj zujalica.. . Ljudi ih skidaju sa motora jer im se ne derendza dovoljno... Mislite o tome
          Znaci taman a fensi

Comment

• kobacbobac
            CBC Senator
            • 21.12.2006
            • 229
            • bg. sremcica

sledeca faza ti je ovo

podesavanje rasporeda masa po osovinama i po tockovima
            (ako jos uvek imas prostora za tako nesto)

dali je neko razmisljao da skrati book sasiju na dimenzije caterhemove sasije

Comment

• g60
              CBC Senator XXL
              • 20.10.2006
              • 1011
              • Vrachar je majka ;)

Naravno, ja Cim neko prodje atest i ja uspem da raschistim garage - eto najmanjeg S7

Josh kad bi mogao i da se provlachim ispod vozila u saobracaju... To bi bila prava stvar!

Ovaj nandzarasti je bash raketla

Comment

• kobacbobac
                CBC Senator
                • 21.12.2006
                • 229
                • bg. sremcica

imas nesto konkretno uradjeno u nekom programu ili samo zelju da bude sto manji

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Originalan shasija je 2240 mm . Ako ikada budem pravi sledeceg ili asistiram g60 , definitivno ce biti rastojanje izmedju 230-225 cm . To ne mozes da vidis dok nemas gotovu shasiju i premeris gde ima " viska " . Sto krace , sto siri trag tockova i IRS . I mozda bi koristio sto je vise moguce okrugle cevi , zbog torzione cvrstoce

Comment

• g60
                    CBC Senator XXL
                    • 20.10.2006
                    • 1011
                    • Vrachar je majka ;)

Aham, imam uradjen projekat u RL
                    Kolko god van rekao da treba debela cev da bude - uzimam upola tanje i nema greshke Van je moj mentor
                    kako napisali, tako pravish Ipak nismo tinejdzeri da experimentishemo...

Sto manji, sto manji... verujte, uzivo je sasvim druga pricha

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Pa ce da bude ko sa Dacom , posle dve-tri rupe , poceo je da mu se krivi lim koji drzi donju kuglu . Posle je palo zavarivanje ojacanja .
                      Slazem se da shasija streba da bude sto manjih dimenzija zbog manjih raspona i mase . Ali smanjivati preseke na komponentama vesanja a pri tome krkati motore od 100 i kuskur ks , malo je suludo . Pitanje je ko sta voli , ja preferiram pun gas u krivini

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Ma ja preferiram proverene varijante, ako pishe toliko, ce i da bude. Nema zaheba niti razmisljanja
                        Bitje, bitje )))

Taj lim trpi najveca opterecenja koliko mi se chini na viljushki.
                        Cini mi se da ovaj zuti gore ima donju viljusku od kompozitnih materijala posto je pljosnata ili mi se chini? To sam kod formule video...

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Imas da kupis elipsaste cevi , samo su tankozidne .

Comment

• fast & furious
                            CBC Član
                            • 05.09.2007
                            • 37
                            • medjimurje, croatia

ja se nebih s tim igrao... elipsaste cijevi... svasta

Comment

• SLOBODAN
                              CBC Član
                              • 22.08.2007
                              • 63
                              • Novi Sad

Da na Donkiju su cevi od A ramena pravougaonog ali sa zaobljenim kracim stranicama. Kad upres amortizer tj. pushrod na sam cosak A ramena, onda cevi ne trpe savijanje i mogu biti tanje. Ali, ja ne bih preterivato sa tim. To je za F1 a ne za nase drumove. Plus, kad pravis atomobil koji ces prodati za 70.000 EUR, kao holandjani, onda sve to imanekakgih opravdanja.

Pogledajte ovu Colinovu egzibiciju.

Ovo je naj!!! vesanje, ali se stvarno ne bih usudio da to pravim.

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Shasija i upravljanje

Jel to isto ovo vesanje ?

Jel bilo nekog razgovora sa profesorom oko atesta ?

Comment

Working...
                                X