Motor i transmisija/donori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

@kobacbobac

To sto ti nudi drugar Alfu moze biti vrlo interesantno. Ono sto te brine za Alfu je u tvom slucaju nebitno (limarija i elektrika) jer su motor i vesanje vrlo pouzdani. Menjac (koji je inace transaxle - znaci smesten pozadi zajedno sa difrencijalom) moze da zeza, ali to se proba i ispita. Transaxle daje jos bolji raspored tezine i to sve moze biti jako dobro resenje.

U svakom slucaju motor je miljama ispred Fordovih pandana u to vreme.

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Scorpion i siera treba da imaju iste trapove , na izged su isti , mere ne zanam , tako da bi moglo da ti to posluci , samo scorpio ima glavcinu sa pet strafova za tockove , samo da znas , ako koristi krutu osovinu nazad , koja ima cetiri . Pecurku pravis kod strugara , a na mere nemam , mada mozes da skines sasiju sa sierinom mehanikom sa neta . Google je cudo... Alfin menjac pozadi je strava resenje ali u ne za lotus koji je vec projektovan da imas raspored masa 50-50 .
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
        CBC Senator
        • 21.12.2006
        • 229
        • bg. sremcica

a..uu ..nema nista od cerupanja izgleda

Van ..... skorpio preskupi delovi bar ovi kod mene (a treba i ta pecurka)

a alfa nemoze da se proba zbog kocnica koje nerade a upalila je na

kratko i to bez auspuha tako da bogu hvala sto je nestalo goriva bar

tako kaze vlasnik da nije samo nesto drugo

.@.starac vujadin.......sto se tice menjaca on je stvarno pozadi

ovo sam prvi put danas video (mislio sam da samo ferari to radi)

a i diskovi ikociona klesta su do menjaca tojest diferencijala

napred je iteresantno to sto auto ima torziju

ali prednje vesanje je super za ovo sto meni treba jedino sto neznam

sta bi moglo da zameni gornje kuglu ovde tranzitova spona sigurno

nece moci ovde mora nesto drugo

........sto se tice rasporeda masa neznam kako bi to bilo... jedino sto je zadnje vesanje malo preglomazno ali sve se da sredit ...tako da neznam stacu jos je sve otvoreno taunus , alfa ili nesto trece a ove glavcine od mercedesa ..minike koje imam ako nastavim sanjima izaci ce me ko petra kajgana.....................

..........steta kakav divan dan za cerupanje ...ali nista....bar za sada

Comment

• kobacbobac
          CBC Senator
          • 21.12.2006
          • 229
          • bg. sremcica

van

tacno to i radim cela konstrukcija sasije izgled karoserije

vesanje ...iostalo je nanovo konstruisano i nije po knjizi

onaj crtez iz cad-a sto si mi ti poslao mi je potreban cisto da

uporedim sa ovim mojim jedino sto bi mi trebalo je podesavanje

prednjeg vesanj pa da i to prilagodim mojim dimenzijama sasije

recimo kod mene je medju osovinsko ratojanje 2550 mm a to je dosta vise nego na originalu ali sustina je ista samo se radi o malo vecim dimenzijama i izgledu jos da brzo nadjem mehaniku koja mi nedostaj pa da pocnem sa seckanjem kutija i varenjem

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Pa gledaj da ti dimenzije generalno budu sto manje , manji rasponi , manje opterecenje , manji elementi ... laksi auto , boljwe ubrzanje , kocenje , vozne osobine . Po meni je to ogomno rastojanje menju osovinama , za ovakav auto ... Manada to nema nikakve veze . Radio sam ovaj vikend , ali ako budem slobodan sledeci , mozemo da se nadjemo i da se ispricamo
            Pozdrav

Comment

• Dutchman
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 741
              • Vracar centar sveta

Sve moze ... ja se zanosim mishlju da sledeci put a nadam se da ce ga biti predjem na bmw motor/menjach a ostalo lada/fiat iz prostog razloga shto je menjach mali , blok takodje a 1.8 ili 2.0 iz kockice mogu da se lako tuniraju na 150ks na 4 karburatora ...
              Prevelika slika u potpisu!

Comment

• kobacbobac
                CBC Senator
                • 21.12.2006
                • 229
                • bg. sremcica

@Van

sve dimenzije su jos uvek u kompu tako da sve promene mogu jako lako i brzo da se izvedu ............zato bi bilo dobro da prikupim sto vise informacija pre pocetka seckanja..........kada nadjes slobodnog vremena javi i lako cemo se organizovati.... ok

@Dutchman

bmw motor to zvuci jako.. jako dobro ...pogotovo ako je sestocilindricni

motor ali on nije bas mali koliko se ja secam ...........nego sta mislite o bmw-eovom motoru iz 2002-ke 4 cil 2000cm ...ok 120 ks ......ima jedan kome bi trebao da se osvezi motor i zamene gumice ventila ....ono sto je meni zanimljivo to je sto je to klasican karburatorski motor tako da nema ubrizgavanja zezanja oko el pumpe u rezervoaru

Comment

• Dutchman
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 741
                  • Vracar centar sveta

taj sa slike je book dimenzija ....
                  Prevelika slika u potpisu!

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

neznam za dimenzije mislio sam vise na izgled

ali odokativnom metodom izgleda i duzi i siri

ja nisam nasao nista za tacne dimenzije ali da izgleda besno izgleda

Comment

• g60
                      CBC Senator XXL
                      • 20.10.2006
                      • 1011
                      • Vrachar je majka ;)

Koristio bih od taunusa u principu sve. Brine me sirina traga tockova... Da nije prevelika u odnosu na nacrt? Ono sto sam video u rl, deluje mnogo manje od taunusa i to me brine...

Je li neko rezao i skracivao kardan bez balansiranja? Jel to moze bez?
                      Pozz

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

@g60
                        Video si kod mene na slici sirinu tockova . Da je sire , sire je .Rastojanje medju osovinama ti ostaje isto , pa ces imati jos stabilniju sasiju . A mozes i nos da iskoristis od mene , da se ne ********s sa pravljenjem modela , odnese vremena koliko i da se napravi sasija .

A evo ga i donor , koji ce doziveti uskoro reinkarnaciju. Pravi Feniks !

Mareka ce ga prepozanti

Comment

• g60
                          CBC Senator XXL
                          • 20.10.2006
                          • 1011
                          • Vrachar je majka ;)

Van@
                          Dobra ti trabakula
                          Koliko si ga platio, koji je motor? Kod njih je bitno da ne lupkaju ventili... Ako lupkaju, proveri odmah da nije izgorela bregasta. Ima sulud sistem podmazivanja (1.6) sve neke cevcice koje kad se zapushe...

Ja cu morati zbog motora koji mi samo fali da maznem jednog. Vise mi se tako isplati

Comment

• mladen40m
                            CBC Član
                            • 25.01.2007
                            • 38
                            • Zemun

Vozim 1.6 Vtec ali sa jednom bregastom ,imam jos jednu 1.4 multi point
                            a za delove Jednu kompletnu 1.5 dp 90'.
                            Planiram da od jeseni pocnem da sastavljam starog Minija ali sa Hondinim motorom .Cela prica lezi upravo na sasiji za H motor.Prikupio sam nekoliko sajtova o tom Swapu a vozio sam minija jedno 10 godina i sto promenio sto rastavio jedno 7 komada.Znam ga u sraf
                            Pametniji popusta, ali nervno!

Comment

• kobacbobac
                              CBC Senator
                              • 21.12.2006
                              • 229
                              • bg. sremcica

dali neko zna moze li ova varianta da pije vode

motor od fiata argente 2.0i 83 god i menjac od istog

e sad na taj motor da se prepakuju delovi od fijata tipo 2.0 16 vi ili od alfe 164 2.0 ts

cuo sam od nekih da glava moze na taj blok ali sta sa ostalim stvarima vodena pumpa altelnator , mislim ostali agregati ,pa senzori i jos stosta

neznam dali bi moglo ali bi mi resilo problem motora za s7

znam da je precnik klipa i hod isti mada to verovatno nebi bilo to bez neke obrade

motor na argenti je na izdisaju a od tipa u punoj snazi ali stranac

ako znate javite razbio sam se trazeci motor od forda fiata alfe pa sad ovo izucio sam auto industriju 80 tih jako dobro jos samo da doktoriram

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

Moze Argenta i Tipo. Jos kad bi mogao i menjac od Tipa, ali on je fwd... To bi moglo zestoko da ide...

Comment

Working...
                                X