Motor i transmisija/donori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kobacbobac
    CBC Senator
    • 21.12.2006
    • 229
    • bg. sremcica

starac vujadin

mislis sraf na sraf isve pije vode agregati bas sve

mislim neko je to vec uradio

a menjac od agente sam cuo da je jako dobar i tih mislim tisi od tristacevog....od tipa nemoze naravno

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

A da prekucash lepo taj motor m )))

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Fiat 132 i argenta imaju petostepene menjace , samo problem sa njima je da mora da se pravi nekakav mehanizam za rucicu menjace posto ne moze da ostane fabricka na svom mesti . Daca je spojio motor od tipa 16v sa menjacem od lade , sraf na sraf . On bi sigurno mogao da pruzi dosta informacija , ali kao da je u zemlju propao , nema ga na forumu .
        @ g60
        Taunus je 2.0 , ispravan je . Imam motor od ecorta stranca 1.8 16v , ali sem sto moze da se spoji sa menjacem , sve ostalo treba da se prepravlja . Karter , kvacilo , alnaser , usisna grana , injection .... Ovako za pocetak Stavim ovaj 2.0 ohc , spojim mu zrevo za dorivo i struju na bobinu i teram . Kada to izgustiram , onda cu da razmisljam o nekom drugom motoru .
        Mada je vreme u subotu bilo odvratno , poceo sam da pravim osovinu koja spaja stub upravljaca sa letvom . Iskoristio sam yugo-vu osovinu sa dva kardanska zgloba ( 350 din n abubanj potoku ) i parce besavne cevi . zavario sam kraj cevi na jedan kardanski zglob i to montirao na letvu . Ostao mi je drugi kraj sa kardanskim zglobom koji ide na stub upravljaca Valjda cu to uraditi sledeceg vikenda i .... Onda imam gomilu metala sa cetiri tocka koja moze da ide nizbrdo i ono sto je najvaznije , radi joj volan
        Pozdrav
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
          CBC Senator
          • 21.12.2006
          • 229
          • bg. sremcica

da znam za prepravku na menjacu to nebi trebalo da bude problem

problem je dali na blok od argente 2.0i moze da se prepakuje

komplet motor od fijata tipo 2.0 16v i da sve to radi naravno

kako treba ja nemam kod sebe nijedan motor pitanje je kupiti to

ili ne samo sam ih video ali nema tu nista odokativno da se vidi

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Potrebne su neke sitne prepravke. treba zapusiti neke vodove za ulje za glavu kada se stavlja 16v glava na 8v blok. Sto se agregata tice i svih ostalih delova, uglavnom moze sve sa tipa. Ono sto ne moze to i ne mora, mozes da zadrzis od argente...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• kobacbobac
              CBC Senator
              • 21.12.2006
              • 229
              • bg. sremcica

to ako treba nesto da se zapusi nije problem

nego da netreba nesto vise

nego jel znate nekoga ko je to uradio

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Cisto da okacim nesto ...

Bas je sladak

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Naleteo sam danas na netu na ovo .

Sasija na koju je stavljena kompletna sierina zadnja osovina . Zasrafi se na tri mesta . Jednino sto je ovo neka bas cevasta sasija . Jos sam malo istrazivao , i zakljucio sam da alfe 75 je dobra za ovakve stvari , prednje vesanje joj je istog koncepla kao i S7

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

da alfa 75 moze

prednje vesanje ok sve ide sa nje mada napred ima torziju

zadnje vesanje je malo preglomazno neznam kako bi smestio to

na sasiju s7 ce a da neprepravljas nesto previse saiju

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Mislio san na nosace tocka i letvu , mada mozes sve da preradis da nema torziju neko coilover .

Comment

• kobacbobac
                        CBC Senator
                        • 21.12.2006
                        • 229
                        • bg. sremcica

slika govori vise od hiljadu reci haa

cak mozda postoji varianta da ostane torzija ali to treba proveriti

onda ti netrebaju opruge ali za tu variantu ima jedna gadna za..bancija

nategnuti torziju bez alata to sam jednom radio na renuou 4 i vise nikada ko je to probao znace o cemu pricam

a u toj varijanti ostaje i donje rame ja sam na jednoj djulijeti merio

bas to prednje vesanje (isto kao i 75 tica) ali je auto bio u jako losemm stanju da sam odustao od kupovine

alfa nije u svakom slucaju losa kao donator a pogotovo ako se nadje verzija 75 tice sa 3.0 v6 motorom eto veselja i inenadjenja
                        na svakom semaforu za neupucene

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Pa stavljaju ljudi i zadnju osovinu od alfe , mora da se prepravlja nacrt sasije naza , ali to i nije neki problem ... A imas alfin v6 motor

Comment

• kobacbobac
                            CBC Senator
                            • 21.12.2006
                            • 229
                            • bg. sremcica

haa ...juris alfin motor ... cuvenu jedanasticu...ccc.......ja sam mislio

da si ti ikljucivo ford fan.........opcinio te zvuk alfinog motor na 7000 ..

haa hoces verziju sa 12 venila ili 24 ..................sve moze ...

da se nadje samo je pitanje koliko si spreman da se ipruzis..........

jer nije samo problem naci motor registracija 3000 kubika nije mala

pa potrosnja kada se vozi kako treba da se vozi je blizu 18 litara .......

.....to sam probao i znam o cemu pricam alfa 166 3.0 24...trosi toliko...

pa ni ovaj u s7 nece mnogo manje jer motor je takav prosto te tera da bacas pare ali ...... divan je osecaj tako baciti pare

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Ma n e, ja samo kazem sta moze . Imam ja svoje konje, jednog 2.0 ohc ( kljuse ) i jedno zdrebe 1.8 16v oba iz fordove ergele ( pre ce biti stale ) ... Ovo oko alfe sam cisto glasno razmisljao ... Sta si ti uradio , jel si nasao varioca na kraju ?

Comment

• kobacbobac
                                CBC Senator
                                • 21.12.2006
                                • 229
                                • bg. sremcica

ma nasao varioc je tu nego mene nije bilo bio sam preko

jedno masec dana isao sam po neki auto pa onda ..spedicija...carina..

znas kako je kod nas uvoziti kola.... pa mi je ovo malo ostalo po strani

ali polako pocinjem ponovo da jurcam za motorom u kombinaciji

su sada neki stari fijati argenta ... 132 ....131......danas sam probao neki fijat 131 1.6 super i mogu ti reci da sam se iznenadio kako auto ide
                                stvarno super neznam kako trosi jer vlasnik kaze 8-9 litara ali to mi
                                je prilicno sumnjivo

ovo zdrebe ti je 1.8 zetek motor nego mozda ti znas dali 1.8 zetek
                                moze na turbo dizel blok 1.8

Comment

Working...
                                X