Nije to taj... U stvari ne znam... Mislim da je pisalo u saobracajnoj 140 ks sto je i mnogo ali... Kad je dzabe... samo cekam da pocne opet da zeza gazdu koji je kupio nov dzip
Motor i transmisija/donori
Collapse
X
-
A zasto bi na S7 koristiloi original BMW vesanje, iskoristis glavcinu, a projektujes duple viljuske ko napred, zahebano, al efektivno, kontrola i podesavanje 110%, ima kroz krivine da ides jos brze od ovih sa live axel-om : )The time you enjoy wasting is not wasted time
Growing old is mandatory, growing wise is optional
Comment
-
-
Ma ljudi vrtatite se par stranica unazad . Postavio sam sliku sa neta sa sierinim zadnjim vesanjem . Svaka viljuska se kaci za dva oslonza na sipku iza ****ta . Znace 4 oslonca . Za krutu osovinu imate cetiri na sasiji + 4 na krutoj osovini + sipka protiv bocnog pomeranja + prepravka zadnje osovine . Pa stas je sada lakse ? Najbolje je ovo stp menfis kaze , donja " W " i gornja " A " viljuska ali tu treba da se pravi nosac tocka , tj nesto sto ce d anosi lager od tocka i na to da se kaci vesanje . Ima i sistem sa dve uzduzne veze ( kao za krutu osovinu ) , i tri poprecne . Ovo je isto fenomenalan sistem sto se tice drzanja puta . Moze i McPharison nazad , on nekog FWD automobila , tu je samo zez naci glavcinu kroz koju prolazi postojeca RWD poluosovina . Obisno koriste prednji nosac tocka sa automobila 4x4 . Moze i DeDion , englezi to masovno rade , ali mi tu nije jasno koja je prednost u odnosu na krutu osovinu . Ima neki programcic za anolizu vesanja . U njemu imaju seme svih iole primenjivanih koncepata vesanja .Mislim da za zadnju osovinu ima oko 4 sto nezavisnih sto krutih . Ma koliko konplikovano vezanje izaberete to vas moze usporiti max 5-6 radnih dana . Nije problem nesto napraviti , problem je da li to nesto ce praviti problem sledecem delu koji se pravi , a to iziskuje mozganje i empiriju .
BMW ce napred da pravi komplikacije jer je McPharison . Mora da isece telo amortizera , napravi se pecurka kod strugara koja ima rupu konusnu da primi neki praj spone koji glumi gornu kuglu . Bese fiat i bmw imaju isti raspon rupa na tockovima ? Ako je tako prednji rukavac od lade ili alfe 75 i bog da te vidi
Strana 17 , slika sa kompletnog vesanja sve sa subframe-om . Izbacite subframe = 30 kg manje . BMW je isti takav pozadi .
...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Ne razumem zasto bih prepakivao motor u manji blok kad i ovaj ima regularne papire? Nije stranac kod caleta tako da...
A i necu ja platjati registraciju
Ja pravim definitivno na fordovoj osnovi... Dosta jednostavnije
Planiram u svakom slucaju pozadi diskove da turim na forda...
Bitje tu mozganja i budzenja kvalitetnog
Comment
-
-
Ja sam davno pazario zadnje diskove od siere i nasao na otpadu kljesta . Treba jos da nadjem nosace lezajeva , jer an njih idu kljesta . Na krutoj osovini se pravi ploc akoja nosi kljesta , rade to ljudi uveliko imas i u engleskoj da kupis ceo kit . Ne mogi 13 felene onda . Ili da se navidze neki manji diskovi nazad kod strugara . Meni pade na pamet yugo samo da popisem sve mere pa da proverim da li moze . Mozes vesanje od forda a motor i menjac od BMW-a . Moze sve - i pedale ako hoces
...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
starac @
OK dobro je nije tri puta bar ne jos
g 60 @
upss ....neznam zasto sam ja skontao da je stranac .....neplacas ti registraciju nego .....cale
van@
ford taunus ima raspon rupa na felni 100mm(imam takve al felne ) i cetri rupe .....imam i neke diskove samoventilirajuce sa mondea mozda bi to moglo napred na taunusove glavcine
Comment
-
-
Silno gresis sinak , ima raspon 108 mm i nije samo raspon u pitanju , nisu standardne i one centralne rupe . Imas tabelu negde na forumu koliki su rasponi za koje modele / Tesko da ce i taj disk moci , mada nisam siguran . Taunusu ide disk za dadnje strane glavcine , Mondeu za prednje , mada mozda moze da se upasuje . Imas i kljesta od mondea ? Zanam da se stavljaju samoventilirajuci diskovi od E30 ,ta rade ljudi . Ili da porucis disk negde od capria 2.8 i . To je originalni deo ....zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
to sam i mislio jer kod mene na fiesti je bio isti raspon ali sam se ponadao...ali dzaba =] moraju distanceri
nemam klesta od mondea
ko da nadje diskove od kaprija 2.8 pa lakse bi nasao ratka mladica nego te diskove
u vezi onog formata dxf u njega nece da ga prebaci ali hoce u IGES(igs),STEP,VDA......i jos neki.... uglavnom imas li ti nesto od toga
Comment
-
-
Daj IGS
Odes u prodavnicu MONROE na pocetku Vojvode Stepe i pitas za diskove . Oni ti uredno kazu da nema , pogledaju u katalog , kazu ti cenu . Ti kazes ok ( ili ne ) , ostavis neku kaparu , oni pruce deo za sledecu isporuku i za 2-3 nedelje dodjes , platis ostatak do puen cene i tvoj je deo . Ja sam tako kupio zadnji deo auspuha za taunusa . I gasne amortizere od tog kaprija . Drug asolucija su ti od BMW-a . A 0 solucija bre brate kupis nov disk od taunusa za 20 e i bog da te vidi . Pa te kocnice koce auto 400 kg laksi !...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Vane, ba i BMW i sierra imaju i zadnju glavcinu u kojoj je lezaj i koja se kaci sa jedne strane za viljusku, a sa druge za amort.. Viljuska drzi dve ose kretanja a Amort. trecu, jedino je pitanje ugao pod kojim se kaci viljuska za tu glavcinu u odnosu na ono kako bi se kacila pravljena.The time you enjoy wasting is not wasted time
Comment
-
-
Imas mail , ja ga ne krijem .
Menfis , bojom se da te nisam razumeo .Sierina viljska drzi tocak da se ne rotira oko izduvne i vertikalne ose , tj drzi pravac po putanji vozila i po vertikali . Opruga kontrolise kretanje gore dole , amortizer tu samo prigusuje vibracije , nista ne nosi i ne drzi , sem kada dignes auto da opruga ne izgura sve nadole . Isto vesanje imaju i fica i peglica nazad . Sistem je peoma prosr i efikasan , samo sto je sama viljuska dosta robusna jer svojom svojom konstrukciom suprstavlja momentu koji pravi tozak pod tezinom vozila . Imas sliku ....zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Da sad sam pogledao i u autodati to je sve iz jednog dela, mislio sam da je drugacije (slozenije) reseno, recimo moja Honda ima dvostruka ramena i napred i pozadi tako da ima i zadnju glavcinu tocka sa lezajem zasebnu isto ko napred.The time you enjoy wasting is not wasted time
Comment
-
Comment