To hondino zadnje vesanje je prava stvar , multi-link i moze da se prekopira , samo ima posla
Motor i transmisija/donori
Collapse
X
-
Ljudi, sto se maltretirate sa " imam ovo, treba mi ono"
Lepo se pazari ceo auto za male pare i gotovo. Neka siera recimo... Ako se palite na jache kocnice i jaci motor... Nekog olomljenog kosvorta...
Vrlo prosto... Prvo se uradi osnovna varijanta pa posle turajte motore i klesta, diskove...
Treba sa time proci atest prvo a kada on vidi zadnje vesanje od taunusa... Prednje od alfe... Letva od keca... motor i menjach od bmw-a... amortizeri od lade, naravno dobudzeni
A inache smo tezak narod... Sve zapne josh na salteru
I tako...
A sto se tiche raspona rupa za forda... Kakve sam 16ice petokrake sa tankim kracima sve sa gumama nasao za 200 evra pre neku godinu... Ojeo sam se do kuce a nisam mogao da nabudzim na korada... A moglo i da se cenjka ali avaj... ford je to
Comment
-
-
Atest, atest, atest... Cini mi se da je bio do skora 4 soma... Ccc.. . Lopovi...
@Van: Kako mislis da se izbegnu ova dva stabilizatora na zadnjem trapu od taunusa?
I kako savijate lim prilikom pravljenja donje viljuske...
I uopste kako savijate bez ostecenja narocito aluminijum??
Aj to me kopka...
Ste pomreli? Nema nikoga?
Comment
-
-
Bio sam u Grockoj za vikend . Doneo sam viljuske , doneo sam usisnu granu ... . Kobac hvala za informacije o atestu , ja cu moju sasiju nacrtati kada je zavrsim . Nema razlog da ne prodje dinamicki test . Hvala na informacijama .
G60 , sva ta sranja skini za osovine , ne treba ti nista . Treba da iseces i sva zavarena limena sranja na koje se kace amortizeri i i ta uzduzna ramena .
Lim debeli savijas u jeep komercu , ranki sam , preko neke ivice . Alu lim se veoma lako savija . Sta ce ti savijeni lim za viljuske ? One su od cevi napravljene . Nista od sleta za u nedelju , ajde neko popodne ......zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Kobac , ala imas naratorskog dara ... Pa pisac mozes da budes , ili politicar. Logika koncepta i jeste da sve bude sto je prostije moguce , svaka komlikacija drasticno utice na vreme i cenu , a efekat ako je vizuelni , cesto je sumnjiv .... Cela sasija spolja se oblozi aluminijumom , psao od jednog popodneva , za koji ne mora uopste da se razmislja , onako uz pivce ...
Juce sam bio kod Dace , cisto da vidim da li je ziv . Ubedi me covek da se za soferku uzme polikarbonat , odma ri ga iseku na licu mesta po sablonu , a mozes i sam ubodnom testerom da ga seces ... Meni ne smeta ako se pojavi enka sipka iza stakla . Ja sam planirao da imam neku cevku iza soferke i ra je spojim za zadnjim rolbarom , nesto ako targa ... Drzi se ti tog MC plana sto je BOOK i nema da te boli glava , sem ako neces v8 unutra ......zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
.....
.....
.......
.....
.........polikarbonat to zvuci jednostavno i brzo hmm.svidjamise...samo da se negrebe previse lako neki kvlitetniji. mozda.....................znaci daca je ziv steta sto ga nema na forumu sigurno bi imao sta da kaze ...pametno
........mc 7+ 442 to sada radim na kompu tacnije radim 3d sasiju po njihovim merama da vidim kako ce da izgleda sa nekim manjim izmenama ........dali imas dimenzije i mere limenih delova za ovu sasiju 7+442 pogotovo me zanima izgled haube a moze i nos i jos po nesto ...uglavnom delovi koji se vide ....jer toga u ovom mom PDF-u nema
....V8...kako to dobro zvuci jaoooo..ccc...brukaa........
.....stavio bih ja v8 ...samoga nemam...nebi imao ni pare da ga registrujem...a nebih imao ni pare za gorivo...ali ipak bi ga stavio ...to je jace od mene volim taj zvuk stacu
Comment
-
-
Mnogo je V8 za S7...evo nesto zesce...tj. najzesce do sada iz Caterhama.
X330 - 2.3 litra Duratec motor sa kompresorom, 330ks, 530kg (znaci oko 600KS po toni, sto je vise od Veyrona i McLarena F1 za vise od 50ks po toni), brdo karbon fibera svuda po autu...napravljen za proslavu 50 godisnjice Lotusa Super 7.
Nemojte ocajavati sto ovo nikada necete imati jer ovo cudo ce kostati oko 50000 funti. Projekti sto neki nasi clanovi sa foruma prave - prave sami, a to ima neku sasvim posebnu vrednost
Comment
-
-
@starac vujadin " Nemojte ocajavati sto ovo nikada necete imati jer ovo cudo ce kostati oko 50000 funti "
Starac... I sad ja treba da kazem da ne mogu da napakujem neki motor sa superchargerom ili turbinom???? Da ne mogu da uradim kompletnu oplatu od aluminijuma ili tanke lako armirane plastike? Ili pak celu shasiju od aluminijuma ili prohroma???
Ajde molim te...
Samo je pitanje kome koliko treba a ovaj primerak je za zesce napaljene kupce na koje oni igraju.
Comment
-
-
Slazem se sa poslednjom tvojom recenicom, to i jeste poenta price. Malo si pogresno razumeo ono sto sam rekao prethodno...
Nisam ni mislio da ne mozes, ali budimo realni - da li stvarno mozes da ulozis u delove od ugljnicnih vlakana i da uzmes nov Fordov motor i to da radis...Ipak su ovde u pitanju low cost projekti, koji (da ponovim) nisu manje vredni od onog sto radi Caterham. Zasto? Pa zato sto je, ako nista drugo, tvojih ruku delo. I tu je kraj price.
Ovo sto sam stavio je bio mali off u odnosu na tekucu temu, cisto da malo "prosaramo" sa slikama i da vidimo sta radi maticna fabrika. Mislim, da nema razloga za neku polemiku u ovoj temi koja je interesantna sama po sebi vec 22 strane
P.S. Malo sam doradio prethodni post, da se ne bi opet pogresno razumeli...
Comment
-
-
A zasto bih uzimao nov fordov motor koji je posle normalnog odrzavanja ako ga rasklopimo istih mera i minimalne pohabanosti materijala na 20 tkm, 50 i 150?
Ne mora bash od karbon fibera... Postoji i aluminijum. I obicna plastika. Bude u ne bash velikim kilogramima razlika nego je fensy
To sto je taj projekat njihovih ruku delo ne znachi da je nedodirljiv. Ja cu u moj projekat uloziti onoliko novca koliko budem planirao jer nikada u zivotu nisam bacao novac. Uvek je bio pravilno kanalisan.
Ako osetim potrebu da mi kvake pudu pozlacene, istog momenta cu ih odneti...
Znaci dodirljiv je, josh kako!
Comment
-
-
Meni se vise svidja WESTFIELD MEGABUSA , motor od hajabuse , pa na 1400 cm , pa jos turbo , a sve to 440 kg . Mozda je slabiji od ovog ali je laksi , i pravi brzi krug na stazi od bilo cega produkciski poznatog .
E bio sam danas u dvoristu zgrade kod Vukovog spomenika . Ima jedan les ekort I . Stoji tu 20 godina . Dusu je dao da mu se uzme zadnja osovina i letva . Mislim da znam ko je i vlasnik , pa ko hoce sve po knjizi ... Mozemo da odemo da se izboksujemo kod vlasnika ...
Kobac , polikarbonat je dosta otporan na grebanje , ali sve ima svoje granice , pa i staklo . Inace je fenomenalan da podnese udarce ......zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Ali svaki turbo ili superpunjach treba znati voziti
Jednim okom pratish broj okretaja ako ne cujesh motor... Sve je stvar osecaja... Ako promenish brzinu na 2.5 soma okretaja, propao si
Mora rupa da se zaobidje.
Ali je zato neponovljiv osecaj kao da te neko na 3 soma obrtaja ispali kao iz topa
Comment
-
Comment