Motor i transmisija/donori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SLOBODAN
    CBC Član
    • 22.08.2007
    • 63
    • Novi Sad

Poloneza sa Roverovim motorom nema kod nas, poceli su se proizvodii 1992, a tada je vec bio stao uvoz. Kasnije (posle 1996) su se uvozili sa 1.9 dizelom, ali ih je prodano svega par desetina komada. Imao sam (davno) jednog 1982. godiste sa motorom DMB 116, 1500ccm/75ks (to je iz tristaca i 125P). Mrcina je dosta dobro funkcionisala. Nisam uspeo da ga unistim za dve godine, tacnije, jos uvek je u voznom stanju, registrovan... Robusna mehanika, stvarno jeftin donor, delova ima jos uvek.

Mozda je malo off topic, oprosticete mi, ima pivo od mene ko pogodi sta je ovo...

Comment

• Trivo
      CBC Senator
      • 02.06.2005
      • 202
      • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Da nije domaca formula jedan,napravljena na bazi zastave 101 tamo negdje krajem 70-tih,pocetkom 80-tih koja nazalost nikad nije izasla na stazu
      VW 1200 1972god.
      VW Golf 1.3 1988god.
      FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

nije bas formula 1 ali jeste domaca. Ima motor od 900ccm (iz fice). Napravljena u DMB-u, sada je u Muzeju automobila.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Originally posted by kobacbobac
          ako je bordo metalik ja sam ga gledao auto je totalni truleks , kocnice blokirale a motor totalni dres i stoji vise od 4 godine to kaze vlasnik
          Nije, beli je i nije truo (jos uvek).

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

Originally posted by g60
            I ja sam o njemu razmisljao... Fiat 125 pl jel tako beshe nekad?
            Jednom sam prolazio na novom berogradu pored jednog koga su ljudi cerupali ( nekoliko godina je tada bio star 93 godine)
            I sokirao sam se kada sam video da akrep od automobila ima pozadi diskove

kazi mi mirdza, jel taj motor od aluminijuma kad je toliko lagan?

Ne verujem da je ostao trag od njih u srbiji.. . Jel taj tvoj imao direktno ubrizgavanje?
            Ne, nije u pitanju "pezejac" (125P) nego bas "Polonez"

Baza je slicna ali nije bas skroz isti auto

Sto se tice diskova - da, stari Polonezi 1600 su imali ozad diskove prije mnooogo godina. Bila je cak i verzija 2000 (motor + mjenjac iz FIAT 132 ; radjeni za Miliciju i razne sluzbe).

Motor 1.4 16V ima direktno ubrizgavanje i to je motor iz Rovera - VISE O NJEMU. Motor je sav od aluminijuma (osim celicnih, plivajucih hilzni) i otuda i vaga. Inace dobro izbalansiran i ima blentavu sendvic konstrukciju sa brezonima duzine cca. 400mm koji dopustaju visok nivo stresa - fabricki se vrte do 7000rpm a po izbacivanju hidraulike preko 8000rpm. Evo ti i link o TUNINGU TOG MOTORA
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• g60
              CBC Senator XXL
              • 20.10.2006
              • 1011
              • Vrachar je majka ;)

Jao secam se ali starijeg modela od ovog sa slike Imao je onaj glupavi znak krug sa krstom u sredini i zderao je gorivo...
              Ja sam mogao da se zakunem da je prednja vucha???

I tristac je imao pozadi diskove, neki od modela... Mada mislim da je to sve isto zlo

Comment

• mirdza
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2005
                • 2437
                • Katowice (PL) / Banja Luka
                • AGP / W126

Pa, nije to tako naivan auto kao sto izgleda... Postojala je i verzija sa motorom iz Ferrari Dino i dosta elemenata Lancie Stratos

Nazalost, napravljen je samo jedan primjerak
                Nego da ja ne offujem vishe - Polonez-Rover je popularan zbog motora za koji u GB moze da se nadje svasta nesto (bregaste, usisi, izduvi, mjenjaci, ...), a i zato sto je originalno prisutan u podosta Caterhama i Lotusa (npr. stari Elise)
                Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• -uros-
                  CBC Član
                  • 15.09.2007
                  • 13
                  • Beograd Sremcica

Ma pravite ljudi od cega god stignete.Tristac je odlican imam ga spremnog za sledeci auto.Disk kocnice na sva4 diskovi original yugo i kociona kljesta sve novo bagatela.Jos jedna dobra osobina bregasta u bloku te stoga mala ukupna visina motora-necete imati problema sa haubom. Moskva je masina

Comment

• SLOBODAN
                    CBC Član
                    • 22.08.2007
                    • 63
                    • Novi Sad

Ona formula nije DMB-ova nego je to prava formula 1 iz 1965 god. I to je u pitanju Moskvich G5, prvi F1 Moskvich sa centralnim motorom. Imao je V8 od 1500ccm, 200ks/10500 o/min, 470kg tezine. Napravljeno je desetak komada.

Da vodje SSSR-a u tom trenutku nisu promenile propagandnu politiku, G5 bi imao sanse i u svetskom F1 sampionatu. 1965 prvak je bio Jimi Clark, sa Lotusom 33 sa V8 Climax-om, 210ks/455kg, dakle Moca nije uopste bio nekonkurentan.

Ima i u rusiji (kao i u Srbiji uostalom), ljudi koji znaju da naprave auto, ali politika masovne proizvodnje nema nista sa tim... Pogledajte Zastavu.

Uros je u pravu, pravite Lotusa od cega hoces (pogledaj sta sve ima po Engleskoj, oni nisu preterano probirljivi), Vazno je da dobije papire, posle atesta imas 20 godina da prepravljas sta hoces i niko te vise nece pititi, "...je li, od cega su kocnice", "...ko ti varijo ramena", "...je li Vuce, a gde ti je kapa..."

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Urose a da ti nije malo visok postavljen motor ?. 22-3 cm je visina nosa od gornje sipke , a najvisi deo komandne table je oko 30 cm .

Onaj fiat 131 na pocetku juznog bulevara sam i ja snimio , deluje na prvi pogled da nije los za donora .
                      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Neko je zatisje pred buru . Svi cute i verovatno se spremaju da ponosno prikazu svoje kreacije

Comment

• g60
                          CBC Senator XXL
                          • 20.10.2006
                          • 1011
                          • Vrachar je majka ;)

Doktore frankenshtajn, ja sam doshao pa ako si za neko druzenje...
                          Sutra te zovem

Comment

• Manfred
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2007
                            • 905
                            • Beograd

Van jel ti vozis ovo sa avatara?

Jesi bio mozda jutros kod Hipo hill-a u zarkovu?

Comment

• g60
                              CBC Senator XXL
                              • 20.10.2006
                              • 1011
                              • Vrachar je majka ;)

Jok, samo gura po placu

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Sredjujem ga jos ( brzinom puza ) . Trebao bi da bude registrovan oko Nove godine .

Comment

Working...
                                X