Karoserija i enterijer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Hauba lepo izgleda , ali sam malo u nedoumici , po suncanom danu ovo moze da zaslepi ! A ja sam hteo od poliranog inox-a !!!! Momoentalno oslepis

Jeste li videli ljudi gde nas prebacise ? Jos malo pa je ovo najcitanija tema na forumu . ( Najbolja sigurno ! )
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Dutchman
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 741
      • Vracar centar sveta

Originally posted by g60
      Hmmm... Cini mi se da znam na kog coveka aludirate za blatobrane i nos u Beogradu. To je verovatno covek iz Zemuna koji prodaje poluproizvod S7... I izradjuje ih...

Kada se vratim u Bg, obici cu sve plastichare za koje znam u okolini pa... Mozda i neko ima

Preskupa je varijanta za gomilu plastike dati 500 eura mada mislim da je to danas verovatno 1000 eura.

Izgleda da ce svako biti sam svoj majstor posto su svi pomalo drukciji... Niko se nije drzao originalnih nacrta. E ja vala hocu! Bitno mi je da bude sto manji... Bas onakav kakvog sam ga u maju video u Dubrovniku i sanjam od tada.

Znam da sa prednjom vucom odlazi sva moguca elastichnost, kompaktnost i genijalnost celog projekta i zato ne ulazim u celu zajebanciju...

Znam sta je ford, turish i zavrtish

@Van, jel bi mogle viljuske od uzih cevi da se naprave? Da stanu neke malo sire opruge? Nesto gledam ovu fotku i bash mi deluju "stabilno"
      nazalost kompletna shkoljka je 2500e znachi 4 krila, nos , hauba i iz komada gepek - tabla i stranice .... moj drugar je kupio u NS pre jedno 4-5 godina za te pare ali nije rad da rastura plastike da bi neko vadio kalup .. a u ostalom meni to i ne treba barem se fiber radi lako
      Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

2500 e ? Pa za te pare ne samo da cu da napravim model kalup i odlivak , nego cu i hemikalija da muckam da bi dobio poliester .
        Daj bre to je petomesecna fina plata ( za posao tog nivoa zahtevnosti za razmisljanjem ) . Ovim tempom za 10-ak dana se napravi cela skoljka . 2 rade , 2 asistiraju , ostali navijaju i idu po pivo . Koliko ide poliestera na karoseriju 30 kg ? * 8 e = 240 e + 160 e kalup = 400 e i imas sve za serisku proizvodnju . Rad ne racunam , to je drugarska kategorija ako nije proizvodnja komercijalna

Mada sam pre za bokove od lima , brze ide i manje zajebancije .
        Daco , kada budes slobodan ( a bogami i ja ) da dodjes kod mene da uradimo 2-3 sata 3d model karoserije do detalaja, po tvojim idejama i skicama i odatle se skinu konturni preseci za model uzivo . Nema vise jos mnogo bravarije , sada idu drugi zanatski radovi .

Comment

• Dutchman
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 741
          • Vracar centar sveta

to nije losha ideja ... 3D model pa na tenane ... taman sam saznao di ima gline relativno povoljno ...

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

Ufff... Nema me ceo dan, na moru a vi napraviste chudo

Sta da kazem sem: Decaci sa najdrazom igrachkom

Dacho, svaka cast Ti tvoj pogurao a Van se josh bavi estetikom

Zalepila se tema

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Di ima gline ? Pa meni je sestra vajar ! Imadem jedno 200 kg ako ne i vise .
              Inace to nije nesto mnogo gline , posto je ona jako teska .

Ja sam sinoc imao i prvu probnu voznju . Namestio sam nosenje diferencijala , upalino makinu i prevezao se 20 m do ulaza u garazu . Nisam smeo na put da izadjem , noc je bila a i nemam prednje vesanje . Ide to je najbitnije

Comment

• Dutchman
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 741
                • Vracar centar sveta

E gledaj malo snimak , shtelujuci kraj letve je stavljen oreginalni , ono shto je na prvim slikama sa kutijom 20x20 i dve matice zavarene je bilo proba zbog dimenzije i zato shto smo hteli odmah , a naravno da je zamenjeno novim delom ....

inache van je vario ... sad cu da ga nahushkam na tebe ...

problem na mashincu je bash taj shto su ljudi sujetni , umesto da izadju u susret maldim ljudima , kolegama koji su u zaru entuzijazna napravili neshto shto zastava ne bi ni za 100godina ...

Comment

• g60
                  CBC Senator XXL
                  • 20.10.2006
                  • 1011
                  • Vrachar je majka ;)

Znao sam da je van upleo prstitje To mi je nekako licilo na njega
                  Elem, to sto radish/radimo je nesto novo u zemlji nam, nesto nemoguce ocigledno... Zna se odakle auto izlazi - iz fabrike! Svi su zaboravile da je automobil nastao u malim zanatskim radjama (garazama) uglavnom kovackim... Danasnjim rezultatatom mozemo da budemo zahvalni samo ljudima koji su tezili inovacijama... Nije tako tesko dozvoliti ponekad istoriji da se ponovi

Dacho ti si probni pilot koji pokusava da uzleti a mi sa nestrpljenjem cekamo! Nije toliko vazno kad ces poleteti jer ces sigurno poleteti!

Odavno sam ja govorio da zastava treba da se preorijentise da pravi nesto zanimljivo u malim serijama i da se batali putnickih automobila... Ionako je yugo rucni rad bez neke pametne tehnologije pa zasto ne bi bio neki trotockash????

Comment

• Pantah
                    CBC Veteran
                    • 25.03.2007
                    • 159
                    • Beograd

Duch, ne greši dušu, imaju u Zastavi i vozaljku sa cevastom šasijom. To što takvu ne porizvode nije do onih koji projektuju nego do neke druge pri?e. Možda se neko se?a pri?e o poboljšanju pištolja 99ke? Tada su umesto da uvedu jeftina poboljšanja uspeli da se reše glavnog projektanta.
                    Kada se vozim u Floridi iz Instituta Zastava to je baš fin auti? (motor i ponašanje - plastike su CENZURISANO!) a na putu ove serijske ne mogu da prismrde ni mojoj Da?iji koja svima služi za pljuva?inu.
                    Za "ponašanje" ovih pregleda?a na mašincu ne mogu ništa da kažem, bilo je tu nekih izmena pa sad ove nove baš i ne znam.
                    Što se naših ti?e, nadam se da su bar ljubazni, Timotije je dobar primer, neki od vas su ga upoznali (to je onaj što mu se Honda sporo budi , a svi momci su nam taki (ako nisu BI?E samo da ih dovatim).

Izvinjotka svima, zaboravio sam da pobrišem višak citata u zadnjem postu. Sooory
                    Money for nothin' and chicks for free

Comment

• -uros-
                      CBC Član
                      • 15.09.2007
                      • 13
                      • Beograd Sremcica

Zanimame gde fabrike automobila pronalaze elemente vesanja,dali su i oni pravljeni ili rastu u zemlji?

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Pa sigurno ih ne zavaruju od cevi amaterskim co2 aparatom.

idi na ovaj link i uradi ono sto pravila nalazu

dobrodosao na cannon

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Suzuki swift Gti ima strava sedista, bukvalno racing kadice, staju u juga bez problema znaci da su mala.
                          Mislim da imam za vas varijantu za sedista, moram da pitam posto, ortak jedan je odlio kalup sa prave racing kadice pa sad pravi po narudzbini, raspitacu se posto...
                          Inace pokazao sam caletu onu knjigu, reakcija je bila "sto je dobro ovo..." tako da samo treba naci mesto za rad i nesto finansija...Alat i znanje imam, tj imam caleta velemajstora

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Mozes da sa nadje i za 22 000 . Ali to ti NE TREBA . treba ti samo volja i 100 e za pocetak .

Znam za swift , samo ja imam 47 cm sirnu gde da smestim sediste , a obicno su sedista 52 cm . Daca mi je nudio kalup da napravim kadicu od poliestera , ali treba dosta materijala da bi bila kruta . A posle mora i tapaciranje . Mislio sam da uzmem neku polu kadicu , skinem mebl , suzim konstrukciju na potrebnih 47 cm i malo je prepravim da vise lici na kadicu . Inace ko je sedeo u lotusu s7 ( verovatno niko sem Slobodana ) tj u shasiji , shvata potrebu da telo bude dobro uglavljeno u sediste .

Comment

• Ivvan
                              Moderator
                              • 29.09.2004
                              • 1574
                              • Nis
                              • SAAB 9000

Premericu sutra sedista od swifta pa cu da postavim ovde merke.
                              Nego jel ti trebaju neke specificne mere ili samo najsira tacka sedista ?
                              Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

Sedista od Renault-a Clio 16v i 19 16v fantasticno drze telo i covek bas utone u njih, a verovatno bi mogla da se nadju tu i tamo...dobra stvar je sto profilisane stranice ne idu u skoro uopste u sirinu, vec vertikalno, pa su uza od drugih sportskih sedista.

Comment

Working...
                                X