Karoserija i enterijer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Opruge sam kupio na Bubanj Potoku , polovne , nema pojma od cega . Nije bila jos test voznja , ali deluju mi cvrsce od zadnjih ( kada skacem po shasiji ). Postoji firma u Bgd-u koja navija federe , i po obrazcu koji popunjavas pri narucivanju , deluju mi skroz profi . Kazes unutrasnji ili spoljasnji precnik , duzinu ne opterecenog federa kao i na koliko kg se sabija 1 cm .
    Videce kako radi sa ovim sto imam , a posle cu da razlozim sile i napravim racunucu da vidim kakava mi stvarno opruga treba .
    Inace bilo je jos progresa za vikend ali nisam slikao
    Poz
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Nashao sam i ja - Tehnomerkur, ne znam da li su isti koje si i ti... Imaju fin detaljan pdf koji popunjavash pre naruchivanja.

Videcu kako ce mi se ponashati 75-ica kada napakujem sve, poshto sam je spustio, pa ako bude suvishe niska bacam se na coilover prepravku koji ce biti ispomoc torzijama.

Inache kada zavrshim moju makinu i Milos njegovu, garazha ce biti slobodna za neki novi projekat.
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Ucinak za vikend

Comment

• Qwerty
          CBC Član
          • 05.02.2008
          • 28
          • Beograd/Zaklopacha

Van,tebi je garaza kod Grocke,zar ne???
          Blizu tebe zivi moj ortak Milos,pricao mi je o tebi i tvom S7...
          On drzi onu prodavnicu na glavnom putu,blizu tebe...
          "Horse Power is how fast you will hit the wall,but TORQUE is how far you will move the wall after you hit it..."

Pod ovim se podrazumeva da vozis MB,a ne VW...

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Da ,garaza mi je u na placu u Grockoj .Tamo je i s7 .Ja ne zivim tamo tako da ne poznajem ljude

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Da vam ukratko predstavim projekat domaceg kit-car-a , sa mehanikom zatave i lade .

Ovako bi trebalo da izgleda .

A evo je shasija sa svom menanikom .

Comment

• Qwerty
                CBC Član
                • 05.02.2008
                • 28
                • Beograd/Zaklopacha

Pa ova sasija je dosta slicna kao i za S7,samo je prosirena i dodat je rollcage iznad vozaca i prepravljeno je da motor bude pozadi...
                Ako to zazivi verujem da ce biti dosta zainteresovanih da naprave to...

Originally posted by Van
                Da ,garaza mi je u na placu u Grockoj .Tamo je i s7 .Ja ne zivim tamo tako da ne poznajem ljude
                Ma znam da ne zivis tu,ja zivim tu
                Skoro su moji drugari bili kod tebe na placu,gledali su valjda Capri-ja,ovaj jedan hoce da ga kupi...Ali ti nisi tada bio tu...
                "Horse Power is how fast you will hit the wall,but TORQUE is how far you will move the wall after you hit it..."

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Tada sam bio u Bolecu , pomagao sam prijatelju oko ove shasije . Shasija podseca oblikom na s7 ali ima motor pozadi .U prirodi se dosta razlikuju . U pitanju je mid engine projekat .
                  A drago mi je za tvog drugara sto hoce da kupi kaprija , ima oci da mu iskoce dok ne nadje jednog za prodaju da iole valja .

Comment

• Qwerty
                    CBC Član
                    • 05.02.2008
                    • 28
                    • Beograd/Zaklopacha

Extra,moracemo jednom prilikom da se nadjemo da odemo da pogledam ovaj domaci Kit Car,bas me interesuje kako je resen motor,menjac,kompletan zadnji postroj...

BTW od cega su motor i menjac???Od cega je dif?

Comment

• Optimista
                      CBC Veteran
                      • 22.09.2007
                      • 171
                      • Stapar

motor, menjac i vesanje Zastave 101 montirani pozadi. Znaci centralno postavljen motor sa zadnjim McPherson vesanjem
                      Prednje vesanje, odnosno viljuske od Lade, opruge zamenjene oprugama od fice, letva volana takodje sa 101.
                      Tockovi npr 195/55 r15 maksimala!
                      A kako to ide cuce se za koji dan!

Inace motorni prostor konstruisan tako da umesto ove masine moze da se ubaci i nesto manje bezazleno od FIAT-a.

U zavisnosti od podesavanja ogibljenja moguce praviti od supersportskog vozila bdo bagija sve na istoj osnovi!
                      All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

• Optimista
                        CBC Veteran
                        • 22.09.2007
                        • 171
                        • Stapar

Da medjuosovinsko 2230 mm(Van nisam siguran ispravi me ako gresm)
                        najvisa tacka sasije sa slike 1130 mm(roll bar) a ima sanse i to da sidje jos nize. Visina kaveza motora 830mm
                        All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Ne znam ni ja napament , ali tako nekako

Comment

• Qwerty
                            CBC Član
                            • 05.02.2008
                            • 28
                            • Beograd/Zaklopacha

Originally posted by Optimista
                            A kako to ide cuce se za koji dan!
                            Extra...
                            Kako sam shvatio,ovaj projekat se radi u Bolecu,zar ne???
                            Zivim na 10 minuta od Boleca,pa kad budete palili masinu nadam se da cu biti pozvan da "cujem" kako ide...

BTW kako planirate da atestirate auto???cuo sam nije bas jednostavno???
                            od mog ortaka cale radi u Vinci,pa mogu da vidim preko njega sta je sve potrebno za atestiranje automobila koji je samogradnja...

Pozdrav

Comment

• Optimista
                              CBC Veteran
                              • 22.09.2007
                              • 171
                              • Stapar

Pa u stvari atest bi trebao biti prilicno jednostavan ukoliko ispostujes neka njihova pravila. Verujem da je veliki broj tih pravila glupost ali o tome ne vredi...
                              A ti proveri za atest, mozda saznas nesto sto mi nismo uspeli!

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

064 -3129521 Stevan .
                                Ja sam danas u Bolecu

Comment

Working...
                                X