Karoserija i enterijer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Oki, hvala puno na savetu... Javljam sta smo uzeli
    Pozz

Comment

• mladen40m
      CBC Član
      • 25.01.2007
      • 38
      • Zemun

E super vam je tema ,pogotovo sto sam prepoznao Stevana.Pre neki dan sam gledao slike ,Milan mi doneo na posao.
      Nego Bavim se limarijom oko 15 ili vise godina pa ako mogu nesto da pomognem savetom ili... Boca za gasenje je OK ali bi trebao da odsrafis ventil i da skines cev koja se nalazi unutra jer se zbog te cevi gas mrzne na izlazu.Moze i ta mala boca od 8 kg ali je meni pre kratko trajala.
      Mislim da je vaznije od svega sto u tu bocu nece da ti prave mesavinu argona i CO2 koja je po meni bolja za zavarivanje.Malo mi je mesta ovde da objasnjavam sve o svemu ali posalji mi mail pa cu ti poslati neki Manual o zavarivanju lakse je tako.

Ako nemas bas nikakvog iskustva u zavarivanju molim te nemoj da eksperimentises na trapovima i viljuskama zamoli nekog iskusnijeg .Ovo ti kazem najdobronamernije.
      Pametniji popusta, ali nervno!

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

Divno, shalji mi na gigableyaNOSPAM@gmail.com
        Samo izbaci iz maila NOSPAM znaci samo prvo

Hvala unapred na savetima za bocu, uskoro idem opet pa cu da vidim definitivno!
        Pozz

Comment

• mladen40m
          CBC Član
          • 25.01.2007
          • 38
          • Zemun

karoserija i enterijer

Aaa vidim da smo se prepoznali!De si bre ...Vane! Nikako da se dogovorim Sa bracom Bambalic da odemo jednom do Gocke.Vidim da si bash napredovao.A znaci Taunus ce da se reciklira.
          ja sam se zapetljao sa nekim Hondama pa nikako da se iscupam.Nasao sam na netu modifikaciju haube pa cu pokusati Stirodur varijantu a ako imas iskustva mogao bi mi reci par stvari tipa gradjevinski lepak.glet ili ....
          a sad jos dugujem odgovor za welding manual,nasao sam ga na lokalnoj mrezi HEINS WELDING MANUAL mada ima dosta i na Miller weld siteu.U nedelju sam formatirao disk pa malo ne znam gde mi je sta ,brzo cu ja to.okacicu ovih dana.
          Pametniji popusta, ali nervno!

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Juce sam pravio kalup za nos . U petak uvece sam zavrsio model nosa i ispricao ga crnom bojom da vidim da li ima nekih gresaka u obliku . Bio je savrsen . Juce sam model osprica polivinil alkoholom koji sluzi kao odvajac . Zamesao sam 1.5 smole sa 2.5% ucvrscivaca i nisam ni pola potrosio a vec se steglal . Napravio sam jos 1 l sam manje ucvrscivaca i zavrsio i drugi sloj mata . Kalup sam pravio iz jednog dela , mislim , konusan je oblik pa ce da se skine .... hoce ,hoce ... da , da , kako da ne . Posle jedno 6 sati poceo sad skudam kalup . Ne da nije islo , nego sam poludeo . Uspeo sam da ga odvojim na par mesta i dalje ni makac . Odlucim ja da prusilicom kalup podelim na dva dela , odvojio sam jos vise , ali dalje nece . Padne oduka da se odvoji jos na pola , pa sad imam cetiri dela kalupa . Uspem nekako da skinem sve cetiri parceta i pritom unustim model . Svi oni slojevi preko stiropora su odlucili da se bolje vezu za kalup preko odvaajca nego za model od stirpora . Na nekim delovima cak se i stiropor pocepao . I tako je zarsio moj model na cije pravljenje sam potrosio isto vremena kao i na sasiju . . Kalup sa unutrasnje strane gde je ociscen od svega izgleda odlicno , mada je to ciscenje mukotrpan posao . Sada mi je ostalo da ta cetiri parceta spojim u jedan kalup koji ima ima metalnu konstrukciju da drzi oblik i limene spojeve koji se srafe . Dugacak je put do nosa ...

ps. slika nema zaboravio sam aparat
            ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
              CBC Senator
              • 21.12.2006
              • 229
              • bg. sremcica

van nemoj da nas plasis

mi sto nismo ni sasiju jos uradili ...bas se obradujemo kad cujemo ovako nesto

nego imali neki koristan svet da se izvuce iz tvog loseg ikustva sa pravljenjem kalupa

kako da se izbegne to lepljenje :x

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Nemoj da se sekiras za sasiju , rad sa metalom je veoma lak , samo treba da si pedantan i precizan i 5 puta da meris stvari . Fiberglas je Z A J E B A N !!!! Glavini problem mi je unisten model , na koji sam potrosio vremena koliko na pravljenje shasije do sada . Nemam nasta da vratim parcice da bi sklopio kalup . Valjda je trebalo jos odvajaca , da se namaze , polir pasta za kola , silikonskim uljem ... ne znam . Jos jedna stvar , ne treba vise od 1/2 litra poliestrera zamesati od jednom , jel na ovoj tremperaturi jako brzo vezuje i imas oko 5 min da ga iskoristis . A nije problem zamesati jos kad se utrosi ... Pravicu popravni za vikend , pravim kalup za blatobran , model je limeni i nadam se da ce ici lako . Moja greska sto sam za pocetak uzeo najvece parce da napravim . Sada cu model da izmazem svim zivim , i niveom ako treba ...
                Jel si ti poceo nesto ili jos je faza priprema ?

Comment

• Memphis_Raines
                  CBC Član
                  • 07.12.2006
                  • 99
                  • NBG Blok 30

Pa gde je veliki Daca, on je majstor za fiber i te stvari, sto njega nisi iscimao bar za prvi kalup?
                  The time you enjoy wasting is not wasted time
                  Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• Van
                    CBC Senator XXL
                    • 16.02.2007
                    • 1425
                    • Nbgd

Originally posted by Memphis_Raines
                    Pa gde je veliki Daca, on je majstor za fiber i te stvari, sto njega nisi iscimao bar za prvi kalup?
                    Spavao je kada sam ga zvao u subotu ujutru ! Valjda ce tu da bude za popravni , tj. ja tamo

Comment

• Dutchman
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 741
                      • Vracar centar sveta

bice bice
                      Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Pa Daca je tu . Deco evo vam za sladaled , ali da vicete niz ulicu " Daca je ponovo tu , Daca je ponovo tu... " . E ovo je prava stvar kada se pojavi tata na svom terenu , a ne mi ostali sto lelemudimo ovde

Comment

• kobacbobac
                          CBC Senator
                          • 21.12.2006
                          • 229
                          • bg. sremcica

DAJ SLADOLEDAAAAAAAAAAAAAAA

za sladoled ima da vicem stagod hoces

ne lelemudimo mi ovde bezveze znamo mi sta hocemo hocemo saladoled

Comment

• Dutchman
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 741
                            • Vracar centar sveta

i ja fam g'adan mphmph ...
                            Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

LOL

Daco ti ne mozes da trcis , nekako mi to ne deluje eticki . Ostali , stani malo , a mogu li i ja da trcim ? DACA JE PONOVO TU , DACA JE PONOVO TU ....

A da nije svima nama malo mozak otisao u out , zbog vrucine , kao kad se procesor pregreje , pa obori takt na 1/10 ...

Ko ide na Peperse ?

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

Pa lepo sam ja govorio da se maze gumarabika u kalup pre nego se namaze stakloplastika
                                Prvo se namaze samo stakloplastika par slojeva a onda idu slojevi sa staklenom vunom... Zelkot necu ni da pominjem jer je skup...
                                Ovo sam ja

Ko pogodi sta kip slobode drzi u ruci, ima lolipop od mene

Comment

Working...
                                X