Originally posted by Wartburg
Motori su stoke stvarno, mjenjac je precizan do bola. Kod zamjene ulja u mjenjacu treba obratiti paznju na njegovu gradaciju jer previse gusto ulje ne moze da "prodje" kroz fino odradjene zazore tako da mjenjac radi suv.
Motorno ulje je obavezno motul recimo 4100 15W50 ili 6100 jos bolje.
Konfor zaboravi, ali ja to i ne ocekujem od sportskog auta.
Pitao si za limariju - zadnji rubovi, kad gledas obrati paznju na donje plasticne lajsne na vratima. Zna da se nakupi voda, stroka i so i da jede one cetvrtaste rupe gdje se guraju konektori lajsni...sve to zbog nepaznje onoga koji je vozio. (ima ispust koji se zacepi).
Limarija jeste meksa al kad je malo cuknes lakse se ispravlja.
Procitah gore za pitanje dal ti je to prvi auto - e meni jeste i ja sam se naucio voziti na njoj. Fala bogu bez cukanja. Koliko je to lose toliko ima i jednu dobru stranu: jaka je do bola i izvlacila me je iz nevjerovatnih situacija. Normalno pamet u glavu, mora covjek da zna sta moze a sta ne.
Potrosnja je 8 l pa cak i manje na otvorenom. Sve zavisi sta sipas, brate ove nase brlje ces potrositi i vise, narocito po gradu (oko 10). A jedne godine sam isao u HN preko bosne i sipao onaj njihov benzin. Razlika u potrosnji i performansama je bila vise nego ocigledna. Bukvalno drugi auto.
Rezultat svega: Kad bi fabrika istu onakvu novu napravila ja bi jedino nju vozio. A za porodicni auto bi jos u obzir dosla mozda i neka toyota. CRX je samo za moju dusu

Pitaj slobodno jos sta ako sam nesta ispustio...aj cao i izvinite na gnjavazi
btw. nisam siguran za abs, moja ga nema
Comment