gledaj, drzace se i obican ali pri prvom kacenju bilo cega otpasce ploce velicine 10x10cm (govorim iz neprijatnog iskustva). zato, mozda je bolje da radis sa alu
U principu to vozilo ce biti izlozeno ogromnim vibracijama. Ziv nisam za bilo kakav kit u debelim slojevima pa cak i u tankim ako su vece povrsine lima koji nije dodatno ukrucen i tako smanjena amplituda savijanja.
Zashto kilo gita pobogu i to ja jedno krilo?????
Zar nije to moglo da se opegla valjanije?
E da jesi razmishljao da nabavish ona poliesterska krila prednja??Ubicesh malo na kilazhi
Pa 3/4 od tog kila ce ionako da otpadne kod oblikovanja i smirglanja, posto je malo zeznuto ispratiti mu oblik.
Nije moglo da se opegla, jer je originalno krilo dvoslojno i bilo je poprilicno olupano...
A poliesterska prednja ne stavljam - uzmi pa probaj neko od tih krila ili hauba, nategni auto na jedno 200 km/h i pogledaj koliko landara i vibrira, bice ti jasno zasto nemam problem sa par kila previse nego par grama premalo
Kad podvucem crtu, u odnosu na tezinu standardnog auta, kad ukljucim sve razlike u tezini pogonskih agregata, transmisije, izbacene instalacije, zadnjih sedista, 2 praseta od rezervoara za gorivo, teskih tapacira i sedista (ova koja ubacujem su MNOGO laksa). Kad na to dodam dodatnu tezinu rollbara i par kila viska od gita - u najgorem slucaju dodjem na isto, najverovatnije jedno 20-30kg ispod fabricke tezine auta, ako sam sve dobro sracunao.
Fabricki, taj auto je tezak 1230kg uz raspored tezine 48/52 napred/nazad. Dakle, kako god okrenes, auto ce imati 1200-1250kg, uz maltene isti raspored tezine, ili cak nesto malo vise pozadi (taman kako mi odgovara) zbog pomeranja tezista rezervoara 10-am cm unazad i dodatne tezine zadnjeg dela rollbara.
Prema tome, savrseno me boli uvo za tih dodatnih par kila gita i neka dodatna olaksavanja
The difference between men and boys is the price of their toys
Ima jos gomila i detalja i krupnih stvari, ali sve ima svoj red i ne moze jedno pre drugog - na redu je sredjivanje skoljke odnosno farbanje, sve ostalo ide posle toga. Instalacije, vodove kocnica i goriva, PP aparat, rezervoar, ubacivanje motora, enterijer...sve zahteva sredjenu skoljku.
Polako, redom
Pa dobro to se podrazumeva, mislio sam na pratece zavrzlame oko samog motora i ostalih elemenata koji nisu std. i koji su doradjivani,ali ako je tako super onda, znaci blizu je
Da li ti je rollbar spojen sa skoljkom pri vrhu stubova? To dosta ucvrscuje karoseriju.
I zasto nisi stavio dijagonale na deo rollbara ispod krova (iznad glava vozaca/suvozaca)?
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Jeste, naravno, na vrhu osnovnog luka i na mestima gde se stadardni pojas kaci za B stub.
A dijagonale po krovu nisam pravio iz vise razloga, konkretno nisam mislio da napravim potpuno trkacki rollbar jer, iskreno mislim da za toliko cevi bas i nema preterane potrebe, jer ipak ne pravim WRC auto Dalje, ne bi bilo nikakve sanse da tapaciram krov od toliko cevki, i na kraju nisam mogao da dodjem do CrMo cevi za dodatke rollbaru tako da sam morao koristiti obicne, dosta teze - a nije mi se stavljalo 7-8kg dodatnog tereta na najvisu tacku auta, sto zbog same dodatne tezine, a pre sto je ta tezina na najvisoj tacki, na krovu, sto nikako nece pomoci rasporedu mase pri lezanju u krivinama, nastojim da svu dodatnu tezinu, ako je vec mora biti, rasporedim sto je moguce nize.
Comment