M3 projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

gledaj, drzace se i obican ali pri prvom kacenju bilo cega otpasce ploce velicine 10x10cm (govorim iz neprijatnog iskustva). zato, mozda je bolje da radis sa alu
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

U principu to vozilo ce biti izlozeno ogromnim vibracijama. Ziv nisam za bilo kakav kit u debelim slojevima pa cak i u tankim ako su vece povrsine lima koji nije dodatno ukrucen i tako smanjena amplituda savijanja.

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Zashto kilo gita pobogu i to ja jedno krilo?????
        Zar nije to moglo da se opegla valjanije?
        E da jesi razmishljao da nabavish ona poliesterska krila prednja??Ubicesh malo na kilazhi

I love my

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Pa 3/4 od tog kila ce ionako da otpadne kod oblikovanja i smirglanja, posto je malo zeznuto ispratiti mu oblik.

Nije moglo da se opegla, jer je originalno krilo dvoslojno i bilo je poprilicno olupano...

A poliesterska prednja ne stavljam - uzmi pa probaj neko od tih krila ili hauba, nategni auto na jedno 200 km/h i pogledaj koliko landara i vibrira, bice ti jasno zasto nemam problem sa par kila previse nego par grama premalo

Kad podvucem crtu, u odnosu na tezinu standardnog auta, kad ukljucim sve razlike u tezini pogonskih agregata, transmisije, izbacene instalacije, zadnjih sedista, 2 praseta od rezervoara za gorivo, teskih tapacira i sedista (ova koja ubacujem su MNOGO laksa). Kad na to dodam dodatnu tezinu rollbara i par kila viska od gita - u najgorem slucaju dodjem na isto, najverovatnije jedno 20-30kg ispod fabricke tezine auta, ako sam sve dobro sracunao.

Fabricki, taj auto je tezak 1230kg uz raspored tezine 48/52 napred/nazad. Dakle, kako god okrenes, auto ce imati 1200-1250kg, uz maltene isti raspored tezine, ili cak nesto malo vise pozadi (taman kako mi odgovara) zbog pomeranja tezista rezervoara 10-am cm unazad i dodatne tezine zadnjeg dela rollbara.

Prema tome, savrseno me boli uvo za tih dodatnih par kila gita i neka dodatna olaksavanja
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Transporter
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2006
            • 568
            • Avala BGD

Jer ostalo samo farbanje ili ima jos nekih tehnickih detalja ?

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ima jos gomila i detalja i krupnih stvari, ali sve ima svoj red i ne moze jedno pre drugog - na redu je sredjivanje skoljke odnosno farbanje, sve ostalo ide posle toga. Instalacije, vodove kocnica i goriva, PP aparat, rezervoar, ubacivanje motora, enterijer...sve zahteva sredjenu skoljku.

Polako, redom

Comment

• Transporter
                CBC Senator XXL
                • 12.03.2006
                • 568
                • Avala BGD

Pa dobro to se podrazumeva, mislio sam na pratece zavrzlame oko samog motora i ostalih elemenata koji nisu std. i koji su doradjivani,ali ako je tako super onda, znaci blizu je

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Drago mi je da vidim da su se radovi uspesno nastavili...

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Progress update:

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Da li ti je rollbar spojen sa skoljkom pri vrhu stubova? To dosta ucvrscuje karoseriju.
                      I zasto nisi stavio dijagonale na deo rollbara ispod krova (iznad glava vozaca/suvozaca)?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Jeste, naravno, na vrhu osnovnog luka i na mestima gde se stadardni pojas kaci za B stub.

A dijagonale po krovu nisam pravio iz vise razloga, konkretno nisam mislio da napravim potpuno trkacki rollbar jer, iskreno mislim da za toliko cevi bas i nema preterane potrebe, jer ipak ne pravim WRC auto Dalje, ne bi bilo nikakve sanse da tapaciram krov od toliko cevki, i na kraju nisam mogao da dodjem do CrMo cevi za dodatke rollbaru tako da sam morao koristiti obicne, dosta teze - a nije mi se stavljalo 7-8kg dodatnog tereta na najvisu tacku auta, sto zbog same dodatne tezine, a pre sto je ta tezina na najvisoj tacki, na krovu, sto nikako nece pomoci rasporedu mase pri lezanju u krivinama, nastojim da svu dodatnu tezinu, ako je vec mora biti, rasporedim sto je moguce nize.

Comment

• Alex-bgd
                          CBC Senator
                          • 27.03.2005
                          • 270
                          • Beograd

Ijaooo, bas lepa boja... Znao sam da ces odabrati pravu
                          Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Polako sa miniranjem molim, sutra pocinje farbanje, videcemo onda

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Nemoj da nije bela

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pa nije

Comment

Working...
                                X