M3 projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hic
    CBC Veteran
    • 17.11.2006
    • 185
    • Zagreb. Croatia

nazovem te prije kretanja, nemas frke. samo nemoj da je neki ogromni paket

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Nije, ne brini
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Alex-bgd
        CBC Senator
        • 27.03.2005
        • 270
        • Beograd

Jeli boske, jesi ti pipnuo auto od kad smo ubacili motor u njega majke ti???
        Samo nesto mudrujes...
        Zasuci malo rukave i kreni vec jednom da radis...
        Samo te posmatram...
        Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Alo bre, suster, ja za razliku od tebe ne visim po ceo dan po servisu da mogu da radim na tom autu kad mi padne na pamet..

Eto, danas bas i mislio da odm i po diff, i da svrnem da trazimo kardan i ostale gluposti, ali, eto, praznik...sta da radim?

Comment

• Alex-bgd
            CBC Senator
            • 27.03.2005
            • 270
            • Beograd

Ja i dule smo te cekali,po dogovoru...
            Danas je dif trebao da bude na autu,da premerimo duzinu kardana...
            Ali ima vremena, duga je 2007-a godina...
            Kako si krenuo provozaces se u oktobru,sta fali...

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Jbg, dal' mi verujes da mi je bilo zaista glupo da vas zovem i kazem da ne mogu da dodjem...te idid tamo te ovamo, i na kraju na dorucak u 16:00 A ovako jos gluplje...

Naravno, sve i da sam imao diff, sipak bih merio duzinu kardana jer, naravno, nikog od majstora ne mogu da nadjem...

Comment

• Alex-bgd
                CBC Senator
                • 27.03.2005
                • 270
                • Beograd

Lenstino, ja danas u radnji...
                A tebe nigde ni od korova...samo trazis razloge da se izlezavas a

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Mozda to sto nisam svratio ima neke veze s time sto si mi prekjuce rekao da ne radis do srede?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

A jel radite vi nešto sem što erete da treba raditi
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Alex-bgd
                      CBC Senator
                      • 27.03.2005
                      • 270
                      • Beograd

Nemoj tako doro, malopre je uzeo diferencijal...dosta za ovih 10 dana...valjda ce u narednih 10 da ga namontira

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

'Ocu, ne brini...

Nego, da, uzeo sam diferencijal (Hvala Dule, hvala Alex), i to bas onaj koji sam i trazio, cuveni neunistivi 3.07 sa E28 M535i. Diff trpi sve i svasta, prenosni odnos taman kako treba, tako da je to reseno. Kao sto rece i Alex, sad odmeravanje kardana, pa kad se i to pronadje, da povesamo sve to na mesto i pravimo nosace.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

...a taj diff ce za dan-dva da dobije Quaife ATB sper.

E sad, zasto ja pametujem i pored silnih lamelnih BMW diffova ili aftermarket jedinica tipa Kaaz i ostali - uzimam sper koji nije lamelni, nego cisto mehanicki, dakle srafovi, podloske zupcanici itd itd

Pa prvo, jer Quaife diffovi sa lakocom prenose snagu koja je za lamelni sper misaona imenica. Primera radi, nece da kazu koliki je torque rating za diff, ali su se blago nasmejali kad sam im rekao ocekivanu snagu - dovoljno je reci da se diff iste specifikacije i konstrukcije, bez strukturalnih ojacanja, koristi na autima sa po 2x vecim obrtnim momentom nego sto ja planiram, i to u drag aplikacijama.

Drugo, lamelni sper ima fiksan odnos zatvaranja, i kad ukopca - ukpocao je, nema variranja stepena zatvaranja. Quaife konstantno varira procenat zatvaranja u zavisnosti od potrebne kolicine snage na tockovima.

I trece, lamelni sper ne moze da pocne da blokira sve dok jedan od tockova ne prokliza - dakle tocak mora da prokliza da bi lamela "ukopcala" da treba da ga zakoci. Quaife ne ceka da tocak krene da kliza, vec pocinje da radi cim se javi i najmanja razlika u brzini rotacije automatski se odredjeni deo obrtnog momenta prebacuje na suprotni tocak.

Znam da je ranije negde bilo reci, zasto bas Quaife? Eto, zato

Stiglo jos par sitnica:

Diskovi za E36 M3 3.2

Powerflex poiuretanske caure za kompletan prednji i zadnji trap.

I OMP elektricni protivpozarni sistem - za ne daj boze

Na autu trenutno provizorno postavljen motor, pravimo nosace preko vikenda, pod ulovom da negde iskopam kardan...

E da, farba je takodje odabrana, odnosno nijansa boje, koja i kakva - da ne odajem za sada, videcete za jedno 2 meseca

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Al sam se napalio...bas sam se napalio
                            Ovo ce biti No. 1 u Srbiji a i sire
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

ja sam cuo da valjda goran menjac ili kako se vec zove pravi S4 od 600ks...ili vise nisam siguran...
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Da se upisem malo u vezi ovoga:

Ovde se prica o BMW M3 E30 , najbolje balansiranom autu vec fabricki , za pistu.
                                Teko toliko da kazem da sam se tukao na stazi SCRW u Anderstorpu sa jednim originalnim M3 E30, dakle nikakav budz, sa SAABom sa B203R motorom.. to je trebalo doziveti , samo mi je zao sto nije niko snimao sta se desavalo krug za krugom.
                                Koliko god da sam bio nadmocan i superioran na ubrzanjima, krug za krugom mrtva trka.

Dakle, ovde se neprica samo o motoru i KS gde je efekat/tezina toliko zeznut da ce 206 imati znojavo celo uz svu pomoc tehnike koja se nabacuje.

Ovaj projekat je "malo vishe" od tuninga motora, nadam se da je to jasno, ili mozda ipak nije

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X