Koliko ti je daleko pedala kocnice od pedale gasa?,zar ti je to neophodno za BRN?
DA , neophodno je jer nije cilj na jednom ovakom autu trositi zadnje pakne prilikom burna.
Treba i kociti sa 200+km/h.
Zatim, ako ga nema i nekoristi se kocnica, sto ovom autu skoro da i netreba, kazu ameri da je ovaj Lock za auta bez motora , no ima smisla da kad se stoji u liniji za drag auto ako se pomera na napred ima da klizi u stranu sa ****tom, a vozac je vec odabrao svoj track, tako da ga lako izgubi. Samo se stvaraju komplikacije u namestanju i gume se hlade.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Koliko ti je daleko pedala kocnice od pedale gasa?,zar ti je to neophodno za BRN?
DA , neophodno je jer nije cilj na jednom ovakom autu trositi zadnje pakne prilikom burna.
Treba i kociti sa 200+km/h.
Zatim, ako ga nema i nekoristi se kocnica, sto ovom autu skoro da i netreba, kazu ameri da je ovaj Lock za auta bez motora , no ima smisla da kad se stoji u liniji za drag auto ako se pomera na napred ima da klizi u stranu sa ****tom, a vozac je vec odabrao svoj track, tako da ga lako izgubi. Samo se stvaraju komplikacije u namestanju i gume se hlade.
Pa nece on da se takmici u brn out-u pa ce pet minuta da stoji u mestu i pali gume,nego ce par metara pre startne linije na koju sekundu da zagreje gume i da se postavi na liniju!
Ako mu treba za to sto sam napisao onda mi je ta kombinacija suvisna a i ja sam uvek za sto manje komplikacija pogotovo ako se ne slaze sa pravilnikom!
A i poceli da komplikuju za takmicare kojima se br.motora ne poklapa sa sasijom ide u posebnu klasu! Ne znam u kakvoj je tu kombinaciji?
@BOOST
Nema povratni feder, ali lako moze da se napravi.
@monkey
Moze, teoretski, ali koja bi bila poenta toga?
@Tokyo75V6
Line lock se slaze sa pravilnikom u potpunosti, nigde ne pise da je zabranjem, niti je uopste i spomenut.
Necu 5 minuta da spaljujem gume u mestu, ali i 5 sekundi burnouta uz drzanje kocnice je komplikacija i nepotrebni rizik koji mislim da nema apsolutno nikakve potrebe da sebi tovarim na vrat - em pregrevam diskove (jer ovo nije auto koji burnout radi sa 40-50km/h, vec duplo toliko), em glaziram plocice (a trebace mi za koju sekundu da stanem na kraju pravca), i mozda najvaznije od svega, pregrevam kociono ulje i potencijalno stvaram vazdusni cep koji mi BAS nije potreban kad stisnem kocnicu. Niko o takvim stvarima ne razmislja. Line lock sve to resava uz minimum modifikacija i problema.
Cuo sam za tu komplikaciju i glupiranje oko br. motora i sasije, mada mislim da nije bas tako definisano - sta znaci da se "poklapa" broj motora i sasije? Kako iko to zna i odredjuje, da li se poklapa ili ne? Ako se misli na posebnu klasu za automobile koji imaju motore koji se serijski nisu ugradjivali u taj auto - koja je poenta toga? Kako se misli razgraniciti tako nesto? U E30 M3 se nikad nije ugradjivao SAAB motor, ali ni u E36 M3 se nikad nije ugradjivao ni Turbo motor, pa opet imamo i jedan takav...I sta s time? Uostalom, ima li gde konkretno spomenuto nesto o tome?
The difference between men and boys is the price of their toys
Auf, ljudi, kako neke stvari znaju da se iskomplikujuuuu...
Dakle, montirani trapovi, uz maaalo poteskoca...Posto su diskovi od E36 M3, kao i klesta, morali smo praviti distancijal izmedju diska i glavcine, da bi disk bio na pravom mestu u odnosu na kociona klesta. Taj distancijal morao je da ima izbaceni sredisnji deo na kome sada stoji disk, kao i drugi distancijal, za felnu. Dakle glavcina, distancijal 10mm, disk, distancijal 20mm, felna
Sve to je sada malo pretesko za srafove, pa su napravljeni brezoni da ne razmisljam da li ce sraf da spadne ili se polomi.
Pozadi...hm, malo veci sex. Posto je prethodni vlasnik malo (...) stedeo na odrzavanju, bilo je skupo zameniti zadnje diskove i plocice za E30 M3, pa je on ubacio kociona klesta i diskove od nekog E36. E sad, ja imam originalni disk za E30 M3 - samo sto je on mnogo veci nego sto zadnja klesta mogu da obuhvate Tako da smo morali praviti i poseban distancijal za zadnja klesta... Elem, sad je sve na mestu, auto konacno na tockovima...Kardan, na tebe je red
Naravno, odmah problem...Uprkos svoj mojoj dobroj volji da se ne drndam sa kracenjem kardana, morao sam da odrezem zadnji deo ovog koji sam kupio jer kardan ima trouglu flansnu, a diferencijal kvadratnu - a i sama flansna kardana, sve i da napravim adapter, ne moze fizicki da udje u zadnji most Tako da sam navario flansnu od kardana sa cetvrtastom flansnom, istog precnika, izbalansirao ponovo ceo kardan, i to je to. Medjutim, hardi guma na spoju kardan/menjac, naravno, ne odgovara - raspon rupa na gumi i flansni menjaca ne odgovara... Dobro, to cemo resiti novim ekscentricnim caurama upresovanim u hardi gumu, i nije neki problem...ali drrrrndanjeeeee...
E, da, sve ovo u garazi u kojoj nema struje...nestalo, jbg. I vidite sad u kakvim uslovima ja pokusavam da napravim najbrzi auto u Srbiji?
E sad, centriranje kardana po osama, da bude ravan od diffa do menjaca...Nista bez stare dobre geometrije Medjutim, posto ovaj post ionako ima previse slova, da ne davim preterano, postavicu par slika kako je sve uradjeno cim sve postavimo da stoji gde i kako treba
The difference between men and boys is the price of their toys
Comment