M3 projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Bash si bezobrazan

Kod mene FL 550Kg FR 510Kg
    Tek kad ubacim jedan motor u gepek izbalansiram se

Super balans , iznad ocekivanja. Dok ima trakcije vrlo lepa dinamicka raspodela tezista za pogon
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• remus
      CBC Senator XXL
      • 25.12.2004
      • 695
      • Zrenjanin

Ooooo lepo lepo skoro pa je 50-50. A jel znas koliko je sa bmw-ovim motorom jel isto?
      VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa to i pricam, balans je bolji nego fabricki M3 (bese 53/47 cini mi se) koji je vazio za jako lepo balansiran auto, onoliko koliko je moguce izbalansirati E30. Ja sam, iskreno, ocekivao nesto blize 60/40 i finalnu wet tezinu + vozac od oko 1400kg - a ispade skoro 50/50 i 100kg manje, prijatno sam iznenadjen

E sad, posto smo ocigledno napravili gresku u koracima tokom merenja CofG height-a, za sada imamo samo podatak o ukupnoj tezini i opterecenju po tocku. Da dobijemo CofG tacku trebalo je da podignemo zadnju osovinu i da stavimo zadnje tockove na klocne i tako merimo, a mi ostavili zadnji kraj podignut na dizalici i merili bez spustanja na klocne...jbg. Ispade da mi je CofG na 0.93m od zemlje, sto je naravno nemoguce, tipican podatak za porodicni auto sa 4 vrata je oko 0.5m.

Ah, sta da se radi...Koristicemo cilindre od 23.6mm napred i 20.2mm nazad, pa cemo stelovati pomocu brake balansera kad auto bude gotov, da ne cekamo i to sada.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nagata
          CBC Član
          • 26.12.2004
          • 74
          • Brace Jerkovic,Beograd

Sale, kako planiras da uradis finalna podesavanja mapa? Dyno? Ulica?

Comment

• TOKYO
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2006
            • 1696
            • Beograd- NBGD

Svaka cast raspodeli,prosto ne mogu da verujem da je toliko dobro

kod m3 je 52/48!

Mislim da je vreme da u avataru napravis izmenu,izbaci tog lepotana i stavi zverku!
            MY ex RWD Alfa
            Drift & Donuts & Track

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Cekaj, ja sam ipak 206, i on ce biti malo veca zverka uskoro, polaaako

Finalna podesavanja mapa se rade u Maptunu, uz pomoc podataka sa dataloggera. Znam da to ne moze i nece biti 100%, ali 99% hoce.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Ukupna tezina je sjajna oko 70-80kg vise od standardnog stvarno nije strasno za sve pratece elemente i nadogradnje rol-bar, vece kocnice, tockove i ostalo. Oko 2.5kg/ks dovoljno za 11-tice
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Bojan335
                  CBC Senator XXL
                  • 01.05.2007
                  • 332

moj auto je laksi uta uta uta ,,,tatatatira tatatatira,,a necu da ti odam jednu tajnu na koju nisi ni mislio dok me ne provozas u njemu ,,,[ali ne pravo ] u pitanju je tachno 5.5kg mozda nebitno ali znache na 402m kad budes pored mene na STARTU

pozdrav svima

celav sam pa sta

ko bre vise moze da cheka ,,j...es tapacire samo kvare izgled tog porodichnog kupea

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Cekaj, tih 5.5kg sa glave da obrijem, je li to u pitanju?

Comment

• Bojan335
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2007
                      • 332

da ,,svi sad da budu celavi e ne moze

ja sam takav po prirodi,,

dok budes vozio iza mene videces sta mi nedostaje na bmw-u,, ne to kao brzi sam nego videce se jedino tad ,,jos je projekat u pripremi treba vremena i truda dosta

pozdrav jos malo sezona vttttt vttttt vtttt op op sipati ulje pa opet vttttt vttt i tako svaki dan

Comment

• TOKYO
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2006
                        • 1696
                        • Beograd- NBGD

off-ic

Originally posted by 206
                        Cekaj, ja sam ipak 206, i on ce biti malo veca zverka uskoro, polaaako
                        Predpostavljam da te retko ko oslovljava sa 206

Glupo mi da ti se petljam, cak se i ne poznajemo licno ali shodno tvom polozaju na forumu ne lezi mi 206,nekako je prazno. . .
                        MY ex RWD Alfa
                        Drift & Donuts & Track

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Iznenadio bi se koliko njih me upravo tako zove

Prazno, ne-prazno, to mi je nick, tesko da cu ga menjati

Comment

• nagata
                            CBC Član
                            • 26.12.2004
                            • 74
                            • Brace Jerkovic,Beograd

Originally posted by 206

Finalna podesavanja mapa se rade u Maptunu, uz pomoc podataka sa dataloggera. Znam da to ne moze i nece biti 100%, ali 99% hoce.
                            Steta, nadao sam se da ces to raditi u Beogradu, pa da zamolim da prisustvujem, ima par stvari koje me bas interesuju. Nema veze, znam da ce i ovako rezultat biti nenormalno dobar. BTW, jel su baznu mapu, koja je koriscena za paljenje, radili Maptunovci, a ako jesu na osnovu cega je radjena?

P.S. Ima li sanse da u nekom trenutku okacis spisak aftermarket delova koji su ugradjeni na motor, sa nazivima proizvodjaca?

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by nagata
                              BTW, jel su baznu mapu, koja je koriscena za paljenje, radili Maptunovci, a ako jesu na osnovu cega je radjena?
                              Da, radjena je na Rototestu vec radjenih motora sa ovom konfiguracijom/geometrijom.
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Boost ti je dao odgovor na prvi deo pitanja, to ionako jeste bio njegov fah BTW, ta bazna mapa nije samo za paljenje, mapa je potpuno funkcionalna za voznju auta, samo sto nije potpuno popeglana i adaptirana na specificnosti i sitne razlike mog auta i onog na kojem je radjena mapa, nase gorivo, itd...

Spisak delova ce biti okacen kada se projekat zavrsi, ovde i u sekciji o M3 Projektu na nasem sajtu.

Samo da me NIKO slucajno nije pitao zasto Projekat opet ne napreduje nekom normalnom dinamikom...neka se "razlog" sam prepozna i uradi nesto po tom pitanju, red bi bio.

Comment

Working...
                                X