HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikelandjelo
    CBC Veteran
    • 07.09.2010
    • 130

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Pročitao sam sve,to kao prvo.Kao drugo uhvati krajeve unimera i eto napona a odakle to sad ... ... dok držiš krajeve kreći se po kući i prati promene pa se čudi i dalje .Ako išta u životu poznajem to je elektronika jer 17 godina samo to radim.Posebno na polju inovacija.E sad, vezano za 316l ili ti prohrom to neću da koristim uopšte .Pisai ste da može sa gradilišta da se nabavi ...i tako slično....Ništa ja nisam pomešao .Lepo sam izređao pitanja samo što ti nisi tako izređao odgovore.A trebaju mi odgovori.Ploče ću da odradim tako da nemaju ni atom hroma jer mi kancerogene materije ne trebaju po kući a našao sam način da ih odradim da ni kiselina ni baza ne mogu ništa da im učine.Takođe u planu je baš kako je izrađen elektrolitski kondenzatora da tako izradim svoj generator....mislim na strukturu.E,sad,na taj način a sa veličinom koju sam video da ste radili trebaće mi brda i nrda ampera.... ...ali ako to primenim u protočnoj varijanti i napravim izmenjivač tj. generator malih dimenzija a velike efikasnosti može tu što šta da se desi .Ajd , sad mi daj odgovore jedan po jedan .Sve šta sam pitao nije u nijednom topicu opisano tako da ne pokušavaj da mi pričaš da nisam pročitao , nego lepo pročitaj pitanja....sa razumevanjem , a šemu sam našao negde na netu ... i radi to šta treba.Ne kopiram ja ničije šeme...ja sam pravim svoje šeme inače,da ti pojasnim...Tako da ako misliš danije ok nemoj da je radiš
    Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Hmiso,vortex usis sigurno radi na benzincu s karburatorom. Nelogicno je da radi na turbo dizelu. Turbina ce razbiti taj vrtlog i nista,osim ako vortex ne moze da se razbije nego prolazi kroz turbinu... Ako ipak radi to je onda pre nesto posve drugacije,,,recimo,vortex jonizuje vazduh pa dolazi do potpunijeg sagorevanja??? Ili vazduh biva kompresovan implozivnom silom vortexa pre turbine pa turbina samo prebaci te kompresovane paketice i plus im poveca pritisak,naravno??
      Danas opet imam osecaj da ide bolje,mozda je ona voznja koja me nije impresionirala bila takva jer mi je bio opterecen auto. Nista dok ne uradim test potrosnje!

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

E,resio sam problem s isparivacem (vaporizer ili babler...) acetona! Uzeo sam iglu za inekcije i bocnuo gumeno crevo u**** POSLE TURBA. Na iglu prikacio crevce koje vodi u isparivac (spustio do dna) .Sad turbina duva u isparivac i bucka vodu i aceton 90:10 (moze i drugaciji mix) i to radi super! Iz isparivaca (s vrha) isparenja idu kroz drugo crevce do rupice koju sam izbusio pre protokomera,na kucistu filtera. Mnogo bolje radi nego kad uzmem vakum s istog mesta(kuciste filtera). Koristio sam delove od seta za infuziju i akvaristiku. Ovaj sistem moze se koristiti za smanjenje potrosnje na benzincima i dizelima s benzinom ili alkoholom ili vodom ili kombinacijama u isparivacu ali nisam siguran u potrebnu kolicinu. Acetona je potrebno dosta manje ali mozda moze nagristi neke delove,vremenom. Na fotkama je samo proba funkcionalnosti,necu jos ugradjivati dok ne proverim onaj vortex. Nadam se da se vide mehurovi(ima oko 2000rpm).

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Mikelanđelo,
          što se tiče ultra zvuka i elektrolize i uopšte HHO-a mogao bih ponešto da kažem. Iako sam samo "dežurni teoretičar" za ultra zvuk imam i nešto iskustva. Beše to leta gospodnjeg 1996 kad sam još bio pripravnik (doduše ne na barutani). Jedan kolega ("čist" hemičar doduše a ne tehnolog) je bio zaluđen idejom ultra zvuka. Šta više i bez elektrolize je tvrdio da može da cepa vodu.
          I tako uradismo seriju eksperimenata (negde mi je na disketama, ako to još može da se pročita). Sam ultra zvuk nije ništa uradio (tu zaradih turu pića), najviše je bilo ipak eksperimenata u kombinaciji sa luženjem rude ali to nije tema a rezltati su bili i ovakvi i onakvi, nešto je bilo koristi. Što se tiče elektrolize vode nismo prešli Faradeja (mada bi teorijski bilo moguće jer dodajete energiju) a uticaj je bio neznatan. Toliko neznatan da je možda bilo i zbog blagog zagrevanja elektrolita. U svakom slučaju bilo je i negativnog efekta te je sve bilo kontroverzno. Nismo imali softificiranu opremu, a opseg frekvenci skroman. Čini mi se da je bilo 40, 80 i 160kHz. Ja sam tipovao na 1,5MHz i uopšte na red veličine 1 do 10MHz jer bi otprilike talasna dužina u rastvoru (vodi) bila na nivou difuzionog sloja. Međutim nismo imali opremu a njegove teorije su bile slične po pitanju frekvence. Ipak prekid je bio manje zbog neuspelih eksperimenata a više zbog neubedljivih teorija na kojima je (stariji) kolega insistirao (pa pomalo i fantazirao) kao i radova (uglavnom ruskih) na koje se pozivao a koji nisu bili baš ubedljivi (u smislu "cepanja" hemijske veze vode i sl.).
          Znači sa klasičnom elektrolizom (jednosmerna struja) ne vredi gubiti mnogo vremena ali sa rezonantnom vredi pokušati ali više kao tačka na i (na kraju i u smislu poboljšanja a ne samog rada uređaja). To je naravno moje mišljenje i nešto davnog eksperimentalnog rada.
          hmisa,
          Mikrotalasno zračenje nije lako implementirati u sistem a kao što si sam rekao kontrola zračenja je posebna stavka. Osim toga osim zagrevanja rastvora samo bi arčilo energiju. Možda kao i prethodno ima nekog smisla u kombinaciji sa rezonantnom elektrolizom ali kao i za prethodno (čak je ovde još jača preporuka) savetujem da se ne rasipa energija i vreme već da se posveti samoj elektrolizi (rezonantnog tipa ili u krajnjem slučaju klasičnoj za početak projekta tj. u smislu samo uštede goriva).
          Painter,
          bravo za babler!
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Mikelandjelo,mislio sam da sam Ti odgovorio... ne razumemo se a posto nije lako objasniti se porukama kad je nesto bitno,nazovi me
            0655439230

Comment

• Mikelandjelo
              CBC Veteran
              • 07.09.2010
              • 130

Skontao sam pola izuma onog filipinca , ostaje još polovina ... samo mi treba objašnjenje zašto ne staviti so ili sodu bikarbonu za elektrolit....zašto je bolje NaOH ili KOH?Ako nije problem malo detaljnije.Može li neko objašnjenje šta se u svakom slučaju dobija kao proizvod?

Comment

• Mikelandjelo
                CBC Veteran
                • 07.09.2010
                • 130

Zanima me lista proizvoda ali ako je elektroda recimo od olova a jedna od prohroma i kombinacija svih pomenutih katalizatora.Treba mi što pre odgovor sa kratkim objašnjenjem zašto je ovaj loš a onaj bolji i tako to.Ko odradi gajba piva na kućnu adresu .Inače ako se tako odradi (sa elektrodama) nema šestovalentnog horma uopšte ...

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Originally posted by Mikelandjelo
                  ukapirao sam pola izuma onog filipinca , ostaje još polovina ... samo mi treba objašnjenje zašto ne staviti so ili sodu bikarbonu za elektrolit....zašto je bolje NaOH ili KOH?Ako nije problem malo detaljnije.Može li neko objašnjenje šta se u svakom slučaju dobija kao proizvod?
                  Taj Filipinac je pokojni od skoro... U onoj kutiji sto lici na akumulator ima kratke uspravne cevi sve jedna do druge pa odozgo gledajuci to lici na pcelinje sace. Sve u svemu nista posebno. Koristi visoki napon (mozda ne vise od 200v). Pitanje je kako je uspeo da razbije vodu s malo energije? Verovatno jedna varijanta pulsno-rezonantnog sistema. Koristi obicnu vodu s cesme bez elektrolita i voda se greje pa mora da je hladi(to sam primetio samo na jednom od njegovih modela) sto znaci da nije poput Meyerovog uredjaja.. Koristi samo vodonik za sagorevanje u motoru,kiseonik ispusta u atmosferu. Vodonik se tretira jakim elektromagnetnim poljem da mu se "pojaca" energija,nisam siguran da li pre cilindra ili u cilindru motora. Ako zaista radi (neko je na stranom forumu napisao da ga je posetio i da je osetio miris benzina na izduvu,znaci da je to uredjaj za smanjenje potrosnje a ne za 100% voznju na vodu) onda je to najjednostavniji uredjaj na svetu!
                  Soda bikarbona trazi veci napon za elektrolizu,3 ili 4 volte,vec sam zaboravio. Dobija se dosta drugih gasova pored kiseonika i vodonika a neki su stetni za motor,mozda i za okolinu. Posto nisam hemicar vec sam zaboravio o cemu se radi.
                  Kuhinjska so mozda trazi drugaciji napon,ne znam,a oslobadja se otrovni gas,neko jedinjenje hlora.
                  NaOH i KOH deluju kao katalizatori,potpomazu elektrohemijsku reakciju!
                  Sad nek Ti neko strucan objasni sve te procese...

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

Originally posted by Mikelandjelo
                    Zanima me lista proizvoda ali ako je elektroda recimo od olova a jedna od prohroma i kombinacija svih pomenutih katalizatora.Treba mi što pre odgovor sa kratkim objašnjenjem zašto je ovaj loš a onaj bolji i tako to.Ko odradi gajba piva na kućnu adresu .Inače ako se tako odradi (sa elektrodama) nema šestovalentnog horma uopšte ...
                    Mnogo pitas Rekao si mi kad smo se culi da si saznao da Cr(6) ne isparava nego se talozi u elektrolizeru. Slozio sam se ali sam sad procitao na internetu da moze da isparava i da je samo tada i stetan,ako se udise. Ali to je neka studija o hromu,ne o elektrolizi. Cini mi se da se u elektrolizeru s prohromskim elektrodama pojavljuje na pozitivnoj elektrodi(O2) i da je to zapravo hrom(6)oksid,a da li ga ima u isparenjima ili ne...?
                    Prohrom se najvise koristi jer kada se uzme u obzir izdrzljivost,pristupacnost,cena i kolicina gasa koju daje,pa se sabere i podeli,dobije se najvisa srednja ocena! A Cr6 se lako neutralise i nemas puno kontakta s njim,ako si pazljiv. Inace prohrom ima veliki otpor struji ali to Ti nece smetati ako pravis pulsno-rezonantni sistem. Takodje nisam siguran za sestovalentni hrom u pulsnoj...mozda ga ima manje ili ga nema..
                    Plemeniti metali su svakako bolji. Ali oni koji su pravili elektrolizere znaju da nije jeftino ni od prohroma a kamoli...A jos ako pogresis u izradi !!!
                    Posto Ti nisam odgovorio kao sto bi Ti voleo,posalji samo jednu limenku piva(crno niksicko)

Comment

• Mikelandjelo
                      CBC Veteran
                      • 07.09.2010
                      • 130

Hvala i ovako za odgovore... pivo biće , sigurno , nego koliko treba gasa u litrima po minuto da moj motor 1.8 115ks može da radi samo na njemu i treba li samo čist vodonik ili je bolje da bude ovaj "naš" gas ?

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

Svaki sistem je razlicit. Ja mislim da je bolje sam vodonik. Ali ima "razlicitih" vodonika. Hidroksi gasa treba oko 100 lpm za 1000ccm i zato mora da se napravi stedljiviji motor jer toliko proizvesti na licu mesta verovatno nije moguce,niko to jos nije uspeo. Sve sam to vec pisao,vise puta.

Comment

• Mikelandjelo
                          CBC Veteran
                          • 07.09.2010
                          • 130

Ti jesi pisao da niko nije proizveo ali nisi pisao koliko treba u minuti .Potrudiću se da se dostigne to

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Mikeloandjelo, budu strpljiv i čitaj, ne pitaj svaku sitnicu jer je tema vrlo kompleksna, smorićeš sve i neće ti niko više odgovarqti. Da bi nešto napravio moraš prvo da saznaš dosta toga o svemu a ne da pitaš odmah kako se stavlja odžak na krov a nisi ni temelje izlio...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Mikelandjelo
                              CBC Veteran
                              • 07.09.2010
                              • 130

Pročitao sam celu tematiku,čuo se sa painterom već na tel , napravio nešto ... ono šta pitam su detalji koje nisam našao u nijednom postu ovde.

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

O kolicini gasa sam pisao ranije a pisao je i expendable,mozda sam sada bio precizniji ali to nije za pohvalu jer zaista NEMA PRAVILA! Sada sam napisao da treba 100lpm za 1000ccm,i to jeste teoretski,po proracunu energije i energetske gustine goriva i zapremine u****nog vazduha ali nije isto 1000ccm i 45ks ili 75ks! Ili zastavinih 1000ccm i tojotinih 1000ccm itd. Nije isto ako pustis gas negde kod filtera ili ga el. diznama ubrizgas kod ventila ili cak u cilindar. Pa ako ga ne vozis u visokim obrtajima onda mozes i s manje gasa da prodjes. Od toga kako proizvedes gas zavisi njegova "snaga". (teze za objasniti porukom) Sve se mora probati,ustelovati,dodati,oduzeti... I sve sam ovo vec pisao,vise puta... Napravi nesto konkretno pa isprobaj. Napravi najbolje sto mozes. Mani se teoretisanja o vremenu buducem.

Comment

Working...
                                X