HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Tri zanimljivosti!
    1. Uradio sam test potrosnje na - kosilici za travu! Hehe,nije merodavan i nista ne znaci ali bilo je zanimljivo. Test je jako kratak i generator je napajan sa ispravljaca tako da dobijeni rezultat nista ne znaci. Evo ovako,otkacio sam crevo od goriva sa rezervoara i navukao ga na spric za inekcije. sipao 6ml benzina i upalio masinu. Potrosila 6ml za 50 sekundi. onda prikacio crevo sa hho blizu u****,nisam ga gurnuo u usis da ne bi bilo previse gasa. Upalio masinu i radila je 60 sekundi. Ponovio vise puta i uvek isto!Nisam imao vremena za duzi test sa vise goriva. Ako sam dobro izracunao to je 20% manja potrosnja sa hho. Obzirom na rezultat i okolnosti testa,deluje mi da na kolima nece biti neke merljive ustede...
    2. I na ovaj generator sam prikacio bateriju 1,5V i evo rezultata... Kada sam ih spajao na generatoru sam izmerio 0,70V a na bateriji nisam merio,oko 1,5. Spojeni davali napon 1,66V. Ujutru 1,70V,znaci napunili su se iz nicega! Razdvojio,generator dugo drzao 1,5V! Baterija 1,74V i na svakih petnaestak sekundi napon rastao za 0,01V,tako do 1,80V pa napravio pauzu pa skocio na 1,85,postepeno naravno. Posle pola sata je poceo da pada,sad je oko 1,70V.
    3. Nabudzio sam skalameriju na skuter,grozno izgleda! Kad ugrabim vremena idem da testiram.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Danas sam igrom slučaja razgovarao sa čovekom koji to pravi i tera u kolima i montirano je na više auta. Sastanak je bio drugim povodom ali smo se pored tema avioni, kamioni, brodovi i auta dotakli slučajno i toga pa sam ga malo slušao i malo pitao.

Ono što sam zapamtio je da je ostvario najveću uštedu od 45 posto, dakle ne ide na čist gas nego se dodaje. Naprava pravi oko 30 litara u minuti. Koristi KOH za katalizator. Dodaje alternator od 150 ampera na motor, dodaje još jedan akumulator da bi peglao struju zbog oscilacija. Ima elektroniku za regulaciju, stalno isključivanje jer ako ostaje uključen biće bum i još nekih detalja. Sad pokušavam da se setim koliko ej rekao ampera da koristi ali je daleko više od 30-40 pošto je naglašavao potrebu za debelim žicama.
      Usput je rekao da ćelije povezuje plus, prazno, prazno, prazno pa minus... Rekoh ništa m ito ne znači jer nisma hteo da se upuštam u to ali mi on reče da je to najvažniji podatak koji mi je saopštio od celog razgovora?? Pitao sam zašto, zato što se greje a na taj način će teško prokuvati. I te nepovezane ćelije rade ali se manje greju kao tampon zona. Obavezno hladnjak, obavezno filter za kondenzaciju ako krene da ključa i još svašta nešto mi napriča za par minuta. Kućište inox ako sam zapamtio neki 16 a verovatno nisam, na pitanje zbog nagrizanja ili propuštanja dobio sam odgovor da je zbog prljanja, najmanje se prlja tečnost. Sa jednom litrom tečnosti napravi 1000 kilometara, auto je 200 konja.

Možda još nešto ali ne znam sada i ovo sam jedva popamtio
      Da, kaže koristi želatin neki gore (nemam pojma gde) da ako rokne nema štete, želatin isto tako ne znam šta tačno misli pod tim pošto je mešavina jezika bila u pitanju, verovatno u toj posudi što kuva, stavi odgore ispod poklopca.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

He,super! Inox je verovatno 316. Ali to je sigurno 3lpm a ne 30lpm. Drago mi je ako je zaista tolika usteda,to je auto sa dosta snage. Jedino mi se ne svidja tolika struja... Ja pokusavam da napravim nesto sto jednostavnije a pritom sto efikasnije. Kod mene je plus pa sest praznih pa minus! I nikako mi se neda da uradim taj test potrosnje.. a i skeptican sam oko uspeha jer kad gurnem crevo sa hho u usis nista ne primetim,nikakvu promenu... A taj lik nije odavle?

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Usput,ona baterija od 1,5V sad ima 1,8V ili malo vise,to je napon opet porastao i ako nije bila prikacena ni na sta!? Uvrnuto! Jos je tesla rekao da nema pojma sta je to elektricitet i da ce onaj dan kada se to otkrije biti najveci dan u istoriji covecanstva...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Jeste 316 to je rekao Nisam se baš udubljivao pošto je primarni razgovor bio druga tema. Grk je, daklem nije odavle Ali vidiš da zna, ja od toga što sam napisao ništa nisam znao, samo sam se trudio da zapamtim Ne kažem da sve zna ali sam prvi put imao priliku da uživo pričam o tome sa nekim ko to radi ili bar zna nešto o tome. Želi da plasira to ovde, onako usput, da se montira, testira pa ide dalje...

I u ovu temu se nisam udubljivao da bih pamtio ali je pratim pa mi je negde u glavi ostalo da si rekao da tražiš što manju struju i to sam ga pitao na šta je rekao da u kolima za rad teško da se nešto može postići sa malom strujom. Na brodski motor reče da stavlja alternator od 300 ampera, tamo nije problem smeštaj i gubitak snage.

Sad da li je u pravu ili ne, nemam pojma, samo sam preneo...

https.autogas.rs

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Ako je potrosnja litar vode na 1000km to znaci da je proizvodnja hho 3lpm,a to moze sa dosta manjom strujom i bez pregrevanja ali ne sa tim njegovim uredjajem. I sve je to u drugom planu AKO TAKVI UREDJAJI SMANJUJU POTROSNJU! A to cemo znati uskoro.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja bih rekao da bilo 30 tih nečega u pitanju.. Ne znam da li je 3 dovoljno ili 30 previše, ti ćeš bolje prosuditi. Auto je 4 litre, možda toga treba više u tom slučaju...

https.autogas.rs

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Ja sam racunao po potrosnji vode a i konfigurtacija celija u generatoru mi lici na ne-efikasan sistem mokrih celija koje traze 30-ak ampera za svaki litar gasa. Uz dobru konstrukciju to moze da se spusti ali ne toliko. Ako je 30lpm onda je oborio zakone termodinamike i mogao bi da vozi samo na vodu Nego,sutra ujutru cu mozda do Novog Sada s starim mitsubishi colt-om pa bih mogao da ubacim generator u njega da isprobam... on radi na plin i ne radi bas najbolje... Doro,mozda bih mogao da svratim da ga pogledas,i auto i moj generator...ako se dobro secam radio si plin,... pre par godina?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Radio sam a radim ga i sada

https.autogas.rs

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Evo ovako : Jos jedan neuspesan test! Problem je u tome sto sam isao do Novog Sada poslom a testiranje je bilo onako usput,pa sam do tamo vozio uglavnom oko 80kmh a maksimalno do 100kmh jer je auto lose radio. Potrosnja 8,2l na 100km. Tamo sam napravio 14 km bez hho pa tek onda ga ukljucio,a plus mi je Dora prestelovao plin i auto je bolje vukao,pa sam brze vozio,do 120kmh,pa onda na 54-om kilometru ukapiram da hho tesko ili uopste ne ulazi u motor jer je vakumska klapna za toplo- hladno zatvorena,onda otkacim vakum kao sto mi je Dora i rekao da uradim i auto je jos bolje isao i u****vao hho kako treba ali malo je bilo kasno.. I tako sad ispade veca potrosnja, 8,5 l na 100km. I sad niko ne moze odbiti onih 14 km bez hho i onih 40 km sa zatvorenom klapnom i ko ce ga znati da li mu je posle Dorinog stelovanja potrosnja veca ili manja,a plus sam vozio brze i ostrije... Eto,dzabe ste krecili... A jos sam zaboravio Doru da pitam koliko kosta stelovanje a kamoli da platim! Jedna stvar mi nejasna,kad sam prebacio klapnu na hladan vazduh ler je pao a ipak auto bolje vukao??? Uglavnom,bar je ovaj generator lepo radio,nije se pregrevao i sve je ok,i ako sam ga nabudzio u auto za par minuta,bez prekidaca,osiguraca iliti bilo kakve zastite... Bice ponovo test,ne vredi!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Sudar titana Bio je skučajno inženjer, čovek profesionalac, ono razume se stvarno ali sve po propisu. Odma je bilo MA DAJJ... još kad je video sklameriju tek onda Ali radi, nešto bućka i izgleda ko povraćka ali izlaze neki mehurići, sad da li je negde puštao komprimovani vazduh da nas zavarava nismo proveravali

Za auto, hladan vazduh više kiseonika, bolje sagorevanje, bolje ide. Više kiseonika, manje goriva (treba preštelovati) slabiji ler. Više kiseonika, više goriva, bolje ide, prosto

https.autogas.rs

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Originally posted by Dora
                          Sudar titana Bio je skučajno inženjer, čovek profesionalac, ono razume se stvarno ali sve po propisu. Odma je bilo MA DAJJ... još kad je video sklameriju tek onda
                          Kako me je gledao kao da se pita dal sam lud ili ga zezam?! A kad sam hteo da povezem struju covek se izmace dva koraka... onda mi je objasnio dve stvari : da to ne moze da radi i da vodonik ima ogromnu energiju! Kontradiktorno... Pa i meni deluje nemoguce ali moram da probam...

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Ako ste mislili da sam nastradao prevarili ste se! Doduse bilo je blizu... ali pravi razlog sto me dugo nije bilo jesu brojne obaveze ali i opsezni eksperimenti,ispitivanja... Za sada cu vam reci samo jedno : HHO zaista smanjuje potrosnju goriva u motorima sa unutrasnjim sagorevanjem!!! Neko najjednostavnije,naucno objasnjenje bilo bi da hydroxy gas povecava stepen iskoristenja SUS motora time sto utice da gorivo bolje sagoreva. Time i odrzava prostor za sagorevanje besprekorno cistim sto dodatno pomaze. Medjutim,nije bas sve tako jednostavno. Upravo zato vam jos necu reci koliko smanjuje potrosnju jer,uh,to je jako cudno,moram jos da testiram. Mnogo faktora utice,ne postoji nikakav obrazac,Potrosnja se menja,temperatura se menja,izduvni gasovi,snaga,i sve to u neverovatnim krajnostima... Evo samo jedan zakljucak,i to veoma trenutan : mislim da vecina uredjaja koji se prave u garazama ili prodaju po svetu,svejedno,ili ne rade ili rade veoma slabo i to im treba dosta vremena da bi se primetio efekat,znaci nema trenutnog smanjenja potrosnje nego tek posle nekog vremena. To sam zakljucio menjajuci kolicine gasa na istom motoru. Ali...kao sto rekoh motori se ponasaju cudno sa hho pa je ovo samo privremena teorija. Eto,i sam sam bio skeptican u vezi ovoga ali istina je,radi! E da,ima tu par fora kad neko prijavi smanjenje potrosnje,znate,nisu svi ljudi lazovi ali te velike cifre su mi bile sumnjive pa sam razmisljao o tome i sad delimicno potvrdio testiranjem,treba puuuno hho-a da bi se dobila usteda od 50% a jaaako malo generatora po svetu moze da isporuci toliko! Eh sad,rekoh da nisu bas svi lazovi...nego neki ne umeju da izracunaju potrosnju,a vecina njih kad kaze 50% misli na duzi predjeni put a ne na manje goriva! 50% duzi put je samo 33% manje goriva! Toliko za sada,pozdrav!

Comment

• singer
                              CBC Član
                              • 13.07.2010
                              • 29
                              • vrsac

Painteru pozdrav! Ja sam napravio elektrolizer ali imam problem sa zagrevanjem vode . Kako si ti to resio?

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Singeru,daj nesto vise o tom elektrolizeru,oblik,tip,velicina,elektrolit,napon, struja...moze i neka fotka? Nisam vidovit...

Comment

Working...
                                X