HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Ti onog Loleka i Boleka sa Hrvatskog foruma ozbiljno shvatas ?
    Nije se niko pritajio ,nego se nista ne desava jer nema sta da se desi.
    O tome kao o necemu sto moze da smanji potrosnju na kolima,niko vise negde,ni na jednom forumu ozbiljno ne raspravlja.
    i u inostranstvu i kod "nas" na Balkanu .
    Last edited by zoranbg; 07.07.2011, 17:03.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• mvujanovic
      CBC Veteran
      • 08.06.2010
      • 102
      • beograd

Pa nije baš tako jer sam se lično uverio u to što pišem, nikada ništa nepišem napamet.

Pre svega nisam napisao da se netko pritajio, čitaj pažljivije, a drugo nikada ništa nepišem napamet, dakle lično sam se uverio u to što sam napisao,dakle nikakav Lolek i Bolek, i za tvoju informaciju, ljudi sa tog foruma koji pominješ nesebično dele svoja iskustva sa drugima, pa ma kakva ona bila!

Comment

• tasinee
        CBC Početnik
        • 28.04.2011
        • 7
        • Novi Sad

Imam dva pitanja za vas:

1. Da li je uopšte iko uspeo da replicira Stanley Mayer-a u potpunosti? Mislim, da ima najveću proizvodnju gasa sa maksimalno 2-3 ampera, da mu se ne pojavljuje više braon pena u na površini vode iako koristi običnu gradsku vodu... Ako ima među vama takvih, pls javite se! Zainteresovan sam za ozbiljnu saradnju.

2. Kako rešavate kontakte u vodi? Prema Stenliju, cevi treba da budu sposobne da slobodno vibriraju, da imaju određenu rezonantnu frekvenciju. Bilo kakva čvrsta veza na određenom delu cevi može ozbiljno uticati i poremetiti istu. Osim toga, kablovi od inoxa se greju osim ako nije u pitanju prečnik od 3mm i poseban vod za svaku cev. Bakar je odličan, ali on tako sjajno oksidira u toj vodi da je to fenomenalno... i tužno za posmatrati. Kako vi rešavate taj problem? Probao sam da lakiram kontakte, ali lak popuca nakon par sati u vodi i počne da se odvaja.

Comment

• ts-chopper
          CBC Član
          • 26.12.2010
          • 36
          • Nis

to za oksidiranje bakra potpuno podrzavam, voda poplavi za par minuta toliko da odmah mozete u vinograd na prskanje , s'obzirom da sam poceo neka testiranja sa bakarnim elektrodama poznati su mi problemi koji se javljaju.

Comment

• grozda_88
            CBC Član
            • 28.07.2010
            • 47
            • Nis

@ts-chopper

Kako napreduje tvoj generator? ima li nekih novosti?

Pozdrav

Comment

• ts-chopper
              CBC Član
              • 26.12.2010
              • 36
              • Nis

pa trenutno stagnira... imam jos nekih preokupacjia pa ne znam na koju cu stranu. Inace nadam se uskoro nastavku, treba da sredim par detalja vezanih za materijale od i njihovu obradu. Ne zelim da se upustam u bilo kakve eksperimente bez dobre teoreske podloge.

Comment

• Je l' neko ugradjivao hho generator na auto sa plasticnom usisnom granom?

Comment

• mvujanovic
                  CBC Veteran
                  • 08.06.2010
                  • 102
                  • beograd

Originally posted by ts-chopper View Post
                  pa trenutno stagnira... imam jos nekih preokupacjia pa ne znam na koju cu stranu. Inace nadam se uskoro nastavku, treba da sredim par detalja vezanih za materijale od i njihovu obradu. Ne zelim da se upustam u bilo kakve eksperimente bez dobre teoreske podloge.
                  Tu teorija ne pomaže, ako ne probaš nećeš ni znati, pogotovo ako se držiš nauke koju nam plasiraju moćnici.

Comment

• ts-chopper
                    CBC Član
                    • 26.12.2010
                    • 36
                    • Nis

Ma sve to stoji, ali ako se nesto desava prilikom nekog eksperimenta, to je neophodno i objasniti, a ne samo slepo prihvatiti.

Comment

• Probisvet
                      CBC Senator XXL
                      • 07.06.2005
                      • 423
                      • FRANCUSKA

Originally posted by igorn View Post
                      Je l' neko ugradjivao hho generator na auto sa plasticnom usisnom granom?
                      Nije uopste bitno koja vrsta usisne grane postoji za ugradnju HHO generatora ulaz gasa je uvek posle filtera za vazduh i pre leptira koji sluzi za akceleraciju (karburator ili protok metar ili akcelerator sa potenciometrom).

Comment

• Zarko007
                        CBC Član
                        • 28.01.2011
                        • 17
                        • N/A

Originally posted by Probisvet View Post
                        Nije uopste bitno koja vrsta usisne grane postoji za ugradnju HHO generatora ulaz gasa je uvek posle filtera za vazduh i pre leptira koji sluzi za akceleraciju (karburator ili protok metar ili akcelerator sa potenciometrom).
                        zašto je ulaz plina iza filtera za zrak? ne može biti prije ili na samom kućištu filtera?
                        Last edited by Zarko007; 16.07.2011, 17:21.

Comment

• Probisvet
                          CBC Senator XXL
                          • 07.06.2005
                          • 423
                          • FRANCUSKA

Filter moze i da se jednog dana toliko zaprlja da ispred filtera i posle filtera pod pritisak bude mnogo razlicit. Veci je posle nego pre i smanjije mogucnost nagomilavanja gasa oko filtera i u samom filteru a i ostalog sto dolazi - BUUUM

Comment

• Zarko007
                            CBC Član
                            • 28.01.2011
                            • 17
                            • N/A

Originally posted by Probisvet View Post
                            Filter moze i da se jednog dana toliko zaprlja da ispred filtera i posle filtera pod pritisak bude mnogo razlicit. Veci je posle nego pre i smanjije mogucnost nagomilavanja gasa oko filtera i u samom filteru a i ostalog sto dolazi - BUUUM
                            e pa za onoga koji sebi dozvoli takvu situaciju zbog uštede od cca 10 eura godišnje nije ni auto, a kamoli hho u autu. A osim toga mislim da kućišta filtera i ne brtve tako dobro da hho kroz njih ne može proći u momentima kad ga motor ne uvlači.

Comment

• dzelevb
                              CBC Početnik
                              • 18.07.2011
                              • 5
                              • vrnjačka banja

Pročitao sam sve od početka teme mada sam se juče registrovao na forum.Interesuje me kako bi reagovalo olovo sa KOH-om ili NaOH-om?Zašto to pitam jel mi je palo na pamet da se umesto kiseline u akumulator ubaci baza.Šta bi se dobilo???
                              Izvinite ako sam lupio nešto pošto sam potpuni laik u ovoj sveri...I Pozdrav svima!!!

Comment

• mvujanovic
                                CBC Veteran
                                • 08.06.2010
                                • 102
                                • beograd

Napravljena ćelija od cevi,bez rezervoara i creva, samo jedno crevo dovod do motora, na 3 A proizvodi 0,4 LPM, za mene su pločaste ćelije prošlost.

Comment

Working...
                                X