HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dj dragon
    CBC Član
    • 02.10.2010
    • 18
    • kaludjerica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

ja imam agregat od 1,4 kw 4t mozemo sa njim probati relativno je nov a i koristim ga pa mi je malo zao da ga unistim , ali sve sto se pokvari moze ida se popravi

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Bravo "Zmaju",
      Ovo je pravi sportski duh! Eh da je više ovakvih, gde bi nam bio kraj ...
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• dj dragon
        CBC Član
        • 02.10.2010
        • 18
        • kaludjerica

na pocetku verujem posle toliko godina rada i razmisljanja shvatio sam da covek moze sve bitno je da li to zeli

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Originally posted by dj dragon
          ja imam agregat od 1,4 kw 4t mozemo sa njim probati relativno je nov a i koristim ga pa mi je malo zao da ga unistim , ali sve sto se pokvari moze ida se popravi
          Pa sto cutis! Hi hi,al cemo ga opraviti!

Comment

• Mikelandjelo
            CBC Veteran
            • 07.09.2010
            • 130

Generalno nije potreban agregat ... dovoljno je pokrenuti motor (sa malom kubikažom a velikim ks) i staviti alternator ... Ako alternator daje recimo 150A a elektrolizer troši 50A u 2 koraka se može odraditi invertor sa velikim iskorišćenjem i dobiti mrežni napon.Bitno je dobiti dovoljno gasa ... čak i 1 prema 2 premašenje je dovoljno ... a sada posle malo čitanja ... našao sam da ako postoje detonacije u radu na HHO treba staviti da HHO prolazi kro prigušnicu od čelične ceiv savijene u krug sa oko 1500 namotaja žice...na taj način se umanjuje explozivnost smeše ... tako da ima načina očigledno da se sve složi.Umanjenje explozivnosti pravi da motor ravnomerno radi.Za početak , interesantno je da Akumulator kada je napunjen posle toga samo vrši elektrolizu.Ne treba nikakav dodatak ni soda ni bilo šta.... samo destilovana.Moj je bio u odličnom stanju i zato i radi tako kako radi.Ako se akumulator iskoristi za ovo ....imamo sve u jednom.Onaj mali koji sam pokazao na slici ide do 2l/min .... bez problema , greje se (može biti korisno zimi a lako se da rešiti leti.I elektrode ne stradaju nimalo.Vek mu je veliki a iskorišćenje takođe veliko.Potreban je veći napon od 14V za elektrolizu ... mogu da ga dobijem bez transformatora a za velike struje do 50A ...Ploče akumulatora su odo olovo-sulfata....tako da kada se dolije voda elektrolit se sam stvara iz hemijske reakcije.Ne treba ga dodavati uopšte.
            Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• Mikelandjelo
              CBC Veteran
              • 07.09.2010
              • 130

Proces neefikasan , merio ... ne ide ... ... prelazim na painterov sistem ... ideja je ovakva....zamislite da se ploče slažu (bez ikakvih rupa na sebi) ovako...ploča pa izolator (najtanji mogući) i tako redom nekih 20 ploča.Zatim zamislite da se napravi rupa kroz sve to zajedno (dibije se mala cev od recimo 1mm)...pa da se takvih 20 sevi napravi....krajeve tih cevi spojite tako da se dobije jedna duga cev .... struja ne zavisi od površine ploča više....ne može nigde da curi (ide samo kroz elektrolit)...efekat bi trebao da bude najveći mogući.ima li ko ideju šta i kako bi moglo ili kako vam se čini da li može da radi?

Comment

• qwisko
                CBC Veteran
                • 10.07.2009
                • 124
                • Beograd
                • 406

Pojasni malo sta se desilo? U prethodnim postovima si rekao da varijanta sa akumulatorom daje izvrsne rezultate. Gde je nastao problem?

Comment

• Mikelandjelo
                  CBC Veteran
                  • 07.09.2010
                  • 130

Vrlo brzo se nabije pritisak od vodene pare,sistem postaje nestabilan i logaritamska je zavisnost struja/temperatura ... tj. kao da postoji okidni nivo kada temperatura dođe do neke vrednosti i struja ode u pm .Dobija se gas...to jeste....ali sistem je neefikasan...zagrevanje nije malo...onaj mali akumulator ide na skoro 90 stepeni za kratko vreme....(kada smo se čuli telefonom bilo je malo vode u sistemu pa se nije jako grejao).Ako trošim energiju na grejanje i paru...a dobijam gas....logično je da mi je iskorišćenje malo...kod tebe nema pare ni velikog grejanja...tako da dry cell...ali po ideji koju sam pomenuo....da struja ide samo kroz elektrolit.

Comment

• Mikelandjelo
                    CBC Veteran
                    • 07.09.2010
                    • 130

za tanak izolator a extra dobar mogu da preporučim termofoliju za grafoskope , extra tanka i postojana na temperaturama.

Comment

• qwisko
                      CBC Veteran
                      • 10.07.2009
                      • 124
                      • Beograd
                      • 406

Originally posted by Mikelandjelo
                      Vrlo brzo se nabije pritisak od vodene pare,sistem postaje nestabilan i logaritamska je zavisnost struja/temperatura ... tj. kao da postoji okidni nivo kada temperatura dođe do neke vrednosti i struja ode u pm .Dobija se gas...to jeste....ali sistem je neefikasan...zagrevanje nije malo...onaj mali akumulator ide na skoro 90 stepeni za kratko vreme....(kada smo se čuli telefonom bilo je malo vode u sistemu pa se nije jako grejao).Ako trošim energiju na grejanje i paru...a dobijam gas....logično je da mi je iskorišćenje malo...kod tebe nema pare ni velikog grejanja...tako da dry cell...ali po ideji koju sam pomenuo....da struja ide samo kroz elektrolit.

To smo pokusavali da ti objasnimo od pocetka, ali si resio da otkrijes na tezi nacin .
                      Za sada je najbolja varijanta dry cell, ali ima mnogo varijacija, samo treba otkriti najbolju. Veceras kad zavrsim sa poslom cu probati da napravim ovu varijantu da vidim kako to funkcionise
                      Dijagonalno busenje rupa za protok elektrolita i gasa. Mislim da ce smanjiti curenje, ali ne znam dok ne probam.
                      Da napomenem da ovo sve pokusavam sa losim materijalima, ali uporedjujem podatke, pa bi procentualno to trebalo da se odnosi i na 316l i kvalitetniju izolaciju i ceo sklop uopsteno

Da dodam: ako je neko vec probao ovu varijantu i nije dobio bolje rezultate, nek kaze, da se ne mucim bez potrebe (mada volim da eksperimentisem )

Comment

• Mikelandjelo
                        CBC Veteran
                        • 07.09.2010
                        • 130

Ovo je najdetaljnije šta sam našao...sa gledišta elektronike i mog poznavanja nema zamerki za princip rada.

Evo link : http://rapidshare.com/#!download|686l3| ... 1_.pdf|491

I da napomenem , v r l o je e x p l o z i v n a stvar , umalo me koštalo uništenja sluha zbog glupog akumulatora i njegovih glupih zagrevanja kada mi je zbirni gas u posudi za spajanje kanala pukao juče.Posebno oprezno sa njim i koristite što tanje sudove od plastike za male eksperimente,a pravite odvod do bablera sa što kraćim cevima (da što manje gasa iza njega bude u rezervi) ... i uztvorenom ne idite na maximalnu produkciju nego sa malim snagama merite efikasnost...zaštitu možete da probate jer ja danas hoću sigurno da napravite pomoću cevi u koju se sabije pirinač (painterov sistem) ako ko ima bolju ideju neka kaže ... niko neće od toga postati bogat a učiniće svima dobro.

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Mikelandjelo,o kakvoj prigusnici pricas? Elektromagnet? To s kanalima samo ti razumes. Probaj pa javi rezultate! Kakva je to termofolija za grafoskope,koji je materijal i koliko debela? Ovaj plan s interneta deluje komplikovan i nije proveren! Prodavali ga svojevremeno kao da vozis 100% na vodu ali nije,obican booster samo komplikovan!
                          Quisko,donje rupe sto manje,otprilike upola. Moras uzeti bar 304 prohrom inace ne smes cedj kao elektrolit.

Comment

• qwisko
                            CBC Veteran
                            • 10.07.2009
                            • 124
                            • Beograd
                            • 406

Znam da rupe za dovod treba da budu sto manje. A ovo sam nacrtao na poslu za par sekundi.
                            Koristim neki prohrom, veruj mi da ne znam koji. Dobio sam manju tablu od prijatelja, pa to koristim za ''igranje''. Kad to istrosim na nekoliko razlicitih varijanti, videcu koja je najbolja, pa onda idu pravi materijali. Skupo je zadovoljstvo eksperimentisati sa 316l

Comment

• Mikelandjelo
                              CBC Veteran
                              • 07.09.2010
                              • 130

Folija je vrlo tanka,od plastike je koja može da prođe kroz laserski štampač...i vrlo je postojana.Ovo za kanale najbolje da napravim pa uslikam.

Comment

• qwisko
                                CBC Veteran
                                • 10.07.2009
                                • 124
                                • Beograd
                                • 406

Pitanje u vezi pirinca za flashback: kakav treba da bude, glazirani ili neglazirani?

Mala sala. Zanima me da li ga treba sabiti u cev u zrnu ili da se izmrvi? Treba li dodati jos nesto ili je dovoljan samo pirinac?

Comment

Working...
                                X