HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• danek
    replied
    Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

bitno da je 30A jer zimi moraš dizat elektrolitom do 15-20A pa blokirati na 5-6A...neznam kakvi su..dal je ispeglan puls ili ima špiceve...ako imaš povoljno kupi dok ne izradiš bolji pa zamijeniš...neznam stvarno kakvi su ti kupovni ili homemade..elektroniku ne radim..između 250 i 500 Hz je ok

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    danek

jos pwm modulatora dale je neko pravio i kakva su iskustva sta kazes danek koji bi ti pravio od ova cetri pwm.

http://www.hhocarfuelcell.com/pwm-circuit/variable-frequency-pwm.php

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    danek

znaci 25 elektroda kao sto si mi rekao -nnnnn+nnnnn-nnnnn+nnnnn- ulaz u motor znaci mora 10 mm da bi motor stabilno radio.koji bi pwm bio bolji ima na netu tri seme dali da pravim ili da kupim gotov sta predlazes.

Leave a comment:

• danek
    replied

Darko..shvati jedno,ono najbitnije-HHO nije gorivo,HHO razbija složene molekularne lance ugljikovodika i na taj način razbijeno gorivo izgara u cijelosti
    -zato dodajemo HHO putem u**** zraka,količinu koja ne guši motor a dovoljnu da obavi taj proces u cilindrima-svako neravnomjerno dodavanje HHO plina u cilindre rezultira ili gušenjem motora(postaje tromiji,teže vuče) ili nedovoljna količina ne odradi svoju funkciju...ne diže HHO snagu motoru nego efekt potpunijeg izgaranja goriva-u kojoj mjeri ćemo ostvariti uštedu goriva ovisi o sastavu HHO plina-dakle kvaliteti i količini,što ovisi o učinkovitosti generatora-brute force elektrolizu moramo svesti na što finiji elektrokemijski proces koji je ovisan o jakosti struje,gustoći elektrolita,curenju struje itd...
    -dakle sa razmišljanjem moraš krenuti od tog temelja HHO tehnologije jer tko to ne shvati osuđen je na neuspjeh...nažalost ali je tako.
    -graditi elektrolizer i njemu pripadajući sustav snabdjevanja elektrolitom i transporta plina u motor je vrlo precizan i osjetljiv posao koji ne trpi nikakve tolerancije-sve mora raditi gotovo savršeno,moramo pogoditi idealan sastav plina i količinu istog da odradi posao u motoru-zato mnogi nemaju uštede,idu popreko u želji da nešto naprave ali nažalost rupe u znanju,shvaćanju cijele problematike odvuku stvar u krivom smjeru i sve propada...jbg...treba graditi elektrolizere,pratiti njihov rad,vršiti mjerenja temperature,napona po ćelijama,vizuelno promatranje proizvedenog plina,mjerenje proizvodnje plina i u konačnici nakon dužeg rada generatora uvjeriti se u njegovu stabilnost i pouzdanost..eto,nadam se da si shvatio

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    danek

moje misljenje je da ulaz u motor mora biti manji kako bi vodonik na leru se fakticki gomilao u posudi kad das gas on ga povuce vise i trosi ako bi teoretski ulaz u motor bio 10 mm u posudi nebi bilo gasa ni malo motor bi sve u****o ako je ulaz 4 mm ima uvek rezerve i kad das gas on proporcionalno povlaci vise gasa iz posude i trosi tu malu rezervu gasa i daje motoru vise snage na startu.zanima me dali ispravno razmisljam pozdrav darko.

Leave a comment:

• danek
    replied
    Odg: hvala danek na informaciji

Originally posted by darkoarf View Post
    u motornom prostoru tesko cu ubudziti posudu od golfa trojke gali je dovoljna plasticna cilindricna posuda od 1,2 litra ima sve potrebno fabricki na njoj sam da zakacim creva.nisi mi rekao koji precnik ulaza u motor pre leptira gasa.pozdrav
    možeš i posudu od servo ulja...uska je i ima šraf za nosač,možeš je i vezicom prikopčat za nešto...dolje 2 izlaza tak da nemaš problema-bušiš rupu prije čepa i ušrafiš uvodnicu i zaliješ epoxyjem-čep ima mjerač da možeš vidjet nivo vode,na čepu je mala rupica nju isto epoxyjem kapneš i gotovo-imaš pp
    Last edited by danek; 04.02.2012, 22:30.

Leave a comment:

• danek
    replied

to bi trebalo ovako nekako izgledati:

Leave a comment:

• danek
    replied

Originally posted by who? View Post
    debljina ploca je 0.8 a rastvor otprilike 2 kafene kasicice sode stavljao sam po malo dok struja nije skocila na 9A
    naravno istocio uvek vodu pa promesao i tako svaki put kad sam dodavao sodu...
    sad lijepo izbaci smeće od sode van,rasklopi generator i očisti ploče-operi benzinom za čišćenje i poplakni destiliranom vodom
    -donje rupe pokrpaj gumicama koje imaju rupe 4mm kroz sredinu-lijepo epoxyjem poljepi zakrpe da se ne pomakne kod sklapanja-sklopi generator,ubaci 15% NaOH i struju pwm-om smanji na max 6A-i vozi
    -ćelija će se još čistiti u autu i navući željezno oksidni sloj-prljavu vodu izbaciš,natočiš u spremnik toplu destiliranu i pod pritiskom je izbaciš van da povuče još prljavštine zaostale u generatoru-napraviš novi elektrolit ubaciš i vozi.
    -donja rupa je velika,struja ide prema jačem polaritetu direktno i dijelom zaobilazi neutralne elektrode,tako da su + i - elektrode pod prevelikim naponom a svaki napon viši od podnošljivih 2.4V po ploči stvara grijanje i paru...možeš i ovako ostavit,ali ne struju drukat preko 5A i obavezna regulacija pwm-om...ta ćelija radi na 200W otprilike,svaki porast napona ruši uštedu radi sve nekvalitetnijeg hho plina i nepoželjne pare u kompresijskom prostoru-na 5A koliko napravi to je gotovo...
    -malo,ali vrlo kvalitetnog plina,jačeg nego na 9A...uz to ćeš dobiti solidnu cirkulaciju,odlično ispiranje ploča i provociranje veće proizvodnje hho plina-vozit do prvih rezultata 1000km dok se očisti kompresijski prostor od čađe i karbonskih deponija koji su smetnja termodinamičkom procesu u motoru-naime,hho izgori prije gmt i spali čađu i karbonske deponije,uleti nafta ili mješavina zraka i benzina kojima je nemoguće rastrgat molekularne lance produktima izgaranja čađe i deponija...kad se komp.prostor očisti na gorivo je direktan utjecaj izgaranja hho plina i počinje ušteda-manja potrošnja goriva i povećanje snage automobila-sve ostalo je gubitak novaca,vremena i veliko razočaranje

Leave a comment:

• who?
    replied

debljina ploca je 0.8 a rastvor otprilike 2 kafene kasicice sode stavljao sam po malo dok struja nije skocila na 9A
    naravno istocio uvek vodu pa promesao i tako svaki put kad sam dodavao sodu...

Leave a comment:

• who?
    replied

evo kako to sve izgleda...

Leave a comment:

• boba83
    replied

Originally posted by who? View Post
    ajmo mala pomoc ako moze?
    napravio sam hho generator aktivna povrsina celija je 13.5x13.5
    rupa gornja i donja su po 10mm
    sastoji se od 11 poloca -nnnn+nnnn- (inox 304)
    razmak izmedju ploca (tj dihtung) je 1.2mm debljine a sirine 15mm tako da kad se stegne ima oko 1 mm izmedju ploca
    u destilovanoj vodi sam dodao NaOH (natrijum hidroksid -ili poznatiija je kao ziva soda), potrosnja struje je oko 10 A

kada sam povezao na auto testirao sam za koje vreme ce napuniti casu od 22dl tako sto sam je potopio u vodu okrenuo naopako doveo crevo u nju i cekao da generator napuni gasom. trebalo je oko 43 sec sto po mojoj matematici je duplo slabije no sto bi trebalo?
    moze li pomoc gde gresim?
    Reci mi koja ti je debljina ploca? Ali koliko vidim problem je u tankim dihtunzima jer uglavnom razmak izmedju ploca je 3mm. koji rastvor zive sode si stavijo?

Leave a comment:

• who?
    replied

ajmo mala pomoc ako moze?
    napravio sam hho generator aktivna povrsina celija je 13.5x13.5
    rupa gornja i donja su po 10mm
    sastoji se od 11 poloca -nnnn+nnnn- (inox 304)
    razmak izmedju ploca (tj dihtung) je 1.2mm debljine a sirine 15mm tako da kad se stegne ima oko 1 mm izmedju ploca
    u destilovanoj vodi sam dodao NaOH (natrijum hidroksid -ili poznatiija je kao ziva soda), potrosnja struje je oko 10 A

kada sam povezao na auto testirao sam za koje vreme ce napuniti casu od 22dl tako sto sam je potopio u vodu okrenuo naopako doveo crevo u nju i cekao da generator napuni gasom. trebalo je oko 43 sec sto po mojoj matematici je duplo slabije no sto bi trebalo?
    moze li pomoc gde gresim?

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    hvala danek na informaciji

u motornom prostoru tesko cu ubudziti posudu od golfa trojke gali je dovoljna plasticna cilindricna posuda od 1,2 litra ima sve potrebno fabricki na njoj sam da zakacim creva.nisi mi rekao koji precnik ulaza u motor pre leptira gasa.pozdrav

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    odgovor gde se kupuje prohrom 316 l

jeep comerc i svi ostali koji prodaju lim i kutije prodaju i seku prohrom razne debljine samo malo potrazite u svom gradu ili na netu.ja sam kupio sa drugarima isecenu celu tablu 2 kvadrata.

Leave a comment:

• qwisko
    replied

Od proslog leta drzim celiju u kolima. Sam sam sekao inox i busio rupe.
    Smirglao sam sa krupnom smirglom, ravnim pokretima gore-dole pa levo-desno, dok nisam napravio plitke riseve u inoxu. Posle sam oprao destilovanom vodom, pa alkoholom, pa opet destilovanom vodom i sklopio celiju. Sve sam radio u gumenim rukavicama da ne bih dirao inox golim rukama. Ubacio u kola celiju, pa posle nekih 500km voznje izvadio, rasklopio i ponovio pranje i ponovo ubacio u kola. To sam ponovio posle jos 2000km i od tada nisam dirao.
    Pri prvom rastavljanju na 500km celija je bila dosta zaprljana, sva prljavstina se odvojila elektrolizom i bas joj je trebalo pranje, a posle 2000km se jedva videlo da je zaprljana. Po meni je to sasvim dovoljno i nema potrebe za ukljucivanjem celije u garazi na vecim amperima, pa postepenim smanjivanjem, kao sto se ranije pominjalo. Sasvim je dovoljno i ovo, a celija odlicno radi.

Leave a comment:

Working...
X