samo da dodam: siromašna smeša,niako ne ide u prilog većoj snazi ili boljem sagorevanju,pogotovo ne na većim obrtajima.
Eventualno možemo reći da je ista primenjena kod motora sa direktnim ubrizgavanjem benzina u komoru za sagorevanje,ali samo u režimu ler gasa.
Siromasna smesa je i idealna smesa ako se javljaju detonacije i pregrevanje klipa. Kod svih novijih motora cim se javi siromasna smesa dolazi do retardiranja tacke paljenja. A kod direktnog ubrizgabanja se ide sasieomasnom smesom i pri laganoj voznji bez opterecanja.
Samartdzicu, nemam pojma o cemu pises. Ne razumemo se nikako, ne vidim vezu Tvojih komentara sa mojim komentarima a i tesko mi je da Te ispratim tako da ne mogu da Ti odgovaram, bice to diskusija bez kraja i bez resenja. A cim nadjem vremena uradicu testove na dinamickoj kocnici i okaciti rezultate. Pozz.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Ja iskreno verujem da je Dekarbonizacija jako interesantna i da ima dobar rezultat . Mislim da bi sigurno pomogla da neki recimo benzinac atm ili turbo puno lepse radi . U startu otpadaju benzinski motori sa direktnim ubrizgavanjem . Tu verujem da je jedino moguce prvo ocistiti mehanicki usisne ventile demontazom usisne grane i nekom vrstom peskarenja (stim sto za tu svrhu koriste plasticna zrnca) pa tek onda dekorbonizacija . Dizelima verujem nema pomoci . Speciajlno mislim na dizele preko 150 000km . To je uglavnom sve rastimano i izdrndano da mu nece pomoci tretman ni na 1000km . Mnogo su grdni i prljavi i ponajvise otrovni . Digne mi se kosa na glavi kada cujem kako se hvale da nemaju cat ni pap . To je takva nekultura i bahatost da je to neshvatljivo . Nigde jos nisam procitao da se neko resava problem sa katalizatorom tako sto trazi nov recimo . Vraca sve u fabricko stanje .. Taj nivo znanja i svesti da se taj nesretni dizel motor vrati u fabricko stanje kod nas ne postoji .
Pomenuta cena je sasvim ok . Nadam se da prilikom rada koriste neku dobru masku za usta i nos . Inace dzaba im posao .
Comment