Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

U teoriji i po propisima je obavezno, u praksi ce ti uvek traziti i nacionalnu.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• maxbax
      CBC Član
      • 06.10.2006
      • 61
      • Novi Sad

Hvala

Mnogo mi je manje cimanje da je izvadim nego da imam problema u inostranstvu.

Comment

• gaudiosus
        CBC Početnik
        • 25.01.2010
        • 5
        • Beograd

A da li mi neko moze reci KAKO oni znaju koliko ja ostajem? Ponesem 150 e i ostanem 20 dana a kazem da sam dosao na 2 ? Ili zaista dodjem na 2 ali me sretne prijatelj i kaze ostani, imam ja kesha...???

Trebao bih putovati na tri, cetiri dana sledece nedelje u posetu, imam gde da spavam i jedem. A nesto nemam bash 300e da nosim za 3 dana...

I sta ja njima da kazem?

Skroooz bez veze fora jbt...

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

A koga si našao da zamajavaš, jer je to očito! Nisi napisao kako nameravaš da putuješ, vrstu prevoza. Obično ne pitaju ništa, ali ako te pitaju, onda te sledi što ti pripada. Zar nemaš ovde prijatelja da ti pozajmi tih 300 evra o kojima govoriš, ili su tvoje namere providne?

Comment

• gaudiosus
            CBC Početnik
            • 25.01.2010
            • 5
            • Beograd

A ne vidim chemu takav stav? Nisam obratio paznju. Isao bih najverovatnije vozom...Imam prijatelja ali da mi pozajmi kada udjem u Slo. Malo je komplikovano traziti da neko dodje po tebe u Hr pa da se zajedno vracate ili do granice, kako to vec ide. Prosto nisam upucen u te stvari...Sorry na nerazumevanju

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

procitaj post od korisnika CikaKure na prethodnoj strani.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sasa petrovic
                CBC Početnik
                • 28.01.2010
                • 1
                • novi sad

recite mi molim vas sta mi je sve potrebno na granicama da bi stigo u Austriju. Imam novi biometriski pasos i putovao bih kao suvozac sa sestrom kolima koja drzvljanin te drzave i sad neznam kolko mi teba tacno para niti koje odgovarajuce dokumente a bio bih tamo 90 dana

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Dovoljni su ti samo biometrijski pasoš i rođena sestra. Ako ima para može biti i prijateljica. Sve preko toga je bonus. Prilikom prelaska granice najbolje da vozi vlasnik vozila, jer mora da pokaže saobraćajnu i vozačku dozvolu, a uz svoj i pasoše putnika.

Comment

• gaudiosus
                    CBC Početnik
                    • 25.01.2010
                    • 5
                    • Beograd

NE znam da li neko ima iskustva ali, ako dodjem na granicu i kod sebe imam 150 e i kazem da ostajem dva dana a ostanem 20 ...kako taj neko zna , ili se negde belezi koliko ostajem? I jos...ako imam kreditnu karticu..putujem vozom, kako ce znati koliko para imam na kartici?

Imam Cg biometrijski pasos a Srb stari, valjda mogu i sa Cg putovati?

Tx

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Vize su ukinute za SRB biometrijske pasose, s njima nema problema. Ne zna niko koliko ostajes, stvar je cisto procene na ulasku da li ce ti poverovati ili ne.

Pa ako su ukinute vize za CG pasose mozes, ako nisu ne mozes, prosto
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• rajmax63
                        CBC Prijatelj
                        • 02.04.2005
                        • 1415
                        • Bačka Palanka
                        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by gaudiosus
                        ili se negde belezi koliko ostajem?
                        pa udare pečat u pasoš
                        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                        Audi ima crveno T

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by gaudiosus
                          ... kazem da ostajem dva dana a ostanem 20 ...kako taj neko zna , ili se negde belezi koliko ostajem?
                          Imaš pravo da ostaneš 90 dana, ako poštuješ propise zemlje gde putuješ. Koliko znam, u svim zemljama EU moraš prijaviti boravak. U pasošu na šengenskoj granici udare pečat, a ponekad to propuste, u kojem slučaju važi datum prijave. Ako prekoračiš tih 90 dana, sigurno ti sleduje zabrana ponovnog ulaska o čemu je pisano.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

a zar nije poenta biometrijskog pasosa da ga provuce kroz tamo neko sokocalo, pa ostane u racunaru kada si usao i gde si usao? je l' to povezano sa ostalim ili je to, ako si bas trazen, pa da izbaci neko upozorenje?
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• StudentBGD
                              CBC Senator XXL
                              • 18.12.2007
                              • 1027
                              • Beograd

Ja imam SLO pasos i na ulazu u SLO u vecini slucajeva ga samo otvore da vide sliku, dok su moje saputnike sa SRB pasosem uvek skenirali, tako da verujem da program belezi ulaske i izlaske, da li je osoba trazena, ima neku zabranu itd.
                              Na HR granici mi uvek skeniraju pasos
                              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• gaudiosus
                                CBC Početnik
                                • 25.01.2010
                                • 5
                                • Beograd

kapiram ja to, ali mene zanima...ako vec mora neko imati novac za 5 dana boravka ( x 70e ) ja mogu reci da idem na dva dana ( jer za toliko imam novca) a ostati 20 dana... TO mi nje jasno?
                                Ne verujem da neko nekog pita koliko ostajes ti kazes dva dana a ostanes slucajno duze...Ako vec imam pravo do 90 dana, sta koga briga koliko cu se zadrzati?

Vrratim se posle 10 dana umesto 2 i oni kazu i ako imate prava do 90 dana prekoracili ste jer ste "rekli" da se zadrzavate 2 dana ?

Comment

Working...
                                X