Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mucic2
    CBC Član
    • 31.08.2009
    • 18
    • Bor

Re: Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

ne radi se opste o kako ti kazes "gangster look" je r nisam ja u tom fazonu ,nego vise zbog sunca sam to uradio to da ne mora svako da mi zvera po kola i da vidi sa kim se vozim sisic , ali boze moj skinucu ih jer nevolim da opste dodjem do komunikacija

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Cao

Nije bila prozivka vec odgovor na pitanje kako zakon tumaci nesto. Ovde je segment pitanja sigurnosti u saobracaju, nema nigde u saobracaju da li treba da imas farove na auto no ipak se traze na tehnickoj kontroli a policija hoce da kazeni ako ih nema. Nadam se da su razumeo primer je ekscentrican i nije trebao ni biti na forumu, te je i moj odgovor utisao na istu stranu.
      Elem, postoje zakoni i obaveze koje nisu regulisani sa podatcima u saobracajnoj dozvoli, mislio sam da je to svima jasno no ispade da nije.

Postavlja se suncani film (folija) i ovde , recimo nize na stranici pogledaj razlicite nivoe koliko koce, ali, obrati paznju i gde. Ne pada im ni na pamet da cak ni na reklamnom materijalu dovode u zabludu...

Cak i ovaj najsvetliji koji je 75% poropustne moci ima redukciju toplote od preko 50%.
      Najnoviji su sa propustnsti skoro skroz transparentni sa 94% (tacno 50% termicke blokade) pa se nestavljaju ispred B stubova.

Svima nam je jasno i pratimo sta se desava u svetu gde iz razloga sigurnosti uvode razne zabrane na sve sto pokriva lice u celosti, isto vazi i za auto. komunikacija ocima i gestikulacija kod vozaca u izvesnim situacijama je segment koji bi patio ako se i stakla na prednjim vratima zatamne.

A da nepricamo o tome da bi mogli pomisliti da si ti bas ovaj ako te nemogu opticki indetifikovati
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Sve je to sviroqrc što se tiče folija ... ako neko hoće, može i pun exploziva da vozi samo da nema folije na vozačkim staklima da bi se znalo ko vozi ?!
        Nisu folije šminka, imaju debelu upotrebnu vrednost. Kad sam obrnuo kola preko krova komplet prozori su ostali na folijama u komadu, izlomljeni ali u komadu, nisu se rasuli k'o g0vno po njivi.
        Ja moje neću skidati. I putovao sam u Šengen s folijama i aftermarket xenonima i opet ću.

Što se iskustava tiče: Lik s aftermarket xennonima je imao prolem u Nemačkoj zbog istih. Pandur ga na'vatao baš zbog toga, a na kolima ima dobar set. Nije ga na'vatao prvi put kad je išao, ali se svodi na to da možete imati velikih problema ako naletite na poštovaoca pravila koji gleda dlaku u yayetu. Čovek se izvukao iz nevolje ali slučaj nije za potcenjivanje.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• BOOST
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Ovaj post se lako moze uzeti kao preporuka i zdravo za gotovo. Da li smo spremni da stojimo za placanje kazni za svakog pojedinca koji slusa nase preporuke????

Ja nisam.

Mogu da kazem ovako, vozim sa aftermarket xenonima vec 3 godine i nikad nisam imao problema, cak idu i kao day runing light. 160.000km za to vreme i nema reakcije od policije, nigde. Ovo za sigurno ima veze sa cinjenicom da je vise od 50% automobila sa xenon svetlima te je policija manje observantna po ovim pitanjima. No, ako bi uleteo u neku saobracajnu raciju, ne bi se izvukao.
          Na svakom tehnickom pregledu sam uredan sa standardnim H sijalicama.
          Dakle, nemoze se porediti xenon sa zatamljivanjem stakla.

Da stavim folije na prednja stakla, u roku od 24 sata bio bi kaznjen.
          move your mind

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

tacno je da nije isto ..sa losim (ne-fabrickim-ne-atestiranim) xenonima mozes da ubijes nekog koga zaslepis ..sa folijama nemozes. tako da se slazem da nije isto

hm.... katalizatori ..
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Jedino sto neznam kakav je odnos na jugu EU prema zatamnjenim staklima. Sto severnije se ide manja je sansa za oprastanjem od strane policije, kako god, od linje Nemacke na gore, B + Nl include, nisam zaustavljan zbog xenona, znam po tipovima auta koji imaju xenone i lako se uoci, ali eto prolazi se a i voze se aftermarketi maksimalno.

Sa druge strane, nisam jos naisao na auto koji ima folije ispred B stuba. Verovatno postoje, negde...

Scenario sa policijom u Madjarskoj proslog leta.

Vozim iz Budimpeste (isao da sipam Etanol) i negde oko Keckemeta kontrola na auto putu, skrecu na stranu u specijalno ogradjen deo iza zute linije sa jasno naznacenom blokadom desne trake na oko 500m ispred.

Svrati me i kaze mi da nemam upaljena dnevna svetla, da voznja sa maglenkama nevazi.
              Kazem mu da u Svedskoj mozes da vozis sa maglenkama i bilo kojim svetlom napred koje je jace od pozicije, jelpo me zamoli da upalim srednja i pozeli mi srecan put. Uradim to, mozda na srecu da nije stajao isped u trenutku paljenja te nije primetio blicanje u startu, ali eto proslo se.

Sad teram xenon u maglenkama (skroz legalno) i u dugim svetlima, dosadilo mi da razmisljam o glupostima. Nekako, lakse biti cist.
              move your mind

Comment

• mucic2
                CBC Član
                • 31.08.2009
                • 18
                • Bor

e da vam kazem da ste me ubedili iz I da skinem folije na prednjim staklima, a sto se tice ksenona to jeste u pravu ima bre neki pa kad zasvetli u oci treba mi minut da se oporavim, to stoji ikod nas u pravilniku saobracaja za iste sta mora da sadrzi ksenon, a takodje pise i za zatamnjena stakla kolko mogu da budu zatamnjena naprimer napred u ravni vozaca 25% a pozadi i 100%moze stim da vetrobransko staklo se nesme uopste zatamnjivati, mada sam ja imao problem na tehnicki drukao me je malo zbog zatamnjenja kao nesme da me pusti treba atest itd. ali ja kazem ako neces ti idem kod drugog itako se dogovorimo .

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Naslovu: Zezanje

Originally posted by StudentBGD
                  Kako se prepoznaje zemunska beba u inkubatoru?
                  - ima zatamnjena stakla!
                  Ma ti si iz Bora, znao sam da za tebe ima leka
                  move your mind

Comment

• mucic2
                    CBC Član
                    • 31.08.2009
                    • 18
                    • Bor

ma normalno mi smo malo pitomiji.................

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Kad budes furao gore, od Beca, pravac Linz, izlaz za WELS na Passau pa Regenzburg.
                      Obrati paznju da kad ides preko Welsa, da jos nikad nisam tu uleteo bez da je provala oblaka.
                      Nezuri na toj deonici ako nemas specijalne kisne gume.

Pozz
                      move your mind

Comment

• mucic2
                        CBC Član
                        • 31.08.2009
                        • 18
                        • Bor

nemam spec.kisne gume ,kupio sam neke semperit super comfort,
                        e kojim cu putem stvarno neznam koristicu navigaciju pa gde ona kaze tamo cu da vozim dok ne stignem u frankfurt

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Navigacija ce te za sigurno sprovesti tuda kuda sam rekao.
                          Bec, Wels, Passau,Regenzburg, Nurberg, Frankfurt.
                          To je i najkraca i najbrza trasa kad se krene na sever iz Srbije.
                          Zato ti i kazem, a po pitanju Semperita, pa Austrijski je treba da odgovara njihovoj putnoj podlozi (nekad kruta i klizava guma na mokrom ali vremena se menjaju).
                          move your mind

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

Bio sam pre par dana gore, sto kaze BOOST prava provala oblaka u tom delu i kad sam isao i kad sam se vracao.. Sto se policije tice, nisam ih video ni u najavi sto ne znaci da oni mene nisu videli ali nisam se obazirao i nisam skidao nogu sa pedale ispod 150km/h cak i po tom mokrom delu i radovima na putu gde je ogranicenje bilo 80. Madjarska granica nema guzve, samo pitaju jel imas cigare i gledaju gepek , mi van unije mozemo da ponesemo po boks a evropljani po dve pakle pa ako ides nekome u goste, obraduj ga sa boksom cigara sto je u prevodu kod njih jedno 50 evrica mozda i jace(kod nas 10 evra) vinjete su samo za madjarsku i austriju, u nemackoj je put besplatan!!! svi nesto govore o kvalitetu auto puta u nemackoj, po meni je u hrvatskoj mnogo bolji samo sto nemci imaju takvu mrezu da to nije normalno, ako negde krenes, ne moras da spustas brzinu ispod 130 km/h

Wc 0.5 evra na pumpama ali zato neki fensi samoperivi, samo se spusti cetka i obrise solju.. fensi.. burger kingova na svakom cosku, bolji su od mekdonaldsa a cena je malko veca.. plin u austriji prakticno ne postoji, u madjarskoj ima na par pumpi ali se klasicno treba raspitati pred polazak a u nemackoj ima samo je drugaciji pistolj pa treba ili kupiti komplet adaptera(20eura) ili uzeti od njih uz odredjenu kaparu(50 eur) koja se vraca po izvrsenom punjenju.. Neke pumpe imaju dva razlicita pistolja pa ne treba adapter. Ponegde se nabode i usamljena LPG pumpa na kojoj niko ne radi, samo usamljeni automat pa ako nemate karticu, mozete da se slikate(visa, master, maestro) a american express ne primaju tj retko gde, ja sam je samo iskoristio u formula 1 hotelu gde sam se odusevio kako je to napravljeno da bude "instant"

sve u svemu, madjari kradu na kursu evro/forinta zato koristite kartice a gorivo je skuplje nego u srbiji ali je zato raketno i automobil osetno bolje radi i daleko manje trosi npr srpski plin 320km nemacki plin 420km pod punim gasom!!

Comment

• mucic2
                              CBC Član
                              • 31.08.2009
                              • 18
                              • Bor

Plin ne koristim, sto se tice cigareta svi smo nepusaci i oni tamo i mi ovde.
                              a ta kisa sto je na toj deonici ... pa to mozda nam peru kola za dzabe
                              A sad malo oko goriva, ja sam se ovako razmisljao: kad krenem iz mog lepog Bor-a da natocim malko dok ne izadjem na auto put pa tu OMV ili EKO... dok ne stignem u Madjarsku a onda da ga iznenadim sa kvalitetom da se malo produva,paa u Austriju isto ili je gorivo tamo kod njih istog kvaliteta, e da koje pumpe(firme) mi preporucujete za BMB od Bora-Frankfurta posto kod nas ovde ima samo NIS i LUK-oil. Ikoje su cene goriva u Madjarskoj,Austriji i Nemackoj za BMB-95 i BMB-98 iako imaju jos neki kvalitetniji PRePoRUka

Comment

• JAPANX
                                CBC Senator XXL
                                • 10.08.2006
                                • 2159
                                • Beograd

nema BMB ima samo benzin 95 oktana i onaj od 100 oktana

preporucujem ti onaj od 95 oktana jer je jeftiniji a i na njemu ces osetiti finu razliku u kvalitetu i potrosnji

cena je oko 1.4 evra za litar svuda van granice na tu stranu

Comment

Working...
                                X