Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

Da li neko zna, ako npr idem do Temisvara na 1 popodne, da li moram imati medjunarodnu vozacku dozvolu, ili mi rumunski cika policajci mogu progledati kroz prste?

Isto pitanje ako bih isao i do Segedina
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Svaki carinik ima pravo da traži dokumenta na uvid. UVEK će ti tražiti zeleni karton, ponekad i saobraćajnu, a ostalo zavisi od njegove dobre volje i vremena.
      Ja ne bih rizikovao bez kompletnih i ispravnih dokumenata.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Na isto pitanje, koje zemlje EU priznaju nacionalnu dozvolu, nisam dobio odgovor. Nisam našao ni na sajtu AMSS, koji izdaje međunarodnu vozačku dozvolu. Nisam tražio mišljenje, nego gde je to ozvaničeno.

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by prolupator
          Moraš da prijaviš na našoj carini, bar je tako kad dolaziš avionom ...
          Znam da moram da prijavim našoj carini, ali nikad nisam ništa nosio kroz drugu državu, pa me zato interesuje kakva su mi prava (i obaveze) na tuđem graničnom prelazu.

A za austrijske propise bih tražio po netu, ali je sve što sam našao na nemačkom, pa je meni neupotrebljivo.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

A da pustiš Google da ti prevede ?! U tranzitnim državama ne moraš ništa da prijavljuješ, samo čuvaj račune ako te (nekim čudom) neko nešto pita ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Nisam 100% siguran u Google prevod. Uglavnom, pitao sam u međuvremenu čoveka koji živi u Austriji i koji mi je potvrdio da je situacija kao i kod nas. Zimska oprema nije obavezna kad ne pada sneg.

Ovo za carinu mi je još bitnije, hvala za odgovor. Račun ću svakako čuvati zbog povraćaja poreza.

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

U cetvrtak bio u SLO i A, vratio se juce. Islo je nas 4 u autu (mom). Svi sa srpskim pasoses, 80-85. godiste smo. Niko nista nije pitao gde idemo i koliko ostajemo (bukvalno). Cak me niko u oba smera ni za zeleni karton nije pitao.
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• vasavasa
                  CBC Veteran
                  • 24.11.2007
                  • 185
                  • Chicago,USA

drugari uskoro cu dobiti grcku studentsku radnu vizu na 3 meseca pa me zanima da li imam pravo da ostanem tamo jos 90 dana shatro turisticki posto je to shengen unija?
                  budimo realni,zahtevajmo nemoguce!

Comment

• pivarac
                    CBC Član
                    • 14.05.2006
                    • 40
                    • Kragujevac

Zna li neko da li je obavezno medjunarodno zdravstveno osiguranje ,posto je za vadjenje shengen vize bilo obavezno?
                    OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Ja sam presao granicu dva puta za 15 dana i niko mi nije trazionikakvo osiguranje ...
                      Osiguranje je bilo deo dokumentacije za vizu ... posto smo sad u bezviznom rezimu - osiguranje ti nije potrebno ali je (zbog tebe) pozeljno da ga imas.

E, da, i ponovo, za koji dan, idem u EU u organizaciji jedne velike kompanije koja postuje sva pravlia pa cak i ona koja ne treba da postuje i opet se osiguranje nigde ne pominje.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mucic2
                        CBC Član
                        • 31.08.2009
                        • 18
                        • Bor

pomoc oko puta u inostranstvo

Za nekih mesec dana idem u Nemacku u posetu nekih nedelju dana ne vise, a idem familijarno pa bih zato isao kolima, vise nam se isplati Bor-Frankfurt pa me interesuju neke stvari stose tice:
                        1. vozim decu jedno ima 14 god a drugo 6+god, e sad sto se tice ovog mladjeg dali mi je potrebno posebno sediste za decu ili moze i ono jastuce sediste koje ima istu svrhu za te namene.
                        2. auto mi je uvezen iz U.K pre dve godine (druga registracija u SRB) i normalno volan je prebacen i ekstra je to sve uradjeno da to nemoze da se primeti, e sad me interesuje dali mi je potreban neki ATEST(kao za plin) da nebih tamo imao nekih problema ako kojim slucajem recimo primete da je auto bio englez, ili to nema veze kao ovde kod nas.
                        3. na autu su mi zatamnjena stakla sva osim šoferke dali bih imao nekih problema zbog toga.
                        4. dali su mi potrebna sva cetri pneumatika budu ista mislim na sare ili mogu da budu raliciti kao kod nas (na jednoj osovini moraju da budu isti)
                        Ovako sam planirao put Srbija-Madjarska-Austrija-Nemacka
                        a sledeca ruta kad se vratim bila bi Srbija-Makedonija-Grcka i Srbija-Bugarska sve to planiram da obijem u Julu, Bože Zdravlje!
                        Eto za ove me zemlje me interesuju pravila na prvom mestu znaci put u Nemacku prko ovih zemalja sto sam naveo.
                        Pozdrav,

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Gume moraju da budu iste na istoj osovini (iste) i da budu ispravne. Za ostalo zaista ne znam, a što se rute tiče - predlažem Srbija - Hrvatska - Slovenija - Austrija - Nemačka. Ne znam u koji deo Nemačke ideš, ali mislim da ti je ovako brže i sigurnije. Put kroz Hrvatsku i Sloveniju je odličan, išao sam u Grac, pre par nedelja.

Comment

• mucic2
                            CBC Član
                            • 31.08.2009
                            • 18
                            • Bor

idem u Frankfurt,
                            a sto se tice guma mislio sam dali sve cetri moraju da budu iste cuo sam razne price da u nemackoj mora da budu sve gume iste, a ne kao kod nas dve na istoj osovini(recimo napred fulda, a nazad kumho), koliko te kostala putarina kroz sve tri zemlje sto si prosao.

Comment

• jomini
                              CBC Senator XXL
                              • 11.03.2007
                              • 490
                              • Novi Sad

Originally posted by mupe
                              Originally posted by prolupator
                              Moraš da prijaviš na našoj carini, bar je tako kad dolaziš avionom ...
                              Znam da moram da prijavim našoj carini, ali nikad nisam ništa nosio kroz drugu državu, pa me zato interesuje kakva su mi prava (i obaveze) na tuđem graničnom prelazu.

A za austrijske propise bih tražio po netu, ali je sve što sam našao na nemačkom, pa je meni neupotrebljivo.
                              Ja sam bio u Austriji pre nekih mesec-dva. Izvadio lepo međunarodnu vozačku, uplatio osiguranje za tih nekoliko dana, zeleni karton imam od registracije i to je to.
                              Na izlasku iz Srbije nikakvog pregleda auta nije bilo, samo tražili da otvorim haubu umesto gepeka uz komentar "aaaa Peter Solberg"...
                              Do Beča preko Budimpešte videh dva policijska automobila samo. Vodio računa o ograničenjima i to je to. Nikakvih stvari oko guma nije bilo niti išt slično, mada sam i tada imao sve četiri iste (zimske) gume. Šare na gumama ne moraju biti iste, bar ja tako mislim, bilo bi glupo (imaš 4 Nokian npr i jednu isečeš i treba da menjaš i tražiš obe ili je dovoljno da su identičnih dimenzija?)
                              Vinjetu kupio po izlasku iz Srbije i to je sve.
                              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

Od BG do Slovenije su ti putarine oko 14-15e, u SLO vinjeta za 7 dana je 15e, ne znam koliko su skuplje za duzi period, u A je vinjeta 10-ak e (zaboravih koliko tacno bese).
                                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X