Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dav
    CBC Član
    • 19.01.2010
    • 43
    • Beograd
    • Hyundai Pony

Re: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Koristim Garmin XT sa SCG rutom 2.2 na Nokiji 5230 i prezadovoljan sam kako sa mapom tako i telefonom jer ima ogroman i pregledan ekran. Obisao sam dosta po Srbiji i Cg i svuda je odlicna mapa, jeste da nije bas sarena i mastovita ali meni treba preciznost i pouzdanost a ne igrica za zabavljanje! Radim u jednoj javnoj gradskoj firmi - vozim kamion i vecina kolega ima raznorazne navigacije ali ubedljivo su najpreciznije nama na Garminu (znaci SCG ruta) i to kada su u pitanju neke ulice koje su bez asfalta, prilazi oko zgrada i solitera gde nije glavni put vec prilaz itd. Uglavnom ima sve sto je meni potrebno i narocito mi se svidja putni racunar kilometara, trenutne i prosecne brzine, vreme voznje i stajanja... Odlicna je opcija sto mogu da napravim rutu kuci na laptopu,sto je mnogo lakse i preglednije, odredim usputne tacke i stajanja pa to prebacim u tel.
    Beast From The East

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Da li neko ima iskustva sa navigacijom Symorp? Cena nije velika, vidim da ovaj koji bih uzeo ima mape koje su mi potrebne itd.
      Code:
      http://www.polovniautomobili.com/oglas1274797/extra_cena_-_navigacija_symorp_novo_samo_65/
      Tacnije, ovaj model, Symorp S35 - A100

Comment

• milnen
        CBC Član
        • 23.12.2011
        • 18
        • Niš
        • Astra Classic II - 1.4

Odg: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Ranije sam koristio Nokiu E50 + Garmin XT + Eksterni Nokia bluetooth GPS prijemnik. U principu sam bio zadovoljan, osim što je bilo neophodno da restartujem telefon da bi bilo dovoljno memorije za navigaciju. Dešavalo se ponekad da pukne program bez ikakve poruke, a i malo je kilavo radio zbog brzine telefona.
        Prošle godine sam kupio Garmin 1390T. Prednosti u odnosu na mobilnu verziju su
        + veći ekran
        + touch ekran
        + mogućnost prijema informacija o gužvama u saobraćaju (u zemljama gde to postoji)
        + može da se stavi proizvoljan broj mapa sa proizvoljnim imenima

Ima i nedostataka, za koje nisam znao pre kupovine
        - ne može da se prebaci proračunata ruta iz računara. Moguće je prebaciti samo pojedine tačke
        - ne mogu da se prebace i prikažu trackovi iz računara. Navigacija prikazuje samo trenutni track
        - između polazne i krajnje tačke je moguće ubaciti samo jednu međutačku
        - nove tačke možete da dodajete samo ka trenutnu lokaciju. Ne mogu da se upišu koordinate.

Generalna zamerka za obe navigacije je što ne možete da im kažete gde nećete da prođete.

Comment

• MS PK
          CBC Član
          • 09.01.2012
          • 89
          • Prokuplje
          • nema

Ljudi koju navigaciju da kupim(do nekih 100e).?Trebala bi mi sa rutama za putnicka i teretna vozila sa mapom zapadne evrope i balkana. Nerazumem se nesto puno , niti me mnogo zanimaju nneke extra opcije. Samo da sto bolje radi i da sto duze traje.
          Unapred hvala

Comment

• Darth Vader
            CBC Senator
            • 18.10.2007
            • 280
            • Backa Palanka

u autu imam orginal OPEL CD 70 NAVI, ali ne i mape srbije i bosne, samo HR, SLO i dalje
            za dopunu toga, tu je GARMIN 255 NUVI

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Becker Z302
              Kamionska navigacija.

Jednom recju...perfektna.
              You can run, but you can't hide.

Comment

• rumpi
                CBC Član
                • 04.06.2011
                • 48
                • beograd

Sniperu koja je cena beckera

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ja sam je platio 550e...ali na rate.Dao sam ucesce 100e i 9 rata po 50e.Doduse to je bilo pre skoro 2 godine.

E koja je cena sad, zaista ne znam.

Ali ako mi verujes, dinara nisam zalio za nju.I dalje imam to misljenje.

Comment

• Precisi0n
                    CBC Član
                    • 18.08.2009
                    • 60
                    • Loznica

iGO My Way 8.4 na Xperia Arc-u, android 2.3.4.. Sve radi dobro a usput se i lako "kupuje"..

Comment

• stega
                      CBC Član
                      • 15.04.2012
                      • 26
                      • beograd uzi okrug

Odg: Re: Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

moj savet je da nije pametno koristiti pogotovo kupiti mobilni zbog navigacije iz prostog razloga sto se brzo prazni baterija veliko je opterecenje za istu iako intezivno koristim 3 mob.te.po savetu mojih poznanika ciji je posao mob.telefoni ostao sam na GPS-u easyET-909E mogu vam reci da sam prezadovoljan sa mapama zvucnim obavestenjima i tacnoscu to tvrdim jer sam malte ne stalno u autu i kao invalid sam siguran u ovu navigaciju.Moram napomenuti da se iz navigacije obavezno izkljuci radar jer kada god me policija startovala i pored nalepnice invalida u 85% slucajeva idu odmah na radar u navigaciji da vide dali je izkljucen poz...

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Radar u navigaciji? Koji je to clan u zakonu, app?
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vujke
                          Admin
                          • 29.09.2004
                          • 1673
                          • Mladenovac
                          • Daewoo Lanos 1.5SX

Mozda misli na poi o radarskoj kontroli, samo to vazi "preko".

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
                          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Od toga nema nista....mrtva prica.
                            Niti ce vas iko zaustaviti zbog toga.

Preko me je toliko puta zaustavljala policija i ama bas nikad me niko nije pitao za tako nesto a takodje ni od kolega nisam cuo nista sl.

Vozite po propisu i nema problema.

Comment

• stega
                              CBC Član
                              • 15.04.2012
                              • 26
                              • beograd uzi okrug

druze moj zasto takva reakcija ja nisam kazao da su me zaustavljali zbog navig. vec da je trazeno odmah da vidi dali je izkljucena opcija na navigaciji za radar neznam koi je clan zakona mozda si ti policajac pa bi trebao da znas da je to zabranjeno odnosno obavezno izkljuciti opciju radar na uredjaju veruj mi nista ne preterujem vbec sam hteo da skrenem paznju drugu koji je trazio savet za nav.preko mob. tel.Na kraju krajeva razpitaj se na prodajnim mestima GPS-a svaki prodavac ima obavezu da skrene paznju na ovo opet ponavljam nema razloga za takve reakcije jer sva nasa voznja se svodi kako ti kazes app? kroz moih 36 god. voznje verovao ili ne imao sam samo 2 laksa udesa gde nisam bio kriv ali naravno bilo je i prekrsaja "pozitivno"bezobraznih jer znas kako je voziti kroz grad drg.pozdrav

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

app je skraceno od ako prodje, prodje i ne odnosi se na tebe vec na policajca koji je vrsio kontrolu.

A ti koji su te zaustavljali su verovatno trazili radar detektor/jammer sto je opet posebna sprava.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X