Sta koristite od navigacije i vase misljenje o istom

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Ajde da malo osvezimo temu.Planiram da sto pre (hitno) kupim navigaciju od 7".

Becker navigaciju (Z302), koju sam imao je neupotrebljiva.Treba mi nova.
    Uzeo bih opet Beckera (Becker Ready 70 LMU), ali u Srbiji nema gde da se kupi.

Dakle, odlicna navigacija za auto (bez kamionskog moda) sa ekranom od (obavezno) 7".

Navalite...
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Saša
      CBC Senator
      • 05.11.2006
      • 277
      • NS

Šta ti je sa Z302?

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Po meni, sada se uzme što bolji tablet sa GPS receiverom, ali ne prevelikom rezolucijom ekrana. Barem dual core, i 1GB RAM-a, ne veće rezolucije od 1280x720, ekran sa što boljim kontrastom. Naravno, treba da radi na androidu, onda mu staviš IGO i Tom Tom, nisam još našao da može i Garmin na istu platformu. I menjaš mape čas posla...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ajde Sasa ne staj mi na muku...molim te.

Sta da ti kazem.....pre mesec dana otprilike, totalno je pobrljavila.Ako kliknem na gornji red, otvara mi se donji, znaci uopste ne reaguje gornja polovina ekrana.Ugasim gps, pa ga opet upalim i pokusam opet.I nakon nekoliko paljenja i gasenja, ona normalno pocne da radi.Da li je problem kalibracije ili sta vec?
          Trpeo sam jedno vreme i poslednji put u Nemackoj, zurio sam na utovar a ona je pocela opet po starom.Tresnuo po njoj rukom iz besa.... i ode displej... jbg.

Sad necu da je nosim u servis.Jednostavno hocu da kupim novu i da zavrsim sa tim.

Interesuje me takodje ako neko zna neku prodavnicu gde bi istu mogao da kupim na rate.
          Iskreno....pojma nemam sta da uzmem.Ne zelim samo da kupujem jeftine navigacije....nemam poverenja ni u sta sto je jeftino.
          Naravno ne zelim ni da dam neku veliku kintu kao sto sam dao za Beckera pa sam se zeznuo.Tu negde oko 300e.Pretpostavljam da za tu svotu novca moze da se dobije nesto sto ce me sluziti makar dve godine.

I kao sto sam napomenuo gore....da bude 7".

Znam da je Garmin medju vodecim, mada nisam nesto odusevljen njima.Ali sam malo "guglao" i naleteo na ovu "Garmin nuvi 2797 LMT".Mislim da je ok za mene ali mi je preskupa.Oko 48 ili 49.000din.

Sta mislite o ovim Pioneer-ovim navigacijama?Vidim da ih ima dosta sa nekom nizom cenom do 15-ak hiljadaRecimo da li bi bilo ok da uzmem neku od njih i da ubacim Navteqove mape?

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Originally posted by comi 1342 View Post
            Po meni, sada se uzme što bolji tablet sa GPS receiverom, ali ne prevelikom rezolucijom ekrana. Barem dual core, i 1GB RAM-a, ne veće rezolucije od 1280x720, ekran sa što boljim kontrastom. Naravno, treba da radi na androidu, onda mu staviš IGO i Tom Tom, nisam još našao da može i Garmin na istu platformu. I menjaš mape čas posla...

Vidi Comi, i o tome sam razmisljao i video sam Prestigio GeoVision 7900.
            Ne znam sta da ti kazem.

Licno, tablet mi ne treba bukvalno ni za sta, jer nosim uvek lap top sa sobom.Znaci treba mi bas navigacija.

E sad....mozda je taj Prestigio i ok....ne znam.

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Nije poenta što je tablet, to je sekundarno, nego je sve novije generacije što je brzo i ima rama tablet. Taj Prestigio je bar tri godine star po hardveru, već sada IGO ne bi na njemu išao glatko, naročito ako koristiš 3D objekte, a kako će tek biti sa novijim verzijama. I TomTom se teško stavi na Win CE, puno teže nego na android OS. Kupiš što bolji ekran, sa što bržim hardverom, i naravno GPS-om, da se lako nosi i sa budućim verzijama navigacionih programa.
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• stega
                CBC Član
                • 15.04.2012
                • 26
                • beograd uzi okrug

Ubacivanje slika uz poruku

Prvo da Vas sve pozdravim.
                Vidim vase komentare pa sam hteo da mi neko od Vas da savet.Uzeo sam prosle god.Blugberri mislim da je 7-ca bar mi je tako receno,imao sam problema sa ubacivanjem zeljene trase tako da su mi u servisu ( privatnik ) ubacili Igo program tako da sam dosta zadovoljan.Sta me ustvari interesuje? ova navig. je imala opciju za tel.razgovor koji je iskljucen ostale opcije su i dalje tu pa me zanima dali je ; strucnjak ; morao da izbaci ovu opciju ili ne i dali mogu da odnesem da mi se vrati obcija tel.razgovora naravno gde bih mogao da budem siguran u strucnost ljudi koji uzimaju pare za ovaj posao.Bio sam kod ; strucnjaka ; koji je radio program on mi kaze da je moralo tako da se odradi jer ovo nije masina za takve stvari,znam i ja da nije ali za mene sasvim zadovoljavajuca da sam mogao uzeo bih mnogo skuplju.

Last edited by stega; 10.04.2014, 08:09. Reason: Hteo sam da ubacim slike navigacije

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Sniperu, recimo ovako nešto
                  Samsung Tab 3 7“ Lite white - Akcija April - Akcije!

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Hvala Comi druze moj, ali nisam hteo tablet.Mada sam duze vreme gledao Prestigio modele 7900 i 7777.
                    Na kraju sam se cuo sa Danijelom iz GPS centra i rekao mi je da uzmem Blueberry 779 i da ce mi na tu navigaciju instalirati Navteq-ove mape.
                    A onu Beckerovu....ako moze da sredi u prvobitmo stanje....daj Boze i prodacu je.
                    Mada i dalje vise imam poverenja u Beckera, ali sta je, tu je.

Nadam se da ce sve to biti ok.A i Danijel je dosta dugo u tom poslu pa mu verujem da ce to odraditi kako treba.

Hvala Comi u svakom slucaju

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Evo već treću godinu Garmin nuvi58 koristim.

Jeste da je cena 200e i da nema veliki ekran (svega 5") ali razmišljao sam o tome da mi je veoma važno da imam pouzdan uređaj koji neće da se pregreje kad mi je najpotrebniji i da imam uvek ažurne mape i to sam i dobio. Dva puta do Grčke i nazad sa raznim skretanjima i čestim menjanjem putanje i maltene bez gašenja po 12 sati bez problema. Uz to najveća prednost po meni je doživotno ažuriranje mapa 4 puta godišnje uz veoma jednostanu aplikaciju Garmin express. Sa par klikova i malo strpljenja dok se skinu i ažuriraju podaci dobijete najažurnije mape. Zna ponekad da vas odvede i neobičnim putevima ali na kraju uvek stignete tačno tamo gde ste krenuli a to je valjda najvažnije Od mene ocena 4.7 od 5.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

i vase misljenje o ISTOJ
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Pa...vise - manje....sve mu je to skoro isto. A Garminove navigacije su odlicne. Mada, prvi put cujem za pregrevanje. Navigacije u kamionima rade non stop...ne gase se i nema nikakvog pregrevanja.
                          Recimo, Google map je odlican. Ali zaista. S obzirom da sam u kamionu non stop, koristio sam istoimenu aplikaciju mnogo puta ...bez obzira sto nema kamionski program, mnogo puta mi je pomogla i to cak.... imala je bolje putanje nego kamionska navigacija. Takodje imas realno vreme, upozorenje na saobracajne kamere i jos mnogo toga.

Izvnjavam se sto sam kratko otisao u off.
                          Last edited by Pro FX-Sniper; 03.06.2019, 17:01.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

desavalo mi se da se telefoni pregrevaju kada rade kao navigacije,zbog polozaja gde se nalaze,i doba dana,ugla suncevih zraka. ako je pod soferkom,i vise sati vozis u pravcu sunca,hoce da pocne da javlja "temperatura baterije previsoka " i trazi da se ugasi,ili se i ugasi.sad ih stavljam na ventilacioni otvor i nemam problema.imaju hladjenje
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Da, to je tacno. I meni se desavalo.

Comment

Working...
                              X