Zna li neko gde je instaliran senzor bregaste?Signal je cas ispred cas iza signala radilice!
DODGE NEON
Collapse
X
-
Re: DODGE NEON
Originally posted by Valent Vudriga94 god Dodge Neon, SOHC 2.0L motor, DIS sistem za VN struju, sekvencijalno ubrizgavanje pomocu MAP sensora.
Gde je sam DIS smesten? Da li je izlozen temperaturi? Kakvu masu ima? Na fordovima obicno EDIS-u dovedu masu direktno sa akumulatora kada zbog loseg ozicenja pocne da pravi probleme.3SG(T)E EXPERT
MAN service
Comment
-
-
Zna li neko gde je instaliran senzor bregaste?Signal je cas ispred cas iza signala radilice!
Signal nije cas ispred cas iza. On pocinje od nulte referentne tocke i giba se samo u jednom pravcu. Napravio sam tri mala oscilograma i zaokruzio
tri razlicita polozaja (odnosa). Prvi na hladnom motoru, drugi gdje se vidi pocetni pomak i treci gdje se vidi maksimalni odklon.
Comment
-
-
Originally posted by Valent VudrigaAko zatezac popusti, u kom smjeru ce krenuti bregasta i dali se oscilogram slaze s tim pomakom?
motor se vrti u desno znaci ako je labav kais radilica ce napraviti mali pomak u desno dok se kais ne zategne pa ce tek onda "povuci" bregastu.
Doduse ostala bi da kasni samo pod uslovom da se ne menja brzina motora vise od 50 RPM i da zatezac ne nastavi da popusta.
moram na posao kasnije cu jos malo da pregledam signal pa se javljamPoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
VV,zbunio me poslednji oscilogram,iz prva tri se vidi da bregasta krece napred.Srednji pik radilice na poslednjem snimku mi nije jasan,ne mogu da povezem kako ECU raspoznaje koji je cil.na paljenju,cemu onda srednji pik od bregaste na istom snimku?Znaci li to da uski pikovi posle senzora radilice odredjuju GMT
Comment
-
-
@VV
Pa da li je auto popravljen ili nije?
Ako ja dobro kuzim one oscilograme imamo jedan siri zub na radilici i nekoliko manjih koji sluze za preciznije mjerenje polozaja rasporedjenih u dvije grupe oko GMT i DMT. Na bregastoj imamo jedan veliki zub koji zauzima pola kruga. Ovo mi djeluje kao prilicno neprecizan sistem za paljenje i ubrizgavanje zbog malog broja zuba i samim tim male preciznosti .
Kada se poklope visok signal na radilici i na bregastoj (ili visok na radilici i padajuca ivica na bregastoj sto je malo preciznije) to znaci da je prvi cilindar na redu za paljenje. Sad da li je GMT prvog cilindra odredjena velikim zubom na radilici ili nekim od manjih koji slijede nije mnogo bitno.
Da li ja dobro kuzim?Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Pod predpostavkom da je kais dobro zategnut jer se ne cuje kako "cese" o zast.plastiku i da je spaner dobar jer se takode ne cuje,moguce da remenica nije dobro stegnuta(ako nema kajlu) i da u nekom momentu dode do pomeranja ili da je pukla kajla(pin koji fiksira remenicu u jednom polozaju) i da iz tog razloga dode do pomeranja.
Medutim sve je ovo nagadjanje,cinjenica je da dode do pomeranja signala CMP-a unazad u odnosu na signal CKP s tim da meni voltaza oba signala deluje(neka me VV ispravi ako gresim) korektno,padovi napona koje su neki videli kao problem ili smetnje su "normalni", treba da se zabrinemo kad ih nema.U toj situaciji mislim da bih vec skinuo zasti. plastiku zubc.kaisa da vidimo sta se desava
Comment
-
Comment