Kad se vremenska zona snimanja smanji, signal se prosiri i obratno.
Kad sam radio tri male slike, izrezao sam ih od snimaka s razlicitim vremenskim zonama. Htio sam da obratite paznju na pomak, ne na sitne detalje oko signala. Drugi put necu napraviti tu gresku.
sto se tice prethodnog posta, za ovaj nisam siguran sta je TECA htio da kaze
A i da jos jednom napomenem da kada se slike skaliraju da da se prilicno tacno poklope sve tacke osim silazne ivice "sirokog" signala radilice (kojem pod hitno moram dati neko ljepse ime, ovo me jako zamara :x ) sto mislim da nikako nije slucajno, ali ne mogu sada da detaljno objasnjavam zasto mislim da je to tako.
Neka me VV ispravi ako praksa kaze drugacije ali ja mislim da kada se skaliraju dva snimka istog motora (ispravnog) u radu bez opterecenja na recimo 1000 i 2000 o/min da ce se takodje sve tacke prilicno tacno poklopiti.
Difference between man and boys is the price of their toys
@TECA
Sta znaci nece ici u minus?
Imas li mozda neki primjer mozes da ga posaljes i na pp da ne zauzimamo prostor posto je ova tema vec prilicno narasla?
Difference between man and boys is the price of their toys
nijebitno,ako sam rekao u minus,to znaci da signal bregaste nece kasniti nikada za signalom radilice,moze se poklapati ili ici malo ispred .Ako pricamo o ispravnom motoru!
Vruc motor, trokira, trese, izgubio ubrizgavach #1. mozda i vise.
Na obadva snimka vremenska zon a je ista, razlika je u obrtajima motora.
Zubcenje remena je provjereno, nema anomalija. Hidraulicni zatezach ne popusta. Kad se oznake na zubcaniku radilice osvjetle stroboskopom, vidi se otklon od jednog zuba u vrlo kratkim intervalima. Ponekad predpaljenje ide po 50 stupnjeva unapred, ler gas ode na 1300-1400 obr., zatim paljenje pocne kasniti 20-30 stupnjeva te se vrati u centar da bi sjeckalo za jedan zub napred ili nazad. Ler padne nazad da bi se na krau motor ugasio.
Odiseja se nastavlja.
...ja bih pgledao ovu zelenu crtu,mnogo je ravna...
Ta zelena crta je signal brizgaljke na 1.cil.Ravna je pretpostavljam na naponu akumulatora,jer drajver u ECM-u je ne "okida" odnosno ne posalje minus impuls(injector PW).Na oscilogramu se vidi da je razlog gubitak sinhronizacije CKPvs.CMP
Ja i dalje vidim nepravilne signale sa radilice.Kada se ugasi pokusao bih da ga pokrenem odmicanjem senzora od bloka...
Nepravilne na koji nacin?
...jos kada bi znali i zasto dolazi do nepravilnog signala sa VN?
Tesko je biti siguran. Cesto se vidi tako sto i na drugim autima. U ovom slucaju moguce je da dolazi i do anomalija u primarnom signalu. Znamo za sigurno da dolazi do postepenog gubitka cak do tri ubrizgavacha.
Comment