Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Re: Da li plin-gas može u baš ovaj auto

Sada imam Lovato sistem u kolima. Automobil je inace Daihatsu Applause 1.6i 73kw 1998 restyle.
    Sobzirom da imam probleme sa radom klime na venturiju(ne dize ler kada se upali kompresor, preslabo vuce...), da li bi to mogao da otklonim sekventom?

I da li je uopste moguce da se ugradi sekvent na ovaj automobil?

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by fantom
      Pozdrav svima,
      Interesuje me da li moze da se ugradi "obican" uredjan na Renault Clia '97 1.2 8v d7f, plasticna grana, a da pritom naravno ok ...
      Naravno da može, i to radi sve dok ne pukne. Samo je pitanje kad će da pukne, dan, dva, možda i duže.....
      U Lovatovim šemama stoji za poneki model sa PLASTICO COLETTORI da ide LCS, ali samo PROVISSORIO! I nalazio sam neke sa plastikom radjene u Italiji sa LCS sistemom. Doduše iz vremena kad se plastika za grane počela pojavljivati a sekvent bio u pelenama. Uz dobar gas, redovno servisiranje i dobre motore, to je kod njih verovatno i išlo, kod nas..... Sekvent je u ovom momentu za veliku većinu vozila početak i kraj. I još jednom - Nije samo plastična grana uslov za sekvent, već i nivo razvoja motora i još po nešto. Da ne bude zabune ide sekvent i na metalnu granu. Zavoli je sasvim dobar uređaj i cena mu je oko 650eura.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

U eri početaka i kad je sekvent bio znatno skupli od venturija, objašnjavalo se ljudima da mora ako ima plastičnu usisnu granu. Zato danas mnogima objašnjavam da sekvent može i na metalnu granu jer stvarno mnogi misle ako nije plastika da ne može. Kako su došli do tog zaključka nemam pojma ali stvarno ih ima puno... Cena venturija (krštenog) je i dalje tu negde kao što je bila a sekvent je mnogo pao u odnosu na ranije i ne vidim svrhu pitanjima, ali ljudi smo
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• eki86
          CBC Član
          • 15.11.2005
          • 82
          • Bor

Koja bi cena bila za sekvent, Renault Clio 2001, 1.4 16v, K4J motor, 72 kW, boca na mestu rezervnog tocka (ili kako se vec zove) ? I jos nesto, da li bih morao da sipam neko drugo ulje ili da menjam svecice ili slicno? Inace koristim Mobil1 5-40 sintetika.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Dugo si tu, znaš da se o cenam ne raspravlja Ide od 450 do 650 kako ko i gde. Ne treba ništa da menjaš od normalnog održavanja, isto kao da nemaš plin.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zzabo
              CBC Član
              • 25.11.2009
              • 13
              • Zemun

Originally posted by Srdjan
              Do 12litara ja bi smatrao za normalno... Mada ovaj nije bas mali potrosac za 1.6 motor i na benzin... Jel to motor neke stare konstrukcije ili je otpor vazduha veliki? Pa manje trosi teza laguna sa 1.6 motorom.
              Mislim da je kljuc u velikom otporu vazduha... Klirens je visi 20mm a sam auto ukupno oko 40mm u odnosu na "obicnog" Sandera. A trebalo bi i da je malo tezi.

Comment

• rrapaic
                CBC Senator
                • 13.02.2008
                • 225
                • Beograd
                • Fiat Stilo 1.9 JTD

Ma ima tu nesto i do motora... svi "by Renault" motori u Dacijama su 4-cilindricni sa 8 ventila... tek da se zna.

Rajko
                Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Postovani,interesuje me za Forda focusa 1.6 16v 2002g.,ugradnja sekvencijalnog uredjaja...znam da moze i da mora flash lube,ali me interesuje koja je cena tog flash lube-a,i kako to radi...da li je taj flash lube sa nekim mazalicama(brizgacima)koje sa povecanjem broja obrtaja bolje podmazuje i obrnuto ili neki drugi...ustvari kako to radi,trosi li se to ulje,menjali se kao u motoru?

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

FlasLube je aditiv koji ima svoju posudu za doziranje (najvise podseca na infuziju ) i trosi se prilikom rada motora. Po potrebi se doliva, a 1l traje 10-ak hiljada kilometara. Cena litre je oko 20€...
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Hvala puno,ne znam isplati li se to onda uopste ugradjivati...imate li Vi taj sa brizgacima u zavisnosti od broja obrtaja ili obican,koji sam cuo da podmazuje samo na leru...

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by rrapaic
                        Ma ima tu nesto i do motora... svi "by Renault" motori u Dacijama su 4-cilindricni sa 8 ventila... tek da se zna.

Rajko
                        ...osim motora sa 16V...tek da se zna...
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by legenda
                          Hvala puno,ne znam isplati li se to onda uopste ugradjivati...imate li Vi taj sa brizgacima u zavisnosti od broja obrtaja ili obican,koji sam cuo da podmazuje samo na leru...
                          Ne treba verovati svemu sto se cuje i procita, moze da bude opasno...
                          jedino kada doziranje aditiva "ne radi" je u slucaju motornog kocenja, tako da....svasta se prica i pise.

Dodatni trosak od 20€ na 10.000km ne bi smeo da dovodi u pitanje isplativost ugradnje.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Zato i pitam kome verujem i ko zna...jos kad bi spala cena ugradnje i litra flasha(jedno su zelje a drugo mogucnosti)...valjda ce biti neki popust za cbc-ovce

Comment

• Stex
                              CBC Veteran
                              • 26.03.2008
                              • 130
                              • Mladenovac

E ovako pre neki dan sam uzeo fiat bravo 1.2 16 V 2001 god pa bih zeleo da ugradim plin u njega.Interesuje me koji plin ide u njega i koliko otprilike kinte treba za to .

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Ide sekvent pod obavezno,kod IvanaT.je tomaseto achile 620e bojler boca,a 650e toro u rezervnom tocku...inace mozes da nadjes od 480e ac,pa do 900e landirenco i brc ...mozes da stavis i metalnu usisnu granu,pa da budzis neki lambda control,pa cak i obican venturi,ali to moze da ti kasnije zadaje glavobolju i potrosnja ce da bude znacajno veca

Comment

Working...
                                X