Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Da li plin-gas može u baš ovaj auto

Gogi, nemoj više da smaraš. Čitaj šta je napisano. Nebitno mi je ako si ti prevaren a zadovoljan si sa tim, bitno mi je što upućuješ druge ljude da budu isto tako prevareni. Da li je sad jasno konačno?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bokivaol
      CBC Član
      • 17.09.2008
      • 18
      • Beograd

Koji sistem plina ide u Hyundai Lantra 1.6 16V DOHC

Zdravo drugari,
      kao sto i sam naziv teme kaze koji sistem plina ide u Hyundai Lantra '97 1.6 16V DOHC (Mitsubishi-jev motor) tj. obican ili sekvent?
      Earn money online from home on Minute Jobs

Comment

• mrI
        CBC Početnik
        • 15.01.2010
        • 8
        • Novi Sad

Poz svima,
        Imam jedno pitanje prvenstveno za Doru...
        Kako se pokazo plin u 307-ci ???

Pre pola godine sam pazario Pezo307 1.6 16W 2002 god. Plan je bio da kasnije uvedem plin, kad skupim malo kesa... Doslo vreme za to i prvo sam se savetova sa majstorom iz jednog novosadskog servisa francuskih vozila (kom inace verujem). On mi je rekao da bi uvodjenjem plina ustedeo na gorivu ali bi tu ustedo na kraju dao njemu ili nekom drugom servisu, zbog raznih kvarova, koje bi izazvalo uvodjenje plina (elektornika ...). Potom sam trazio iskustva na netu (jer ne poznajem ni jednog vozaca 307ce na plin) i tako saznah za vas sajt... Auto na benzin ide fino, potrosnja je 8L u proseku sto mozda i nije puno. Ali ako se uzme da prelezim 50km dnevno to izadje preko 10 000din mesecno - nije mala suma... Stog vam je jasna moja zelja za plinom

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Dobro dosao na forum druze . Uh pa ne da ces da ustedis vozeci na plin vec ces videti u prvom mesecu dooobru ustedu, a to za mnogo novca koje ces da ostavis po servisima za plin je cista propaganda preteruju , naravno moze i tako da bude ako se ne odlucis za dobrog majstora . Triput razmisli i jednom plati i nemas frke , ovde ces sigurno naci dobrih saveta po pitanju ugradnje i servisa za ugradnju a i odrzavanje plina ...

Comment

• bosko73
            CBC Član
            • 27.10.2009
            • 21
            • Beograd

Meni jedan poznanik, koji mi inace, odradio mali i veliki servis na ovoj mojoj Laguni (dosao sam kod njega na preporuku), ponudio, da kada budem hteo, mogu da ugradim sekvent sistem za 550 evrica...
            Kakav li je to krs...mogu da zamislim
            Mada, lik je totalno ok, i uvek oce da sve ucini svakoj musteriji, da pomogne za dzabaka ili samo za pivo da se nadje...
            Mozda me ne bi toliko prevario za tih 55o evraca. Mozda je to neki sasvim solidan turski sekvent sistem
            Neam pojma sta da radim..cu da sacekam lepse vreme, pa cu poceti da rishkam po BG-u u vezi ugradnje.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by mrI
              Poz svima,
              Imam jedno pitanje prvenstveno za Doru...
              Kako se pokazo plin u 307-ci ???

Pre pola godine sam pazario Pezo307 1.6 16W 2002 god. Plan je bio da kasnije uvedem plin, kad skupim malo kesa... Doslo vreme za to i prvo sam se savetova sa majstorom iz jednog novosadskog servisa francuskih vozila (kom inace verujem). On mi je rekao da bi uvodjenjem plina ustedeo na gorivu ali bi tu ustedo na kraju dao njemu ili nekom drugom servisu, zbog raznih kvarova, koje bi izazvalo uvodjenje plina (elektornika ...). Potom sam trazio iskustva na netu (jer ne poznajem ni jednog vozaca 307ce na plin) i tako saznah za vas sajt... Auto na benzin ide fino, potrosnja je 8L u proseku sto mozda i nije puno. Ali ako se uzme da prelezim 50km dnevno to izadje preko 10 000din mesecno - nije mala suma... Stog vam je jasna moja zelja za plinom
              Ne znam što baš mene da pitaš ali ajde. Kako sad da ti objasnim kad kažeš da njemu veruješ, mislim tom renomiranom servisu. Ja sam nekad radio mehaniku, limaraju, farbanje i te djakonije i nije mi nikad palo na pamet da pljuckam plin generalno ali su me jako iritirali majstori koji stave opremu tako da ne možeš prići bilo čemu a nema potrebe za tim nego je njemu bilo lakše. problem sa bilo kojim renomiranim ili omiranim servisom je što nema pojma kako plin radi, mogli i malo da pročitaju forum ili neku knjigu a ne da stave dva ukrštena prsta ispred sebe i venac belog luka oko vrata i reše problem. Bilo bi lepo kad bi se taj renomrani majstor pojavio ovde na forumu pa da objasni šta je to štetno a mi da objasnimo šta jeste a šta nije, možda bi nešto naučio pa bi ubuduće rekao možeš ugraditi plin ali obrati pažnju na to i to... ne mora biti ekspert, dovoljno je da zna kako to radi i da nema malih crnaca unutra koji vrte pedale pa time prave buku od koje se raspada motor...
              Bolje da nauče da se u sklopu velikog servisa obavezno menja vodena pumpa da ne preskoči kaiš i napravi štetu od 2 soma evra a opet je plin bio krivac a lepo piše u servisnom uputstvu da se obavezno menja.

Ukratko na tvoje pitanje, mnogo takvih automobila ide na plin i ništa im ne fali, ne znam zašto bi nešto tom tvom falilo.

https.autogas.rs

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Pa raspitaj se do detalja sta se ugradjuje za tu cenu, ne mora da znaci da je krsh, imas u Ns-u i okolini uveliko za 500e da biras gde ces , Tomasseto u pitanju i sljaka vrlo dobro , mada ja sam imao i za 490e sa cilindricnom bocom , garancija 1 godina. U AutoDetelinari (mada nisam siguran da li je taj servis koliko sam vec bio zvao...) tu je drugar uradio Omegu 2,2 i radi evo druga godina bezprekorno , u pitanju je bas taj Tomasseto cena 500e (da se ogradim da ne ispadne da ja izmisljam toplu vodu pa opet "nekome" ne godi - te informacije su iz tih servisa koje sam ja zvao dok sam se raspitivao).
                ne mora da znaci da moras da das 650 ... 700e i vise za ugradnju da bi bio siguran da valja, "mnogi" tu pricu koriste ..., ja sam odabrao neku sredinu po pitanju cene a majstor proveren i evo rezultat je odlican . Racunaj za lagunu cenu od 500-600e samo je pitanje koga da odaberes tj u koga imas poverenja (servis).
                Ako ti nije daleko Novi Sad imam 3 predloga pa javi se ako ti treba pomoc. Ja sam primer sebi i drugima za odlicnu ugradnju a cena je bila 590e. E sada jos samo da postavim slike da me opet ne bi prozivali za ovo ili ono. Slike najverovatnije u sredu.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ne moraš postavljati slike, u pitanuju je Landi Blue a ne landi Renzo ili tomaseto šta si već napisao, razlika u ceni je povelika...

https.autogas.rs

Comment

• mrI
                    CBC Početnik
                    • 15.01.2010
                    • 8
                    • Novi Sad

Hvala na odgovoru!

PS. A sto se tice majstora, ispitacu ga detaljno zasto se protivi plinu , pa cu vam preneti...

Comment

• alfa&omega
                      CBC Član
                      • 21.06.2008
                      • 92

Audi A6 2.6 95 god.

Moj komsija je kupio Audi 2.6 V6 1995 god, pa me zamolio da pitam koji tip plinskog uredjaja bi najvise odgovarao za ovaj auto. Unapred hvala!

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Kako se radi o motoru koji ima usisnu granu jako velike zapremine, svakako je preporucljivo ugraditi sekvencijalni sistem. Sve ostalo cemu praviti probleme i nece voleti sto je ugradio gas.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bmiillan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.04.2005
                          • 393
                          • beograd
                          • clk 200k

Originally posted by *IvanT*
                          Sve ostalo cemu praviti probleme i nece voleti sto je ugradio gas.

Cuj nece voleti MRZECE sto ga je ugradio
                          nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• icanik88nis
                            CBC Početnik
                            • 03.06.2008
                            • 6
                            • Nis

da li moze plin u megane II hatchback 2.0 16v 2003 god 98 kw 133 hp ?

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Naravno da moze...sekvencijalni sistem.
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• miroslav bg
                                CBC Početnik
                                • 18.02.2010
                                • 1
                                • beograd

predlog za sekvent sistem

zdravo,
                                ovde sam postao novi clan. Kupio sam pasata b5.5 110kw 1.8t 2001. ugradio bih mu plin, pa me interesuje koji uredjaj preporucujete, kog majstora u BGu. Takodje me interesuje ako neko zna kolika mu je potrosnja i cena ugradje.

Comment

Working...
                                X