Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Da li plin-gas može u baš ovaj auto

[quote=Ji 4Tze]
    Originally posted by "Ji 4Tze":13t3j6lt
    Nego, Honda Jazz, je l može, ne može, jel ima komplikacija 1.4 i-dsi, sa dve svećice/cilindru (japanski 1.3 i-DSI )..
    mislim, aj kad ste tu da mi neko odgovori na pitanje [/quote:13t3j6lt]

Može naravno...sekvencijalni sistem...flashlube
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• hajduk
      CBC Početnik
      • 28.04.2009
      • 9
      • Beograd

zahvalio bi zokii-u i prolupatoru na malo konkretnijim postovima.
      ipak vise postova je bilo raspucavanje i prepucavanje negosto ih je usmereno ka pomoci. tradicija?
      ne bi bilo lose da stigne jos postova sa konkretnim i korisnim savetima, pa da ovaj sajt opravda svoju svhu.

Comment

• duh koji hoda
        CBC Veteran
        • 10.03.2009
        • 123
        • djavolja varos

Originally posted by prolupator
        http://www.opelautogas.de/ recimo ... Koga interesuje nek' ih pita direktno
        Preneo sam iskustva ovlascenih servisera, onako kako je i njima receno. Meni ni iz dzepa ni u dzep, Nit' vozim Opel, nit' se vozim na LPG, nit' imam veze s tim...
        http://www.opel.de/service/opelservices ... ontent.act i sl.
        Necije uredjaje stavljaju ... ne prave ih sami ...
        ovo moze da vredi samo u D. kod nas treba potraziti pravog "majstora" za ono sto ugradjuje i nemas problema. svaki diler ima svoju preporuku, sve zavisi kakav kajmak dobija.

Comment

• vlada brc
          CBC Član
          • 15.02.2009
          • 17

Originally posted by hajduk
          ipak vise postova je bilo raspucavanje i prepucavanje negosto ih je usmereno ka pomoci. tradicija?
          ne bi bilo lose da stigne jos postova sa konkretnim i korisnim savetima, pa da ovaj sajt opravda svoju svhu.
          iz mog iskustva brc sequent zadovoljava sve tehnicke karakteristike za taj motor.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Tradicija je da je sve napisano sto puta a da se svaki dan pojavi neko kome treba baš njemu objasniti i onda je nadrndan i nepristojan jer baš njemu nije objašnjeno.
            Tradicija je da niko ništa ne čita, svi bi instant odgovor koji ne vodi ničemu jer..

1. Mušterija nema pojma o uredjajima (opet mora da veruje na reč)
            2. Mušterija mora da se povinuje pravilima uvoznika auta (ako je novo vozilo)
            3. Mušterija koja puno pita oko uredjaja ne o servisu koji radi će 80% nadrljati (džaba krečimo)
            4. Astri ima na hiljade, na forumu ima par vlasnika Astri sa TNG i to većinom sa različitim uredjajima. Svaki valsnik kako to i dolikuje ima iskustvo sa tim jednima autom, svaki serviser kako to i dolikuje ima iskustva sa mnogo takvih Astri. Ukazaće se poverenje mišljenjima vlasnika (džaba krečimo)
            5. Mi krečimo a vlasnici piče sprejom po zidu.

6.Najvažnije, pročitati probleme i rešenja za probleme. Ko ima mozga u glavi i svoje mišljenje lako će doći do svojih zaključaka. Nažalost na to treba potrošiti nekoliko sati, na žalost mi smo potrošili nekoliko meseci pišući sve i svašta.

Zato je reč bepristojno, jer ako je komentar u smislu samo se prepucavate ništa ne pomažete, samo se favorizuju neki a ništa drugi ne valjaju nemam pristojnijih reči za to, naglašeno je mnogo puta da ima drugih a da li je ovdenekom pomognuto neću n ida pričam. Da li želim da pomognem nekom ko nema elementarne volje da malo prelista forum? Ne, ne želim.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• hajduk
              CBC Početnik
              • 28.04.2009
              • 9
              • Beograd

dora ,opusteno, nema rasprave.
              koliki post, a ni jednog tehnickog detalja.
              mozda je neko postavio identicno pitanje o identicnom autu, ali ga ja nisam naso, a ako ga ima , moj propust.
              da sam strucnjak sigurno se ne bih izletao po forumu sa pitanjima, a ako je ovaj forum oformljen da pomogne, sta je lose u tome potraziti pomoc u vidu informacije, saveta? ili je svrha formuma druga?
              uostalom, ponavljanje je majka znanja
              i dalje nisam puno saznao o pitanjima koja sam postavio...

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Br'te ... citaj!
                Svi su uredjaji (u klasi) isti, tj. jednako rade, kao sto su sve serpe iste!
                Fazon je otici kod dobrog majstora koji ce znati da namesti odredjeni uredjaj na odredjeni motor.
                Fazon je izabrati uredjaj koji ne pravi sr@nja na tom motoru a izbor je povelik (vise od 1, manje od 100) i koj iima teh. podrsku i rez. delove.
                Za tvoju Astru, koju smatras svetom kravom i hranis je samo specijalno odgajenom travom, Opel preporucuje Landi koji je zapravo Landi Renzo, ali ima i sijaset drugih uredjaja koji savrseno rade posao!!! I ne treba FlashLube.
                Dovoljno sazvakano za tebe ili treba da provarim i to i po$erem ti resenje?!

Uostalom, pozovi ovl. servis, pitaj sta ugradjuju i koliko kosta.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DraxNS
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2006
                  • 520
                  • Bačka Palanka
                  • Peugeot 307 SW

mislim stvarno... zamisli molim te nema vec napisan post sa bas IDENTICNIM automobilom kao sto je tvoj!! Stvarno je to velika sramota za ovaj forum..... E pa kad se vec niko nije udostojio da onako u sitna crevca sve zivo napise i objasni bas za takav kao sto je tvoj... red je da se postavi pitanje... zar ne?

Nema veze sto je ovo samo 13-ta strana ove teme i sto je na ovih 13 strana prezvakano mnogo modela, pitanja i situacija.... tebi to ne pomaze, jer eto BAS ZA TEBE niko nije pitao....

Ovo sam morao da kazem, a ocigledno je da je ovakav manir opsteprisutan kod 90% novih clanova.... i da pokusam (mozda grublje) skrenuti paznju na opstu kulturu i ponasanje. Kad si vec nekom "usao u kucu" osnovno vaspitanje bi te trebalo navesti da se ponasas uljudno (a posebno ako eksplicitna pravila postoje).

Licno sam uzeo 2 automobila sa vec ugradjenim plinom i oba puta se zeznuo.... zato sto nisam birao MAJSTORA (kupio auto bez tng i uradio posao kako treba). Realno je to jedini pravi odgovor... Nije tvoje (osim ako ti nije struka) da se raspitujes i razumes u TNG sisteme, modele, ugradnju itd... vec je tvoje (a sto je i realno svacije) da dodjes do kvalitetnog strucnjaka - majstora, koji ce da uradi ono sto je najbolje za tvoj auto. Ako ima opcija, isti ce da ti ih predstavi, predlozi najbolje resenje i objasni zasto je to tako. Tvoje je samo da na kraju kazes da li hoces ili neces.

Tuzno je sto je pravih majstora svog zanata sve manje, a sve je vise onih koji "znaju" i koji ce da ti "urade". Opekao sam se previse puta na tome, pa ti je moj TEHNICKI savet... nadji dobrog majstora, sa SPECIFIKACIJOM visegodisnjeg iskustva i zadovoljnih musterija....

P.S. Dok sam ja pisao ulete prolupator... koji je najsazetije rekao ono sto sam ja ovako izokola... (sve serpe su iste ) i povecao page count na 14

Comment

• hajduk
                    CBC Početnik
                    • 28.04.2009
                    • 9
                    • Beograd

...sveta krava
                    ok, prolupatoru, primio K znanju tvoje misljenje.
                    ovo je forum, razmena misljenja, iskustva, znanja, hteo sam da dodjem do jos necijih. mislim, ako smem.
                    ipak treba pljunuti oko 7 stockica, nije to malo, znas...

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Slazem se s delom oko foruma, samo ne mozes ocekivati da ti se sve servira k'o detetu! Pise ovde svasta, samo pricitaj. A tih 700eur i nije neka para.
                      Jos jedino umesto tebe nismo odabrali majstora i uredjaj, treba li i to da uradimo ?
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• hajduk
                        CBC Početnik
                        • 28.04.2009
                        • 9
                        • Beograd

Originally posted by prolupator
                        Slazem se s delom oko foruma, samo ne mozes ocekivati da ti se sve servira k'o detetu! Pise ovde svasta, samo pricitaj. A tih 700eur i nije neka para.
                        Jos jedino umesto tebe nismo odabrali majstora i uredjaj, treba li i to da uradimo ?

ok, ako je ovo forum samo za strucnjake koji se sporazumevaju i namigivanjem.
                        ne zanima me svasta, ni ostali modeli automobila, pitalo sam lepo za moj auto.
                        i da, novac nije problem (novca nema).
                        hvala svim dobronamernima.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

dora ,opusteno, nema rasprave.
                          koliki post, a ni jednog tehnickog detalja.
                          mozda je neko postavio identicno pitanje o identicnom autu, ali ga ja nisam naso, a ako ga ima , moj propust.
                          da sam strucnjak sigurno se ne bih izletao po forumu sa pitanjima, a ako je ovaj forum oformljen da pomogne, sta je lose u tome potraziti pomoc u vidu informacije, saveta? ili je svrha formuma druga?
                          uostalom, ponavljanje je majka znanja
                          i dalje nisam puno saznao o pitanjima koja sam postavio...
                          Ko kaže da nije opušteno, forum je napravljen da se pomogne, offkors, ali onima što žele da im se pomogne. Onima što teraju inat, traže svoja prava, kritikuju u startu nema šta da se pomogne.
                          Svaka dalja rasprava na ovu temu završiće se brisanjem poruka i pisaca.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

Da li postoji korisnik koji u ovom delu foruma (autogas) nije dobio potrebnu pomoć ?
                            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Delija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.08.2005
                              • 310
                              • NS
                              • plavi auto

Ne bih rekao!
                              Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• hajduk
                                CBC Početnik
                                • 28.04.2009
                                • 9
                                • Beograd

Originally posted by Delija
                                Ne bih rekao!

"imam ja nesto da izjavim za Dnevnik"
                                ugradio sam plin, naravno sekvenc, kako je i receno ovde.
                                do sad niJesam imAo primEdbe, pedantno uradjeno, auto vuce (uz male oscilacije, a to ce biti sredjeno posle 1000km) kao na benzin, potrosnju cemo da vidimo. kako sam skapirao ne mogu reci gde sam ga ugradio, da se ne uzme kao reklamiranje.
                                i naravno, u servisu mi je sve lepo receno i objasnjeno, na brdo mojih pitanja.

a zamerka (konstruktivna, nemoj odmah paljba) , da je peti deo onog sto sam saznao u servisu ovde napisano tj. odgovoreno konkretno bez upucivanja na tamo neke slicne ili poznate stvari, mozda bih se i ranije odlucio na ugradnju plina. ovo spominjem zbog nekih drugih koji se razmisljaju sta da urade, kao sto sam i ja.

Comment

Working...
                                X