Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Next
    CBC Član
    • 11.12.2006
    • 48
    • Beograd

Re: Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Drugari, molim za pomoc.

Imam u ponudi Fiat Punto 3, 1.2 60ks, 2004.god. sa ugradjenim plinom, medjutim nije sekvent.
    Auto ima atest, medjutim zanima me da li je atest dobijen na mucku svojevremeno ili zaista u tog punta moze da ide "obican" plin?
    Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• VectraBG
      CBC Član
      • 13.05.2010
      • 67
      • Beograd

Pretrazio sam auto plin forum i uglavnom su teme za Vectru B.

Malo je tema za Vectru A. Uspeo sam da nadjem sugestiju nasih uvazenih majstora iz 2005 god. http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...+vectra#p34067

Oni predlazu da za Vectru A (C20XE, 2000, 16V, 4x4, 1991 god) treba ugraditi Venturi Sistem sa lambda sondom za najbolje performance i da je to ono sto je preporuceno od strane Lovata takodje.

Pitao bih Ivana i Doru da li njihova preporuka po pitanju izbora sistema jos uvek stoji i da li bi i meni sa Vectrom A (C20NE, 2.0i, 85kW, 1989 god) to isto preporucili?

Napomena: Moj motor C20NE se razlikuje od C20XE u nacinu ubrizgavanja MPI vs. SPI (ako se ne varam)

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

To je bilo pre 5 godina kada je sekvent verovatno bio oko 1000eur. Sada je uglavnom preporuka za sekvent. Mada kod tebe je standardan 2.0 8v motor, metalna grana. Ja bih tu ugradio najobicniji plin bez ikakvih kontrola. Zamenio svecice, kablove i ostalo oko struje i vozio se. Nije bas sekvent imperativ za taj motor.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Next
          Drugari, molim za pomoc.

Imam u ponudi Fiat Punto 3, 1.2 60ks, 2004.god. sa ugradjenim plinom, medjutim nije sekvent.
          Auto ima atest, medjutim zanima me da li je atest dobijen na mucku svojevremeno ili zaista u tog punta moze da ide "obican" plin?
          Nemora da je na mućku, prilikom uvoza je prijavljen plin a onda se drugačije gleda. Sad ne bi prošao atest a plus toga to stvarno nije za običan plin.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

VektraB, Srdjan je lepo objasnio...

https.autogas.rs

Comment

• Next
              CBC Član
              • 11.12.2006
              • 48
              • Beograd

Originally posted by Dora
              Originally posted by Next
              Drugari, molim za pomoc.

Nemora da je na mućku, prilikom uvoza je prijavljen plin a onda se drugačije gleda. Sad ne bi prošao atest a plus toga to stvarno nije za običan plin.
              Pa da ne uzimam onda takav automobil? Jel ga je opasno voziti?
              Vozio sam slicnu varijantu (plasticna grana, a nije bio sekvent - "obican" brc) pre par godina i s vremena na vreme je bilo detonacija, ali (srecom) nista vise od toga...
              Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Sam sebi si odogovorio mada ja ne vidim zašto ne bi uzeo auto ako je sve ostalo dobro...

https.autogas.rs

Comment

• BARTONE
                  CBC Senator XXL
                  • 25.09.2006
                  • 398
                  • Bor

Re: Da li plin-gas može u baš ovaj auto

Originally posted by Stratos
                  Od 2000.god. proizvodnje ne prolazi atest bez sekvent uređaja.
                  Osim ako se nešto ne smuti...a to nije preporuka.
                  a sta je sa autima koji imaju monopoint ibrizgavanje a proizvedeni posle 2000.
                  npr. fiat uno 2002.god.
                  kako ce na njih sekvent,odnosno kako ce prolaziti atest kada je tehnicki neizvodljivo ugraditi im sekvent?

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

A šta ćemo sa astrom clasik? Naravno da svako pravilo ima izuzetaka.Bilo je zahteva da na siećenta stavim karburator i ugradim gas a on 2002.g.
                    Može se reći da od 2001. kada nastupa E3 norma za benzince samo sekvencijalna strategija ubrizgavanja goriva može kvalitetno da zadovolji kriterijume.
                    A da,ne pišem ja pravila,samo prenosim šta se traži od mene.

Comment

• VectraBG
                      CBC Član
                      • 13.05.2010
                      • 67
                      • Beograd

VektraB, Srdjan je lepo objasnio...
                      Hvala na odgovoru Dora. Da li to znaci da ste promenili misljenje i da sada prednost dajete sekvent sistemu u odnosu na ranije kada ste rekli da je Venturi sistem sa lambda sondom najbolje resenje za Vectru A 2.0i ('89god)?

Napominjem da je u pitanju Vectra A a ne B.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pozdrav i tebi
                        Treba da imenuješ servis da spaseš nekog drugog istih muka.
                        Što se tiče Vektre, ako se odradi dobro nema problema, za najbolje performanse i nižu cenu preporuka je da se ugradi sve komplet a to je sa lambda kontrolom potrošnje gasa. Za maksimum ide sekvencijalno ubrizgavanje ali je to dosta veća cena.

Za lambda kontrolu ti treba ispravna lambda sonda, ne smeta što si skinuo katalizator mada može kod štelovanja da pravi malo problem ali da se rešiti.
                        Gubitak snage je malo veći, oko 10 posto ali je to zanemarljivo i meri se samo u izrazito oštroj vožnji na višim brzinama, na nižim skoro da nema razlike.
                        Ako si mislio na ovaj odgovor, sve lepo piše, za manej para najbolje je a za više para najbolje je... Onda je za manje para bilo najbolje oko 500-540 evra ako se dobro sećam a danas je oko 400 - 450 evrova. Onda je cena sekventa bila oko 1100-1300 evra a danas je 500 do 700.
                        Zaključak izvedi sam, razilke i prednosti u jednom i u drugom sistemu sam objasnio mnogo puta. Pročitaj.

https.autogas.rs

Comment

• VectraBG
                          CBC Član
                          • 13.05.2010
                          • 67
                          • Beograd

Ako si mislio na ovaj odgovor, sve lepo piše, za manej para najbolje je a za više para najbolje je...
                          Zaključak izvedi sam, razilke i prednosti u jednom i u drugom sistemu sam objasnio mnogo puta. Pročitaj.
                          Hvala na odgovoru. Malo sam pobrkao ukazani Srdjanov sa Strasov-im odgovorom koji je predlozio sekvent.

Zabole me glava od svega ovoga. Prihvatam tvoju sugestiju i citam, i citam... Svi ti pojmovi se mesaju vazdusni, ventura, klasicni, elektronski, sekvencijlani, polu-sekvent, monopoint, multipoint itd, itd. A svestan sam da tek u okviru svakog sistema postoje razlicite opcije na koje treba obratiti paznju sta se dobija a sta gubi... Da ne pominjem opcije biranja proizvodjaca... I dok ja sve to naucim, proci ce me volja za ugradnjom ha,ha

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Tuga je što smo ovde osudjeni da ponavljamo kao papagaji jedno isto, pronadji majstora, ugradi i nemisli... Verovatno smo u prošlom životu bili neke smr-dine pa sad ispaštamao, ali ako je to za sledeći bolji život, neka

https.autogas.rs

Comment

• dris
                              CBC Veteran
                              • 24.01.2008
                              • 172
                              • Novi Sad

u ovoj temi nisam naisao da je neko spominjao ovaj auto pa me interesuje kupovina tj. ugradnja plina u Hyundai Elantra 1.6i DOHC... 2001. god
                              po wikipediji bi trebalo da je motor 1600 cc 79 kW (107 PS; 106 hp)

Ako sam dobro informisan plina moze u ovaj auto ali me interesuje je li "komplikacija" ugradnja i sto me najvise interesuje "okvirna" cena ugradnje plina u isti

znam da sam dosadan i da se okvirno krecu cene ugradnje oko 700e, ali cela kupovina auta i jbn-og kredita se bazira na tacnijim informacijama.

hvala.

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Može da se ugradi,sekvent iz više razloga,zahvalan je za gas kao i za benzin,uostalom. Komplikacije i cenu prepusti majstoru.Iznad tvog posta je potpis...digni pogled

Što se tiče računa,računice i računanja,ono što se čini da je knap vrlo lako i brzo prelazi u tesno...samo u jednom slučaju je drugačije

Comment

Working...
                                X