Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shuxx
    CBC Član
    • 05.11.2012
    • 33
    • Prokuplje
    • škoda fabia 1.2HTP

Hmmm, pitanje, da li da pregledam 70tak strana, ili da pitam....... pa ću pitam pa šta bude

Interesuje me Škoda fabia 1.2TSI 63KW, moderan turbo benzinac, e sad svi kažu da malo troši, i da možda nije potreban TNG, ali.... to su mi rekli i za fabiu 1.2HTP, pa sam za 120 000 km na TNG, prezadovoljan, mislim sa njegove potrošnje od oko 5,5L BMBa, ja se vozim na TNG u vrednosti od 4L BMBa

pitanje, dali može, koliko košta informativno, i nek komentar..

unapred zahvalan

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

@ DOC, sad tek vidim temu..
      C4 dobro radi na gas a šta bih preporučio? Servis za ugradnju a on neka vadi oči šta će staviti....

@Shuxx
      Od 700 do iljadarke, kako te ko derne... Da ne pišem dalje...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Hm... može, međutim,preneću ti ono što je meni rečeno od strane jednog proizvođača auto-gas opreme,a tiče se upravo tog malog motorića.S obzirom da je taj motorić,veoma mali potrošač benzina,a plinski uređaji,koji su cenovno pristupačni,za ugradnju,koriste i jednu određenu količinu benzina dok rade na gas,onda u tom slučaju može proisteći sledeća računica.4 litre benzina, naspram 5 litre gasa i dve litre benzina.
        Originally posted by shuxx View Post
        Hmmm, pitanje, da li da pregledam 70tak strana, ili da pitam....... pa ću pitam pa šta bude

Interesuje me Škoda fabia 1.2TSI 63KW, moderan turbo benzinac, e sad svi kažu da malo troši, i da možda nije potreban TNG, ali.... to su mi rekli i za fabiu 1.2HTP, pa sam za 120 000 km na TNG, prezadovoljan, mislim sa njegove potrošnje od oko 5,5L BMBa, ja se vozim na TNG u vrednosti od 4L BMBa

pitanje, dali može, koliko košta informativno, i nek komentar..

unapred zahvalan

Comment

• doc
          CBC Senator
          • 25.08.2006
          • 240
          • BGD/KG

[QUOTE=Dora;641527]@ DOC, sad tek vidim temu..
          C4 dobro radi na gas a šta bih preporučio? Servis za ugradnju a on neka vadi oči šta će staviti....

Hvala, dobio sam već odgovor da u konkretan model nije pametno ugradjivati gasni uredjaj. Pitanje je bilo za prijatelja koji je planirao da kupi c4 u SLO, ali pod uslovom da može da se ugradi gasni uredjaj koji bi radio kako treba. Motor je sa direktnim ubrizgavanjem, pa je odustao zbog potencijalnog skraćenja zivotnog veka motora

Sent from my iPad using Tapatalk
          Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Nijedan gasni uredjaj (pogon na gas) ne skraćuje radni vek motora, naprotiv. Skraćuje vek nestručna ugradnja ili loše podešavanje. Za motore sa direktnim ubrizgavanjem postoje posebni uredjaji ali su još uvek dosta veće cene od standardnih uredjaja a plus troše odredjenu količinu benzina, kako koji motor. Po meni je diskutabilna isplativost ugradnje gasa u takav auto (sa direktnim ubrizgavanjem) sem ako ne prelazi baš dosta kilometara...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• doc
              CBC Senator
              • 25.08.2006
              • 240
              • BGD/KG

Sve jasno. Hvala na odgovorima

Sent from my iPad using Tapatalk
              Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• shuxx
                CBC Član
                • 05.11.2012
                • 33
                • Prokuplje
                • škoda fabia 1.2HTP

Hvala za početne informacije, 700 E, je baš puno, s manjom razlikom u ceni gasa i potrošnjom BMBa tokom rada na TNG, biće poprilično dug povratak investicije.... Generalno prelazim oko 20 000km/god, za poslednje 6 god, nije bilo bitnih oscilacija.

Mnogi me ubeđuju da pređem na Dizel, a s druge srtrane ima puuno problema sa istim... valjda ljudi vole da kažu da voze na dizel, a to što povremeno daju 200-500E, za popravke, jbg... moralo se

Moja fabia, uz povremene probleme, koji su uspešno rešeni, mi nije pravila bitnije troškove.... prilično sam zadovoljan

Atmosferski motori su sve ređi, dolazi generacija turbo benzinaca, koji imaju naravno i prednosti ( višlji obrtni moment ) i mane, komplikovanost turbina itd. Možda razvoj TNG uređaja za ovakve turbobenzince još nije ustaljen, pa je cena visoka...

raspitaću se još malo, pa odlučiti o sledećem autu / pogonu

hvala i pozdrav

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

Renault ima turbo benzinac 0.9 TCe sa fabrickim TNG.

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Pozdrav ekipo od vašeg TETKA! NIje opravdanje ali svasta se desavalo u medjuvremenu.....Za naše eksperte na forumu jedno lako pitanje. Da li "moze" da se ugradi TNG uredjaj na BMW 116i, 85kw, iz 2005 godine sa 35000 km, odnosno da li se ta konverzija preporučuje i koji je uredjaj, naravno sekvent, ali koji proizvodjac, model uredjaja, je po vašem mišljenju najprimereniji za ugradnju u ovo vozilo. Znam da ce Dora reci da moze da ugradi TNG i na parnu lokomotivu, ali salu na starnu cuo sam da ovaj motor "ne voli" TNG odnosno da se njegog ECU buni na svaku promenu u ovom smislu. Naravno, najvazniji mi je faktor pouzdanost u radu a naravno i odlican rad motora! Ako neko ima bilo kakvih iskustava bilo bi pozeljno! Hvala unapred i posebno ocekujem odgovore Dore i Ivana ,a naravno i svih clanova koje ponovo pozdravljam!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

aj probaj da se prosetas malo po komsiluku da nadjes onog decaka inace, u lpg se ne razumem
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• MladenMM
                        CBC Početnik
                        • 11.12.2016
                        • 2
                        • Beograd
                        • Pezo 307

Koji plinski uredjaj u Pezo 307

Mozete li da mi date savet za ugradnju plina,koji je za ovaj auto najbolji?Imam Pezo 307 2.0 benzinac 100kw/136ks 2003 godiste.Gledao sam ove Stag pa ne znam kakvi su oni,ali bi mi svaki savet dobro dosao posto se slabo razumem u plinske uredjaje.

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Biraj majstora a ne uređaj Nek majstor odabare odgovarajući uređaj.

Comment

• hirurg83
                            CBC Senator XXL
                            • 26.02.2014
                            • 398
                            • Banjaluka
                            • VW Jetta

Svaki majstor svog konja hvali. Ko mu da više popusta njega se drži
                            Pametno biraj.

Usput na tom motoru hoće rikavat pumpa goriva kad ima plina. Mada ima dve vrste tog istog motora. Ima li tvoj povrat viška goriva.

Послато са HTC One M9
                            Last edited by hirurg83; 19.12.2016, 23:31.

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

Oće da crkne pumpa,kad ostane bez benzina,ili kad napuni više od 10 godina ili kad je umesto normalne pumpe neki jeftin Kinez.

Comment

• GM
                                CBC Član
                                • 01.04.2005
                                • 79
                                • Beograd
                                • Opel Astra, 1.6

...hoce i ako se retko sipa benzin bez obzira na kolicinu u rezervoaru. Bolje sipati manje a cese nego jednom u par meseci. Meni crkla a imao sam uvek pola rezervoara.

Comment

Working...
                                X