Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Da li plin-gas može u baš ovaj auto

Nije reklama ako navedeš servis gde si radio, postoji čak i posebna tema za to. Cilj ovog foruam je da se izdvoje dobri od loših a to se neće desiti ako se samo neki hvale a za ostale se ćuti. Zato se svakih par nedelja pojavi neko ko sumnja u merodavnost kriterijuma a sami korisnici foruma čine takvu situaciju bez potrebe.

Ono čemu sam jako antiprotivan je bespotrebno pljuvanje po sevisima (bez argumentacije) i isključivo samoreklamiranje servisa kojima je to jedina svrha.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Flavio
      CBC Senator XXL
      • 13.06.2006
      • 1926
      • 012 Centar
      • KaraWagon 1.4T.Spark

@hajduk,ovde mozes da izneses svoje utiske o servisu
      viewtopic.php?f=304&t=2096&start=150 .

Comment

• Kv74
        CBC Član
        • 09.05.2009
        • 16
        • Kraljevo,Srbija

TNG u fiat doblu 1.2,2001

Pozdrav!prelistao sam skoro sve teme ali nisam nasao nista o ovome.dali je neko ugradjivao u ovaj auto?sa bocom na mestu rez tocka,ispod poda?kakva su vam iskustva?koji uredjaj?cena?unapred hvala!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ugradjeno nekoliko desetina komada, lepo rade i podnose plin. Cena i ostalo je nepristojno pa neću odgovoriti

https.autogas.rs

Comment

• nikaragva
            CBC Senator XXL
            • 03.06.2008
            • 521
            • B. Palanka
            • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Na osnovu postova sa zadnje strane, a verovatno i sa prethodnih, najbolje je da neko od moderatora sredi temu i zakljuca je. Tako da se tema lepo moze pretraziti i videti odgovor na pitanje, ukoliko postoji. Ovako ima postova koji nemaju veze temom, pa ljude mrzi da citaju 14 stranica i na kraju skontaju da se samo 5 odnosi na temu

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by vlada brc
              Originally posted by hajduk
              zahvalio bi zokii-u i prolupatoru na malo konkretnijim postovima.
              ipak vise postova je bilo raspucavanje i prepucavanje negosto ih je usmereno ka pomoci. tradicija?
              ne bi bilo lose da stigne jos postova sa konkretnim i korisnim savetima, pa da ovaj sajt opravda svoju svhu.
              iz mog iskustva brc sequent zadovoljava sve tehnicke karakteristike za taj motor.
              I ja se slažem da BRC sasvim zadovoljava a sa druge strane, na sajtu BRC stoji dokument kojim se zabranjuje ugradnja BRC uređaja na sve opelove motore sa oznakom XEP! Ajd sad, kome verovati!
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Re: TNG u fiat doblu 1.2,2001

Originally posted by Kv74
                Pozdrav!prelistao sam skoro sve teme ali nisam nasao nista o ovome.dali je neko ugradjivao u ovaj auto?sa bocom na mestu rez tocka,ispod poda?kakva su vam iskustva?koji uredjaj?cena?unapred hvala!
                Može,sekvencijalni naravno, video sam nedavno isti takav sa bocom 41L odozdo. Cena je oko 700 e, samo insistiraj da ti stave na bocu ventil sa elektromagnetom (otvara izlaz gasa iz boce samo kad radi na gas). Je li tvoj motor 8V ili 16V?

Comment

• slavko_bgd
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2009
                  • 771
                  • Batajnica
                  • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by *IvanT*
                  Ne Landi Renzo, vec Landi i to sekvent.
                  Apsolutno je svejedno, jer se radi o istoj firmi. Landi kao brend se čuva zbog istorije, a kao odvojena firma ne postoji, već samo LandiRenzo.

BTW

[quote:2bmcn409]

OPEL

- LRAU0001/001 - P0172 Miscela troppo ricca banco 1

- LRAU0002/001 - La vettura retropassa a benzina per pressione bassa

- LRAU0003/001 - La vettura non retropassa a benzina all’esaurirsi del gas nel serbatoio

- LRAU0004/001 - Spegnimenti in rientro al minimo e/o strappi in accelerazione
                  - LRAU0005/001 - Perdita liquido refrigerante
                  - LRAU0006/001 - L’indicatore livello gas fornisce un’indicazione errata

- MIL: Corrente di pompaggio sonda lambda A banco 1

- P0172 Miscela troppo ricca banco 1

Ultimo aggiornamento: 31/10/2008 12:36
                  Deo problema koji se javljao na raznim opel modelima, a uzrok je loš softver za Omegas PLUS ili ti Landi BLUE. Sa starim uređajem nije bilo problema, a zbog ovog i sličnih problema sa AUdi, seat, VW, Nissan, Renault i Škoda modelima, Landi je samo na područiju Italije imao ogromne probleme. Samo deo tih problema je trenutno rešen. Ne bih dalje da vam objašnjavam trenutne mane i zaostatke softvera baziranih na AEB mapama...[/quote:2bmcn409]

Poštovani Ivane T:

1. Omegas Plus i Landi BLUE nisu jedno te isto. "Stari" ECU OMEGAS će se postepeno povlačiti iz upotrebe kao zastareo, a 97% si u pravu kada si rekao da sa njim nije bilo problema. Bilo je problema ali zanemarljivo;
                  2. Tehničke informacije koje si gore objavio odnose se na AUDI a ne na OPEL. Kada se prevedu,vidi se da su to praktični saveti za rešavanje smetnji pri radu na gas, odnose se na stari OMEGAS softver i rešavanje mehaničkih problema;
                  3. Tačno je da je LANDI LES PLUS imao problema sa podešavanjem motora koji nisu bili sa sekvencijalnim ubrizgavanjem benzina. Tačno je i to da su majstori bili neopremljeni i needukovani za taj sistem.Softver bio baš nedorađen;
                  4. Omegas Plus i OMEGAS NIKADA NISU IMALI OGROMNE PROBLEME U ITALIJI. Ta informacija je netačna. Landi, kao problematičan i u tom momentu nedorađen, "zavaljen" je na tržišta Srbije,Bugarske i Rumunije i tu je testiran. Dakle,svi majstori koji su ga ugrađivali i svi vlasnici vozila koji su ga platili, mogu se smatrati akcionarima Landi S.r.l Italy , jer su Žabarima poklonili svoj rad,svoje vreme,svoja vozila,svoje strpljenje!!! Jbg!
                  Bilo kako bilo, pre 7 meseci je dobijen potpuno novi softver. Za sad se niko ne žali .
                  5. Nećemo da objašnjavamo "...trenutne mane i zaostatke softvera baziranih na AEB mapama..." To stvarno nikog ne interesuje a i nema veze sa istinom;
                  6. Sve što te inetresuje vezano za LANDI, samo pitaj,ima mnogo toga novog. Stojim na raspolaganju. Imaš moj e-mail? Stari telefon 064 je aktuelan.

Srdačan pozdrav,

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by nikaragva
                    Na osnovu postova sa zadnje strane, a verovatno i sa prethodnih, najbolje je da neko od moderatora sredi temu i zakljuca je. Tako da se tema lepo moze pretraziti i videti odgovor na pitanje, ukoliko postoji. Ovako ima postova koji nemaju veze temom, pa ljude mrzi da citaju 14 stranica i na kraju skontaju da se samo 5 odnosi na temu
                    Tako može ceo forum da se zaključa jer nema čistih tema, bilo bi sterilno i nečitljivo. Normalno je da ne treba preterivati ali to je već stvar kulture...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

@ slavko

1.
                      http://www.ir.landi.it/home/show.php?me ... 0002.00005
                      http://www.landi-gas.com/index.jsp?idz=5&lang=eng pročitaj samo naslovnu stranu i dovoljno je
                      Evo da znaš i ovo, pa da se hvalite...
                      ITALY - Landi Renzo SpA acquired the entire share capital of Lovato Gas SpA, a Vicenza-based manufacturer of conversion systems, from Fondo Dimensione Network, a unit of Banco Popolare SC's Aletti Private Equity SGR SpA subsidiary, and other undisclosed sellers, for 63 mil euros ($100.334 mil US).

Acquirer: Landi Renzo SpA
                      Acquirer Business Discription: Natural gas prodn
                      Acquirer SIC Code: 1311 - Crude petroleum and natural gas
                      Target Name: Lovato Gas SpA
                      Target Business Description: Mnfr conversion sys
                      Target SIC Code: 3621 - Motors and generators
                      http://www.alacrastore.com/storecontent ... 1997668040 , čak i to znam od prvog dana.

LandiRenzo je vlasnik firme Landi, a brend Landi se čuva isključivo zbog istorije, jer postoji dosta duže od LandiRenza. Landi više nema svoju proizvodnju i koristi IDENTIČNE komponente kao LandiRenzo, samo sa drugačijom nalepnicom, a nekada i nalepnice budu izmešane.

2. Informacije i problemi su isti za sve proizvođače koje sam nabrojao, a voleo bih da čujem tvoje objašnjenje zašto se javljaju. Problemi su vezani za Omegas plus, ne za staru verziju i zvanično su objavljeni na sajtu.

3. Zašto je nedorađen uređaj pušten u prodaju? Dobar odgovor je JBG...

4. Landi i LandiRenzo su jedno te isto, tako da nema razlike u dovršenosti i nedovršenosti.

5. Svaku mušteriju interesuje da zna koja je prednost ili mana nekog sistema, pa izvoli objasni prednosti mapiranja AEB sistema.

6. Hvala, ali sam za sada upoznat sa svim novostima, redovno me obaveštavaju.

Moraš da shvatiš da zastupaš samo jednu firmu i da si upoznat sa samo jednim sistemom, a ja sam svakodnevno u kontaktu sa desetinama sistema i svaki poznajem "u dušu". Svejedno mi je da li ću ugrađivati Landi, Lovato, Tomasetto, AC, BRC ili nešto deseto ukoliko je sistem dobar i mušterija mi se neće vraćati u servis po 15 puta zbog istih problema. Zato sam nekada ugrađivao Omegas dok nije došao nedovršeni. Jednom sam se opekao sa "probijanjem" novih uređaja na tržište i dobro platio školu. Nema više jbg...
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Kv74
                        CBC Član
                        • 09.05.2009
                        • 16
                        • Kraljevo,Srbija

Re: tng u fiat doblo

@ slavko bgd
                        Hvala na odgovoru!znam da MORA sekvent,ali sam mislio na proizvodjaca uredjaja ili kombinaciju komponenti koje bi bile najbolje,npr,dizne,da su tihe a istovremeno kvalitetne,isparivac po pitanju rezervnih delova,ecu,itd.e da,cuo sam za taj elektromagnetni ventil na boci,samo kazu da se jos prolazi i sa obicnim multiventilom,em ventil je +40-50e.ima li veca toro-boca od41l za ispod poda?motor je 1.2,8ventila,47kw,GSX-sta god to znacilo

Comment

• duh koji hoda
                          CBC Veteran
                          • 10.03.2009
                          • 123
                          • djavolja varos

boca koja moze da stane je 600x200 , mv mora da bude sa el. magnetom i zastita boce. veca ne moze da se uglavi zbog samog prostora , smeta izduvna grana i gibnjevi.

Comment

• slavko_bgd
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2009
                            • 771
                            • Batajnica
                            • Stilo 1.6 16V MW

@ IVAN T:

1. Ivane, nije nikome cilj da se hvali. To šta su Italijani kupili, koliki im je udeo akcija u kojoj firmi ili fabrici verujem da nikoga ovde ne interesuje. Koliko pratim ovaj forum,za koji iskreno mislim da je odličan, cilj je da se forumašima obezbede tačne,konkretne i objektivne informacije koliko je to moguće. Dora je to u nekim ranijim postovima već lepo komentarisao,pa da ne ponavljam.

2. Zašto su pustili na tržišta nedorađen uređaj? Pa da ga prodaju!
                            Dva osnovna razloga ti vrlo dobro znaš, zato si ga i kupovao i ugrađivao. Nije radio? E,ajde da informišemo ljude zašto: U 30% je bio problem softvera, koji je bio spor, nepouzdan, usko ograničen na motore samo sa sekvencijalnim brizganjem i gubilo se mnogo vremena sa neizvesnim krajnjim rezultatom. U 70% je bio razlog nedostatak tačnih informacija i neobučenost servisera. Tu je neko napravio veliki propust u obuci.
                            Od Novembra prošle godine taj uređaj radi bez problema(od verzije 3.5.1). Ako neko ima ovaj uređaj na vozilu a ne radi kako treba, neka ode do prvog servisa da mu se to sredi.

3. Prednosti podešavanja sa AEB mapama? Ma koga to ovde zanima? To znamo obojica kao i mnoge kolege koje ovo čitaju.
                            Prednosti i nedostatke nekog uređaja treba da objasni serviser klijentu a ne da ga uči kako se podešava ili kako radi gas. Nije valjda da ti to radiš?

4. Znam da si vrlo dobro informisan.
                            Svaka TAČNA informacija koju podeliš sa nama je dobrodošla.
                            CNN metode nam ne trebaju. Ako kažeš OPEL, objavi u postu ono što se odnosi na OPEL ali i prevedi ili objavi sadržaj da se ljudi s tim upoznaju do kraja pa nek sami izvedu zaključak.
                            Svaki ozbiljan proizvođač kada postoji neki problem on ga objavi zajedno sa rešenjem.
                            Ako već imaš pristup takvim informacijama nemoj da ih ZLOUPOTREBLJAVAŠ.
                            Na kom sajtu i gde je obljavljeno da je Landirenzo imao problema sa Omegas Plus sistemom?
                            Daj link pa da čitamo!
                            U suprotnom, površna,neproverljiva i nedorečena informacija je MANIPULACIJA!

5. Da," zastupam" 2 firme, ustvari jednu pošto je po tebi to isto. Ostale uređaje koje si nabrojao nisam nikada video, možda sam ih sanjao,ne mogu da se setim...Skidam kapu, Majstore!

6. Slažem se na kraju sa tobom da "probijanje" uređaja i "plaćanje škole" nikome ne treba. Zato sam da se na ovakvom mestu razmenjuju samo proverene,konkretne i korisne informacije. Verujem da se i ti slažeš samnom...

Krenuli smo od pitanja koji plin na Astru G.Čovek u međuvremenu ugradio plin,objavio to,napisao da ni petinu informacija nije dobio na forumu. Bruka!

Ja ovde završavam ovu raspravu.

pozdrav svima!

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Slavko, ovo je tehnički forum i korisnici ovog foruma nisu obične "mušterije" koje interesuje samo cena, već neretko sami šteluju svoje gasne sisteme, tako da... Nisi odgovorio ni na jedno tehničko pitanje "...jer koga to interesuje...". Ako imaš volje da kucaš toliki post u kojem ne napišeš ništa konkretno, bar delić tog vremena posveti tehničkom delu, da ne budemo u tolikom off-u.

Dva osnovna razloga ti vrlo dobro znaš, zato si ga i kupovao i ugrađivao.
                              Bogu hvala nisam kupio niti jedan. Kada je bila promocija od strane tehničkog osoblja LRenza i kada je odgovor na većinu pitanja bio "...to još nije implementirano u ovoj verziji..." ili "...znate ovaj novi senzor još uvek ne meri tačne podatke..." je bilo dovoljno da me odgovori od bilo kakve dalje saradnje. Ako se pokaže da će nova verzija biti dobra još par godina a ne od novembra, možda nekada i pazarim koji kom.
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• srle1
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2005
                                • 320
                                • Beograd

Kakva je situacija trenutno za nove Fordove... tj duratec (1.6 i 2.0)...??
                                Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

Working...
                                X