Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kerting
    CBC Član
    • 22.04.2009
    • 70
    • Makedonija
    • focus 1.6-Doblo 1.9

Re: Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Originally posted by IgorNg
    pa ako ne postoji onda mi objasnite shta postoji... ZAto sam ovde
    Mnogo puta je receno sta stranka treba da zna.

Dali ima poverenja u doticnog majstora (servisa) koji ugradjuje odredjeni uredjaj.
    Posao majstora je da odabere uredjaj koji po njegovom misljenju je dobar i ima dobru tehnicku poddrsku.
    Apsolutno je bespotrebno da se musterija zamara sa time sta ovaj uredjaj moze a sto onaj nemoze.
    Ako ti majstor u koga imas poverenja predlozi ugradi ovo i tvoj auto ce raditi dobro, a tebi pase cena sta ima dalje da se zamaras.
    Stranka je platila ugradnju da bi se vozila "ekoloski", a onaj kome je placeno i ko radi profesionalno taj treba da se zamara za tehnicku ispravnost plinskog uredjaja u vozilu.

Comment

• vladetaub
      CBC Član
      • 09.08.2008
      • 26
      • Ub
      • Opel Astra f 1.6 karavan

Pitanje za Doru: Astra F, karavan X16SZR. Može li toroidna boca? Imam ugrađen plin, bocu iza sedišta i atest.Kada sam se raspitivao za toroidnu bocu u jednom servisu su mi rekli da zbog položaja rezervoara verovatno ne bih dobio atest. Hvala na odgovoru.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Može toro boca sa nula ventilom spolja. Negde može i obična, zavisi od kraja a negde ne može. Ova može svugde.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• CyberianIce
          CBC Početnik
          • 23.07.2010
          • 8
          • Novi Sad
          • Fiat Punto 1.2 16V

Slao vec e-mailove i AC Rasic-u, i Dori, i skoro svakom servisu za ugradnju AutoGas sistema koji ima svoju internet prezentaciju i na njoj publikovanu e-mail adresu, i zamislite, niko mi nije odgovorio, pa se sad vec pomalo zabrinjavam. Imam Yugo Floridu 1.3 EFI patrol, '95 godiste. Da pojasnim malo ovo vozilo: ta podvarijanta "Patrol", je opremljena sistemom za direktno ubrizgavanje goriva BOSCH MOTRONIC MultiPoint 3.1 ali BEZ KATALIZATORA I BEZ LAMBDA SONDE. Znaci fabricki u neke serije (uglavnom za drzavne sluzbe i specijalna vozila) Zastava nije ugradjivala ni lambda davac ni kataliticki konverter izduvnih gasova kako bi ovi mogli da se voze i na olovni i na bezolovni benzin. E sad pitanje je kakav AutoGas sistem se u ovo vozilo moze ugraditi? Znaci koje sve alternative imam na raspolaganju, koje su im dobre a koje lose strane? I naravno, koje su okvirno cene, kao i gde se tako nesto moze izvesti (ali da se zadrzimo u granicama Vojvodine, eventualno BG iako mi je i to daleko)? Da li se u ovo vozilo moze instalirati toroialni rezervoar za tecni gas? Da li se moze ugraditi multiventil sa indikatorom nivoa gasa na samom kontrolnom panelu LPG sistema (ne kazaljka na rezervoaru nego LED diode ili sta vec)? Naravno govorimo o LPG sve vreme. Zahvaljujem se u napred na odgovorima.

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Pa i da nemas lambdu to i nije neki problem. Imas da kupis univerzalne 20-50eur i resis problem. A i katalizator ti ne treba. A sto ne bi ugradio najprostiji moguci sistem, obican vakumski i sta te briga za kat i lambda sondu. Samo povedes racuna o struji i nema problema.
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

@CyberianIce:

-Može neregulisan gasni uređaj (VENTURI,praktično karburatorski).Može naravno i sekvencijalni.
              -torusna boca 600x200, eff.punjenje oko 34L.
              -Multiventil,senzor nivoa i prekidač sa indikatorom nivoa TNG -može. Precizna indikacija nivoa-ne može.
              -Prednosti i mane: isto kao karburator i direktno ubrizgavanje benzina.
              -Moguće detonacije plina u usisnoj grani.
              -Potrošnja: max 13l/100 km gradske vožnje,venturi plin, nenormalni uslovi saobraćaja. Sa sekventom nemam povratne informacije...
              -Performanse motoraostoji pad snage, subjektivno oko 10-15% sa venturijem, oko 5-10% sa sekvencijalnim...

Cena: Prvo pitaj da li neko hoće da se prihvati da radi taj auto.Onda izaberi uređaj pa onda pitaj za cenu.
              A taj koji se prihvati da radi, treba da naplati debeeelo ugradnju u Floridu Patrol 1.3 MPI, šta god da izabereš da ugradiš (seq ili carb) od opreme!

Pozdrav!
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• CyberianIce
                CBC Početnik
                • 23.07.2010
                • 8
                • Novi Sad
                • Fiat Punto 1.2 16V

Originally posted by Srdjan
                Pa i da nemas lambdu to i nije neki problem. Imas da kupis univerzalne 20-50eur i resis problem. A i katalizator ti ne treba. A sto ne bi ugradio najprostiji moguci sistem, obican vakumski i sta te briga za kat i lambda sondu. Samo povedes racuna o struji i nema problema.
                Naravrno da lambda sonda moze da se stavi, ali bi onda trebalo i remapirati ECU a to bas i nemam nameru da radim. Znaci u ovo vozilo sigurno obican "venturi" ili kompjuterizovan "sekvencijalni" sistem dolaze u obzir? Jos jedno malo pitanje, zar ne postoji neka razlika u "venturi" sistemu za vozila sa MPI u odnosu na "venturi" za karburatorom kod same instalacije?

Comment

• patriota
                  CBC Početnik
                  • 25.07.2010
                  • 2
                  • BiH

Imam automobil Renault Megane Sedan 2008. godiste. Motor je 1,4 16V. Prije dvije godine sam ga kupio novog i do sada presao 45.000 km. Posto mi je prosla garancija ugradio bih plinski uredjaj.
                  Da li neko ima iskustva sa ovim motorom?
                  Zamolio bih ako mi neko moze preporuciti koji sekvencijalni sistem trebam ugraditi, eventualno kojeg proizvodjaca i gdje to mogu naci (po mogucnosti u BiH, mada mi ne bio problem doci i u Novi Sad pa to uraditi).
                  Hvala unaprijed.

Comment

• nik2yu
                    CBC Senator
                    • 19.11.2007
                    • 298
                    • belgrade

Audi A4 1.8T 2005?

BMW 318i 2004?

Jel moze i kako podnose? Hvala
                    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• goran972
                      CBC Početnik
                      • 14.08.2010
                      • 2
                      • grocka

Originally posted by Dora
                      Svaki čas neko otvori temu sa pitanjem da li može da se ugradi gas u baš njegov auto.
                      Ovo je mesto gde možete postavljati takva pitanja pa bar da ostane na jednom mestu za buduće pitače.
                      ]
                      opel vektra 2.0 16v 110kw 1990g.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Naravno da moze, preporucljiv je sekvent, moze da se odradi i uz bocu za sporet i bastensko crevo i sve radi.
                        Cenu, uredjaj, servis i majstora biraj po zelji. Cenim da ta tvoja Vectra upada u 1% takvih Vectri koje jos nemaju plin.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

imam neku kombinaciju za toyotu yaris 1.5 TS 2002.g
                          kako saradjuje sa plinom? ima li nekih zackoljica?
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790
                            • Sever Srbije - Novi Sad

Mene interesuje Alfa 156 2003 godiste ali ipak motor 2.0 JTS . Koji plin i odprilike cena i da li je to u pitanju neki komplikovan motor za ugradnju plina .
                            Hvala

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Čuo sam da u okolini Novog Sada nema majstora za ugradnju gasnog uređaja u takav auto.

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

A na koga se odnosi tvoj post-odgovor na chubss-ovo pitanje ili moje ?

Comment

Working...
                                X