Originally posted by Dora
View Post
Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
-
Opel Astra f karavan 1994 2.0 SFi C20XE 151ks
Unapred se izvinjavam ako sam promasio temu. Kupio sam gore pomenuti auto i isti se zapalio u predelu motora zbog gasa. U njemu je bio motor 1.8 16v ecotec a sada sam ubacio gore pomenuti motor. Gas u njemu je bio verovatno obicni. Imam rasplinjac koji bi trebalo reparisati a boca i sve do motora je ok. Molio bih strucne ljude da mi kazu svoje misljenje,sta je pametno da uradim,da li da mi se reparise rasplinjac i da se uradi kako je bilo ili nesto drugo. Gas mi je atestiran do 2015. Iskreno ne znam koliko cu auto zadrzati kod sebe...moguce je duze vreme a moguce je da ga prodam cim se ukaze neka povoljna prilika za mene .
Hvala unapred na odgovoru!
Srdacan pozdrav!
Comment
-
-
Biber,
Nije se zapalio zbog gasa, nego zbog aljkavog odnosa prema benzinu kad se vozi na gas. Benzin se zapalio.
Ne može stara verzija jer nije dovoljno jaka a svakako se mora reparirati zbog temperature kod požara.
Kamango,
Kalos pravi pičvajz i sa sekventom a ne sa običnim gasom a isto važi i za drugi...
pa bar sad nije skup sekvent, iam već od 350 evra...
Comment
-
-
Kupio sam renault 19 karburator, ima ugrađen plin, mešač mu je stavljen podalje od samog karburatora na dovodnu cev vazduha sa filtera koji se nalazi na šasiji.Kada je hladnije auto teže pali ja mislim da je to zbog toga što je ulaz gasa podalje od karburatora.
Pitanje za one koji se razumeju u plinske uređaje i montažu: Dali je bolje u ovom slučaju zabušiti karburator jer nema mogučnosti da se stavi mešač na sam karburator, i tako dovod gasa približiti usisnoj grani, ili ova varijanta koju sam opisao pošto mi majstor koji je ugrađivao gas kaže da će više trošiti ako se priključak gasa stavi na način bušenjem karburatora.
Comment
-
-
Uvek je bolje bliže, uvek je bolji mikser, da li to uvek može ne znam, ne sećam se sada kako izgleda taj karburator...
Comment
-
-
-
Comment