Na osnovu cega oni imaj pravo da skidaju bilo kome tablice, jer koliko ja znam po zakonu ne bi smeli? Nisam razumeo, 20000 za obican servis plina ili? Dokle oni misle da nas prave ******ma?
Na jednom mestu piše da ako je vozilo neispravno može da ti oduzme tablice, a i celo vozilo ako hoće kao predmet prekršaja, a u pravilniku piše da ako su u pitanju stvari kao zatamnjena stakla i sl. što nema veze sa sistemom upravljanja i zaustavljanja onda ne postoji pravni osnov za isključenje vozila i oduzimanje tablica, ali je internet pun primera gde su tablice oduzimane za stakla... pa te si kači sa njima ako imaš vremena, živaca i dobrog advokata.
Imaš zakon pa tumačenje zakona i na kraju za same policajce pravilnik o načinu vršenja kontrole (koji u slučaju zatamnjenih stakala većina nije pročitala, a tako će biti i za gas)
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Iz AMSS-a su mi malopre rekli da se jos sastanci. Nesto su saznali, ali je jos uvek sve napola. Kaze covek da je najbolje da ih zovem u ponedeljak opet.
Tacno je da sam bio obavesten, ali zbog nedostatka finansija i iz revolta isti nisam hteo da odradim. Muka mi je vise od tih takozvanih eksperata od kojih nam svima puca kicma....
Hoce da naprave da cena voznje na plin i benzin pa i naftu bude ista pa Boga zovi...mene samo interesuje sta ce to da se promeni u odnosu na dosadasnje atestiranje...sem sto ce umesto 50 biti 100 jevreja...sta ce oni to da proveravaju svake 2 godine i za sta da naplate 100e...ima li iko pametan u ovoj zemlji,pa da objasni cobanima da nema vise odakle da se otima novac ovom narodu...onaj ko ugradjuje plin ulaze novac da bi se vozio jeftinije a ne da mu u krajnjem rezultatu dodje na isto...
Pa i ne razmišljaju nego samo idu na dizanje cena a nikako da ukapiraju da narod nema.Podigli su akcize na cigare, prihod u budzet se smanjio, narod prestao da pusi (i ja vec dva meseca),cene mesa bile skocile smanjilo se kupovanje pa mora da padnu cene,plin bio poskupeo na 90 pa evo sad pao na 75-77.Ako urade sta su planirali bice manje ugradnje plina znaci voznja na benzin a posto je skuplji manje cu se voziti posto jelte nemam para pa znaci jos manji prihod u budzet.ekolosko razmisljanje nema sta.Osnivaju agenciju ciji je cilj postojanja naplata prilikom atesta da bi se izdrzavala.ma smesno mi je sve i njuz net nema smesnije tekstove od ostalih medija.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
jes pa da ne vide svi kako smo hrabri i mozemo da izdrzimo *sve.Skoro sam citao kako je neki nemacki oficir 40-ih pisao kako smo cudan narod kome mozes sve da silujes ubijes opljackas al kad hoces na kraju *kuce da mu ubijes onda hoce da gine.pametnije bi bilo da povecaju cenu atesta za 1ooo din i dobice vece pare ako bilo kako preteraju smanjice se prihodi.
A mozda smo jednostavno podanicki narod. Cutimo, trpimo i kukamo. Nikakav aktivizam, nesto da uradimo, promenimo da nam bude bolje. Ne, zalimo se i gledamo da ucarimo nesto od drzave, prijatelja, rodjaka..
Od danas atest ko je uradio ranije ne vazi vise 10 godina vec 5 godina ,tako da ne moze da se uradi tehnicki pregled vec mora da se ide ponovo na atest.Na atestu vracaju zbog creva za vodu i tng i jos po nesto.
Ovo je tesko izivljavanje ,nema vise komentara.
Ranije su za prvi atest, nakon ugradnje nove instalacije, davali 10 godina. Hoces reci da im je i to sad puj-pike ne vazi, nego je 5 godina plafon i kome je tih 5 godina isteklo, ima zaebanciju!?
Inace, znas li sta vise oko reatstiranja... to vezano za creva npr? I odakle znas?
Ja ince jos nisam dobio konkretnu i celoviti informaciju za reatestiranje od AMSS-CMV. Sutra cu ih zvati opet.
Rekoh da podelim sa Vama neka moja saznanja vezana za ovu temu.
Pre nekoliko dana tehnickim pregledima je stigao dopis, od strane saobracajne policije, da ne pustaju vozila koja imaju atest stariji od 5 godina. Valjda postoji neki pravilnik o periodicnim pregledima, ali nisam se do kraja informisao.Kako to moze, da se ponisti validna isprava sa rokom vazenja ne znam, ali ima ovde ljudi koji ce to objasniti mnogo bolje nego ja. Od tada su poceli da vracaju vozila sa tehnickog, na produzenje atesta.
E sad , jedan vlasnika takvog atesta dodje i do mene da reatestira. Covek uredno bio u AMSS CMV i dobio papir sa potrebnim prepravkama za novi atest. Zahtevi su sledeci:
(zao mi je, ne umem da je okrenem, malo iskrivite pogled}
Komentar ostavljam za kasnije.
E sad, ja rekoh coveku da malo saceka i da vidimo sta ce dalje biti, jer je "alfatoksin" aktuelan, pa je moguce da smisle nesto novo.
I setise se. Zove me covek i kaze da nista od onog ne treba, nego samo da se zamene creva i nema problema.
Malo se raspitah, kako je to moguce, i nadjoh odgovor u Pravilniku o podeli motornih i prikljucnih vozila i tehnickim uslovima za vozila u saobracaju na putevima (Sl Glasnik RS br.40/2012, 10/2012 i 10/2013.
Član 117
Vozila koja su prepravljena i poseduju uverenje o ispravnosti ugradnje uređaja za pogon na gasna goriva izdato pre stupanja na snagu ovog pravilnika moraju odgovarati uslovima koji su važili u trenutku izdavanja uverenja.
Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!
danas imam slucaj da je covek otisao na tehn pregled i rekli su mu da mora da produzi atest za dodatnih 5god.auto je sa monopoint ubrizgavanjem.kazu da to vise ne moze vec da mora da se stavi lambda kontrol i da mora i bocu i multiventil da zameni.covek ne pristaje vec hoce da izvadi plin.kazu mora opet izjava o demontazi,ima poseban obrazac i naravno opet atest kojim se utvrdjuje da je plin izvadjen iz auta i to sve kosta oko 6000rsd plus ruke za demontazu istog....katastrofa sta uradise...
Sramotno, ja stvarno moram upotrebiti teško ružne reči za takav postupak i bolje da ćutim... U svakoj civilizaciji a i u divljini, dodeli se odredjeni rok za preradu. Evropa je dala skoro tri godien rok za preradu sa MV-a bez špulne an MV sa špulnom. Naši šuplji majstori su to rešili preko noći, danas ideš na terapiju i lečenje kolima a sutra ne ideš jer nećeš registrovati auto... Kraj priče..
Nadam se da će ovo potrajati bar mesec dana da se konačno neko izrevoltira ...
Comment