Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zokce
    CBC Član
    • 06.05.2008
    • 26
    • Leskovac
    • Renault Laguna II 1,8 16V

Ja sam radio atest pre 10 godina na Masinskom fakultetu u Nisu, i tada je covek koji je vrsio pregled, sve pregledao i fotografisao. Cak me je terao da izmaknem bobinu za 10cm, pa sam morao ponovo da idem na pregled. Hocu da kazem da su i tada ljudu radili korektno svoj posao.
    Renault Laguna II 1,8 Privilege, juni 2004

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

bilo je savesnih i nesavesnih.Ovi drugi su obrukali,ove prve

Comment

• campi
        CBC Veteran
        • 11.06.2005
        • 169
        • Srbija

stvar je jednostavna

Evo ovako citam u vezi ovih reatestai cele jebade koja je nastala...cela prica je o uzimanju para..kako...pa evo prosle godine registracija za moj aauto je bila negde oko 18 000 dinara....ove godine je 12500 dinara...izbacili su neku uplatnicu jer je nek izvukao statistiku da je 25% automobila ostalo ne registrovano (po unutrasnjosti uglavnom).....takva ne registrovana vozila nepune ni budzet ni fondove osiguravajucih drustava (koja su inace drzava sa drugim imenom) i jos dodatno ne registrovano vozili NE trosi gorivo na kome je propisana akciza 90% plus na proizvodjacku cenu i marzu trgovaca.....tako da videvsi sve to ukinuli su tu jednu uplatnicu ( mislim da je rec o putevima odrsavanju nisam siguran nebitno je).....d aprimame ljude da registruju jer ce im razliku novca izvuci svakako na gorivu koje toche. Vreme je proslo od ukidanja te uplatnice nekih da kazem 6 meseci da naprave novu analizu koliko su "dobri/kratki" procenat neregistrovanih vozila je spao sa onih 25% sigurno ali desilo im se da ljudi iako su registrovali voze svoej automobile bas po potrebi ( slave,odlazak na selo po hranu...i slicno) tako da efekat dopune budzeta na prodaji goriva kako su ocekivali je izostao....e sada ONO....."sramota" ih je bilo da vrate onu uplatnicu ...napravili su novu analizu tipa da vidimo KOLIKO IMA VOZILA SA TNG-om ....reatest gasnih uredjaja ce popuniti prazninu one izbacene uplatnice pri registraciji i dodatno preko onoga sto su nam oprostili jos dopuniti budzet....ova drzava tako funkcionise...dok cutimo i placamo to ce tako ici po pitanju svega ......samo kolektivna neposlusnost daje rezulate u borbi sa drzavnim nametima sve ostalo je teorija kojuplacamo decenijama....

Comment

• campi
          CBC Veteran
          • 11.06.2005
          • 169
          • Srbija

zaboravih...

Zaboravih da vas pitam a jel placate RTS pretlatu ?

NEEEEEEEEEEEEEE pa kako to je od nacionalnog znacaja sramota da vas bude!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja struju plaćam na opomenu, godinama, a onda jedan dan me mrzelo da pišem tačnu cifru i zaokružim na 20.000, višak nekih 600+ dinara. Sav važan čekam sledeći račun da piše ono vi ste u pretplati, redovan platiša itd... Kad cvrc, moroni, degeni, teroristi prebacili višak na TV pretplatu (naravno to nikad nisam platio ni dinar)... Znači odskakao sam pola metra od zemlje koliko sam se najedio... Tako jeftino da me izrade pa ne verujem... Zaboravio sam da moraš naglasiti da nećeš plaćati tv ili tako nešto.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by Dora View Post
              Znači odskakao sam pola metra od zemlje koliko sam se najedio... Tako jeftino da me izrade pa ne verujem... Zaboravio sam da moraš naglasiti da nećeš plaćati tv ili tako nešto.
              sad imas pravo na,jednu pesmu, po zelji,u emisiji"Leti,leti,pesmo moja mila" ali moras da platis 50rsd,za SMS

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Samo preko njih mrtvih
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• srki021
                  CBC Član
                  • 27.09.2011
                  • 20
                  • Novi Sad
                  • Renault Scenic 2 1.6

Da li je neko saznao nesto u vezi motora sa direktnim ubrizgavanjem i venturi sistemom, da ne mogu da prodju reatest posto nije ugradjen sekvent?

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Mogu ako su stariji od 2000.
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

pod uslovom da nije plasticna grana i obican uredjaj.to ni ranije nije moglo da prodje atest,al su neki i prolazili...

Comment

• Zoran_KS
                        CBC Član
                        • 22.04.2007
                        • 44
                        • Krusevac

Ja sam isao danas da proverim posto mi registracija istice za nepunih mesec dana. Atest vazi do 2015,ali ako sad samo odradim prepravke koje oni zahtevaju,navodno 2015.god kada mi istekne atest za postojecu bocu,moracu da ugradim sekvent jer trenutno imam venturi a motori sa direktnim ubrizgavanjem moraju sa sekventom po novom! ili da ugradim sad novu bocu,moci cu da i kasnije produzim atest bez ugradnje sekcvencijalnog plina!
                        Zna li neko nesto vise o ovome?

PS: Da,auto je croma, 1995 god.
                        Fiat Croma 2.0

Comment

• chobo13
                          CBC Senator XXL
                          • 01.05.2009
                          • 1274
                          • pozega,srbija
                          • AUDI,VW

koji datum ti stoji na uverenju,tj,kad si atestirao plin?

Comment

• Plinadzija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.07.2008
                            • 1514
                            • Paracin

I ko ti je rekao da mora sekvent?
                            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Zoran_KS
                              CBC Član
                              • 22.04.2007
                              • 44
                              • Krusevac

U AMSS.Znaci moze kao sad da prodje bez sekventa zato sto je produzetak,inace kao da je prva ugradnja morao bi sekvent!
                              Fiat Croma 2.0

Comment

• chobo13
                                CBC Senator XXL
                                • 01.05.2009
                                • 1274
                                • pozega,srbija
                                • AUDI,VW

mora i moralo bi su dosta dva razlicita tumacenja....

Comment

Working...
                                X