Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

@over, mislim da je to neka vrsta pocetnickog elana da se prati svaki mililitar potrosnje. Ovo je iz licnog iskustva. Kada sam prvi put se u ovu temu upisao, potrosnja mi je bila 8 otvoreni put, 10-11 grad. Napravih kobnu gresku i napisah bez obzira kako vozim. E tu je doslo do pljuvanja, velikih razmera, te se morao ukljuciti i moderator IvanT.

Sada posle godinu dana kako sam konzument LPG, mogu da kazem da mi trosi u gradu od 10 (trebalo bi) do 15 (uglavnom).

POenta je da kada dva ili tri sipanja trosi preko toga odem u servis i naj........ im se, te oni nasteluju (neku maping )*&(*$W*^(*) i onda kao sve bude dobro.

Svi mi imamo zelju da vozimo perpetomobile, ali avaj jos nije u seriskoj proizvodnji i ako neki tvrde drukcije.

Nase je da nekima verujemo ili ne.

ala sam u off-ovao, pa se nadam da me nece u djubre baciti,

opet
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Nece, opet?!

Da ne bi smo bili kao ona decija tablica pisi-brisi po 1000 puta, ja vas molim sve zajedno da preemrite potrosnju na nekom tromesecnom ili sestomesecnom intervalu i da onda date prosek.

Stvarno je glupo da vise za svaki potroseni rezervoar bude napisana i potrosnja. Em(M) nije tacna, M je dosadno vise, M cu da brisem.

Dosta off-a, ajde na posao, pa blokcice u ruke i koga ne mrzi i bitno mu je 0,0000001l ili 1l neka belezi, racuna, pise....

http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• GTom
        CBC Član
        • 07.11.2005
        • 22
        • Herceg-Novi

Zadovoljan porošnjom

Nisam htio ništa da govorim dok nisam dobro utvrdio stanje sa mojom potrošnjom.
        Dakle, Golf III 1.6, sa 26.5 l prelazim od 297 - 300 km.
        Ovo mi je potrošnja nakon doštelavanja. Osjeća se mali gubitak snage ali u normalnoj vožnji to nije ništa. U početku kada je potrošnja bila veća nisam osjećao nikakavu promjenu u radu. Inače uređaj je BRC.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Evo od kad je sredjen XM 2.0i trosi (na predjenih 5.000km) u gradu 15l plina. Ja zadovoljan!!!
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Ja ne znam sta se desava kod mene... Zimus je potrosnja na otvorenom bila 7-9litara, znaci uvek ali bas uvek ispod 10litara kako god ga vozio a sada na ovim vrucinama uz non stop ukljucenu klimu 11-13 na otvorenom!!!
            Jel moguce da ga klima toliko optereti pa da trosi toliko vise???
            Inace u pitanju je sistem sa lambda kontrolom gde nemam sta da stelujem rucno na fiatu marei...
            Pozdrav!!
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alt+64
              CBC Senator XXL
              • 27.02.2006
              • 571
              • bgd

Ne znam za ostalo, al
              Nije, meni max 1l, a kolko sam shvatio imamo isti motor...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ne znam koliko je jaka klima pa bi se dalo izračunati. uglavnom, klima od 8 ili više kilovata na motoru od 80 kilovata utiče sa minimum 10 posto većom potrošnjom. E sad to je kad bi vozili stalno svih 80 KW, to se obično ne radi pa je prosek potrošnje benzina znatno manji.
                Klima je malko paviglu aparat i tvrdogolavo se drži svoje kilovataže, manje više se ona isključuje i uključuje (zavisi kako se podesi) ali radi sa svojom snagom. To zna svako kad mu sa 100 na sat klima spusti na 90.

Na recimo 40 KW korišćenja motora, ta ista gorepomenuta klima učestvuje sa 20 posto potrošnjom.

Naravoučenije, ako ćeš manji prosek, prži pa bar znaš zašto troši.

Pouka o pravnom leku... nema je...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

preliminarna racunica na bazi nekih 2500km, 2300 turbo uz klimu non stop mesano pokazuje nekih 16,6 +- lit/100km.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

Originally posted by Dora
                    .

Xex, pa i ja sam tako nekako dokonao, pa gdi mogu, ja stiskam kolko moz da ide... Trosi manje, majke mi...
                    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Dora

Pouka o pravnom leku... nema je...
                      Pa i przim... Zna se kako treba italijani da se voze... Samo pun gas, sve ostalo je bezveze...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

XE XE....

TALIJANSKI TUNING.....
                        180-190+ km/h

Tako meni SAAB troshi samo 18+ L/100 KM
                        Probao...

Comment

• Pele
                          CBC Senator
                          • 01.07.2006
                          • 262
                          • Požarevac

Astra koju sam vozio (presao 40000 na LPG) je trosila po gradu (Požarevcu) 11 do 12 kako kad (Uvek sipano na istoj pumpi, na kojoj provereno sipaju po PS-u, znači u 50 lit. staje 40) Kada sam išao autoputem (do KG, BG,NS, SU, NI, LE,) pri 110-120 (stvarno vozim penzionerski) ne prebacuje 8 (znači sve ove razdaljine su mal;tene takve da sa jednim rezervoarom ideš-dođeš, znači opet ista pumpa, a kad idem u NI ili LE onda tamo ne punim, nego sipam 15-20 litri da bih opet dopunio u PO)
                          E, sad, valjda kad sam prešao na plin, ja sam odmah pravio ta poređenja, (benzin lokal 10, otvoreno 6.5 do 7, NIKAD preko 7), koliko više troši x cena, i to mi ostalo u navici, jer pošto nemam poverenja u merače na bocama, kada ga napunim, resetujem mali counter, i kada pređem nekih 250 km, odem dopunim. Tako da sam uvek imao uvid.
                          Zapažanje: možda je ovo neki moj trip, ali....
                          uvek kada bih napunio 40 lit, i vozio do kraja , dok se ne isprazni rezervoar, lokal mi cepao i preko 13, napominjem ništa nisam u međuvremenu štelovao, dok mi jedan lik koji vozi zastavu 101 na LPG noije rekao da ne dozvolim da se prazni. I odonda navika da na 250 km dopunjavam, jer stvarno (mnogi će sada reći da sam lud) kada ostavim 7-8-10 litra u rezervoaru i dopunjavam ranije, na tih 250 km, i tako sam dobijao 11 do 11.5 litri prosek. Iza ovoga stojim, i tako mi je potvrdio i lik koji je kupio od mene astru, kaze kada sam mu to rekao, mislio je da ga zezam, ali je i on testirao, i imao šta da vidi.
                          Šta vi mislite o tome?

Comment

• Čiča
                            CBC Senator XXL
                            • 14.12.2005
                            • 1621
                            • Beograd, Vidikovac

@pele,
                            ja ne mislim nista osim da moram da se slozim sa tobom. nemam objasnjenje za to, ali kada sacekam da izpraznim do kraja, ili dok uredjaj sam ne prebaci na benzin, potrosnja mi je uvek preko 13l. a kada vozim sa punim rezervoarom plina negde oko 250-300km i tada idem da napunm plim, potrosnja mi je oko 10l. Ne znam zasto je tako i nisam se usudjivao da to napisem, ali posto vidim da ima makar jos jedno takvo iskustvo onda sam se odvazio
                            Mozda li samo mozda je to zbog pritiska gasa u rezervoaru, jer kada je boca, skoro prazna ne moze se voziti preko 2-300 RPM...
                            Mozda se mogu ukljuciti i experti da nam ovo objasne, ako se uopste treba o tome pricati???
                            Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                            "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Pretpostavljam da je to zbog malog pritiska u boci, a i ti uvek ne mozes sav plin zbog toga da potrosis, uvek ce ti ostati par litara... Tako da je tu moguca greska...
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alt+64
                                CBC Senator XXL
                                • 27.02.2006
                                • 571
                                • bgd

Originally posted by Srdjan
                                Ja ne znam sta se desava kod mene... Zimus je potrosnja na otvorenom bila 7-9litara, znaci uvek ali bas uvek ispod 10litara kako god ga vozio a sada na ovim vrucinama uz non stop ukljucenu klimu 11-13 na otvorenom!!!
                                Inace u pitanju je sistem sa lambda kontrolom gde nemam sta da stelujem rucno na fiatu marei...
                                Pozdrav!!
                                Nisam obratio paznju na boldovano , kod mene je ukljucena oko 50%...
                                Sorry

Comment

Working...
                                X