Ne znam koliko bih morao da budem agresivan i lood da potrosim 17l u gradu (jedino da turiram na prazno) i da se pravim da vozim Alfu... Valjda je Alfa opravdanje za visoku potrosnju
Priznajem kriv sam, to mi je u krvi
Do sad je bila razlog za sportsku voznju, a u guzvi niko, ali niko, ne vozi sportski.....
MMM...to su mi omiljene situacije...
Inace, volim Fiat-a i Alfu, ali ih ne vozim, jos... videcemo....
nabavi pod HITNO
Imajuci u vidu sve ovo i tehnoloski nivo ove 33
nije lepo da mi vredjas auto
sa punom bocom 53l 382km dolazimo do 14l. sve ovo je po gradu sa nogom od 2t.
da napomenem to je 146 1.4ts
slabo ti teras to...
PS. Kad vozi moj brat,auto trosi 11l TNG POOOZDRAV
Originally posted by Sheta_Junior
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
sorry.Nismo se razumeli,NHF? Samo sam hteo detaljnije da obrazlozim stav da je takva potrosnja TNGa OK u datim uslovima za dati model.Taman posla da vredjam 33 ?
"spanjeli" teram ja to kao tudje ali mastori su najzasluzniji za takvu potrosnju.
ma verujem ja tebi, mozda mi i nije dobro nastelovan auto ali meni je ok sve dok vuce lepo
Ovo i nije bas za pohvalu ali ako sam uspeo da punto 1.2 nateram da potrosi 17l benzina onda bi tvoju alfu doterao na 20l plina
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
a inače na otvorenom sa punom bocom (53l) 460km ili 11,5l.
630km (od kojih auto put Nis-Beograd 470km) potroseno 69l = 10.95~11l to je bilo pre 2 nedelje kad sam bio u BG-u
...tako da tebi to puno trosi... zafrkavam malo...
Lanos 1,5, 2001, 86HP, SOHC, Loveco-pro, prosle nedelje prvi put od kako imam ugradjen plin, isao na malo duzu voznju: Beograd, Ibarska magistrala, Uzice, zatim kroz RS-BiH - Visegrad, Foca, Gacko, Nevesinje, Mostar, RH - Metkovic do Opuzena i natrag ali preko Sarajeva, Tuzle, Zupanje pa auto-putem Zg-Bg. Na plinu presao tacno 950 km uz prosecnu potrosnju od 8,45 l/100 km. Obzirom da put ima dosta planinskih predela, voznje drugom i trecom brzinom, mislim da prosek nije los.
Inace pre toga voznja u Beogradu-centar, kratke relacije, guzva, potrosnja bila 13.4 litra.
Dakle, drasticna razlika u potrosnji grad-otvoren put, grubo skoro 60 posto.
To je ono sto smo vec konstatovali. Voznja u Beogradu sa kratkim relacijama, nije realno merilo potrosnje. Otvoreni put, pa testiranje i onda su to pravi podatci.
ako merimo potrosnju litara/sat onda se i ne razlikuje tako mnogo
fora je da u gradskoj voznji ima mnogo stajanja u mestu dok motor radi (i trosi gorivo a predjeni put je 0 metara), pa ima podosta kocenja a to znaci bukvalno bacanje goriva , ima visestruko gusci saobracaj sto znaci i manje ravnomeran stil voznje, itd..
sto veca zapremina motora to i veca razlika grad- otvoreno mereno u lit/100km dok relativni odnos ostaje skoro pa isti.
meni je za sada opseg minimalna potrosnja 13.8 litara/100km, maximalna 29.5 lit/100 km.
mesano uspem da potrosnju zadrzim u opsegu 15.3 - 16.5 llitara ali...
to vazi samo dok ne prelazim 3500 rpm i ne stiskam pedalu pri obilazenju inace ode potrosnja.
a i nema potrebe za vise od 2500 obrtaja u nasem gustom saobracaju posto 1500 rpm u cetvrtoj je otprilike 70km/h
Da napomenem da je za ovih 800-900 km vožnje po otvorenom bilo 90% a ostalo grad. Iskreno očekivao sam da će potrošnja biti niža za 1-1,5l s obzirom da vodim računa o režimu vožnje (80 km/h u petoj )
Ako ima neko nešto da prokomentariše samo napred...
Za dvogrlog Juga to je relativno Ok potrošnja... Ono što sam hteo da napomenem a stalno pričam i nikom nije jasno je da auto ide na obrtni momenat a ne na obrtaje. U petoj na 80 Km načas obrtni moment je jako mali, time se potrošnja povećava, svako dodavanje gasa muči motor...
Auto najmanje troši kod najvećeg obrtnog momenta. Treba videti za svaki auto koji je obrtni momenat najbolji u svakoj brzini i tako voziti auto.
Žilavljenje na 80 na sat uopšte ne znači da se troši manje, naprotiv.
Comment